'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

“Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή” ( Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη)


Ομιλία του Γιώργου Σεφέρη κατά την τελετή παραλαβής του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, 11 Δεκεμβρίου 1963
Σαν να το είπε χθές!
Εδώ και μήνες η Ελλάδα είναι στο πραιτώριο. Χλευάζεται καικατασυκοφαντείται. Αναίσχυντοι αργυραμοιβοί την παίζουν στα ζάρια.Προσβάλλουν τους ανθρώπους της, αμφισβητούν την ιστορία της και τονπολιτισμό της. Όποια εφημερίδα και να ανοίξεις, μας έχουν κατατάξειστα «σκουπίδια». Μας θεωρούν ένα περιττό βάρος, από το οποίο όλοιθέλουν να απαλλαγούν, αλλά δεν ξέρουν ακόμα πώς.Ε, λοιπόν, η Ελλάδα δεν είναι για τα σκουπίδια!Δεν είμαστε οι Έλληνες διεφθαρμένοι και τεμπέληδες. Χαβαλέδες ήμαστανγια πολύ καιρό. Βάλαμε τον αυτόματο πιλότο. Ένας φτωχός λαός, πουγνώρισε την αφθονία και παρασύρθηκε γιατί νόμισε πως θα κρατήσει γιαπάντα. Πίστεψε και στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» κάποιωναδίστακτων πολιτικάντηδων. Για την ακρίβεια ίσως στην Ελλάδα υπάρχουνλιγότεροι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες απ’ ότι σε πολλές άλλες χώρες.Και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

ΤΟΤΕΜ ΚΑΙ ΤΑΜΠΟΥ...


Του ΣΤΑΘΗ
Θα υπάρχει ζωή μετά τις εκλογές στις 17 Ιουνίου;
Το ερώτημα αυτό είχε εν πολλοίς τεθεί και στις εκλογές της 6ης Μαΐου
με διάφορους νεκρομάντεις να προφητεύουν τη συντέλεια της χώρας, αν ευρίσκονταν τινές σαλοί πολίτες να θέσουν εν αμφιβόλω το Αδιαπραγμάτευτον του Μνημονίου.
Κι όμως, όχι μόνον υπήρξε ζωή μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά η ζωή αυτή έβαλε ένα τέλος στην εποχή των δεινοσαύρων του δικομματισμού, κλονίζοντας για πρώτη φορά μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, όχι μόνον το αστικό σύστημα εξουσίας, αλλά και την παντοδυναμία των επιλογών του.
Η τελευταία μεγάλη πολιτική επιλογή του αστικού συστήματος στην Ελλάδα ήταν το μεν να αποδεχθεί το δε να συνεργήσει στο σκλάβωμα της χώρας.
Παραδίδοντας (κι αν θέλετε προδίδοντας) τον λαό της Ελλάδας λάφυρο στους αλλοδαπούς κι εγχώριους τοκογλύφους.
Αυτή η πολιτική επιλογή της αστικής τάξης στην Ελλάδα καθώς και των συμμάχων – προστατών της απ’ το εξωτερικό συνετρίβη στις εκλογές του Μαΐου.
Από πλευράς του ελληνικού λαού, των εργαζομένων, των γεωργών, των επιστημόνων, των νέων κι όλων όσων έχουν περιθωριοποιηθεί πριν και κατά την κρίση, το ερώτημα είναι αν με
τις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα αρχίσει μια νέα εποχή των ανθρώπων ή αν θα επιστρέψουμε στην εποχή των δεινοσαύρων.
Από πλευράς αστικής τάξης το ερώτημα των επόμενων εκλογών παραμένει το ίδιο: αν θα συνεχίσει η χώρα να είναι Φόρου Υποτελής σε εκείνους τους ξένους Δυνάστες που εξασφαλίζουν στους ημεδαπούς Δυνατούς ολίγα ψίχουλα πλούτου - τόσον πατριώτες είναι...

ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Την ακύρωση των Μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, εισηγείται στο νέο του οικονομικό πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας παράλληλα ένα Εθνικό Σχέδιο για την ανάπτυξη με εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών οικονομικών τομέων αλλά και κατάργηση των χαρατσιών, και σταδιακή αύξηση μισθών και συντάξεων.
Ειδικότερα, στο νέο οικονομικό μανιφέστο που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, και το οποίο θα δημοσιευθεί στην τελική του μορφή την Παρασκευή, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται σε άμεση ακύρωση των Μνημονίων και εισαγωγή προς ψήφιση ενός Εθνικού Σχεδίου για την ανάπτυξη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο μέτρο διακυβέρνησης της χώρας θα προχωρήσει στην άμεση ακύρωση των μνημονίων και ειδικότερα του 2ου Μνημονίου, το οποίο διαμόρφωσε μαζί με την τρόικα και άρχισε να υλοποιεί η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη στήριξη κυρίως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Στη θέση τους θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ένα Εθνικό Σχέδιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τη παραγωγική ανασυγκρότηση, την αναδιανομή εισοδήματος και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση».

ΝΥΤ: ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη κρέμεται από μία κλωστή και η χώρα συνεχίζει να λαμβάνει δισεκατομμύρια έκτακτης βοήθειας από την τρόικα, ωστόσο τα κονδύλια εισρέουν κατευθείαν πίσω στις τσέπες των δανειστών της.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα των New York Times που υποστηρίζει ότι «το παράλογο αυτό φαινόμενο έχει ως αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές αρχές να δανείζουν χρήματα στην Ελλάδα, ούτως ώστε η χώρα να αποπληρώσει τα χρήματα που δανείστηκε από τις ίδιες».
Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι «από τα χρήματα που δανείζεται η Ελλάδα σχεδόν τίποτε δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν για να καλυφθούν ζωτικές δημόσιες λειτουργίες, τη στιγμή που η ελληνική οικονομία συνεχίζει να αγωνίζεται για την επιβίωσή της».

ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ – ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Λιγότερο από είκοσι μέρες μένουν για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και οι ανατροπές στο πολιτικό και εκλογικό σκηνικό συνεχίζονται. Τα “Επίκαιρα” δημοσιεύουν σήμερα από την ιστοσελίδα τους τμήμα της τελευταίας δημοσκόπησης της VPRC πριν τις εκλογές.
Επτακοµµατική Βουλή µε πρώτο κόµµα τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δηµοσκόπηση της VPRC. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30% στην εκτίµηση εκλογικής επιρροής και διατηρεί σαφές προβάδισµα έναντι της Νέας ∆ηµοκρατίας, που ακολουθεί µε 26,5%. Και σε αυτή τη δηµοσκόπηση επιβεβαιώνεται το εκλογικό ρεύµα και η δυναµική του ΣΥΡΙΖΑ µε την αύξηση των ποσοστών του, αφού συνεχίζεται ο διεµβολισµός όµορων πολιτικών χώρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, µάλιστα, δείχνει να επικρατεί της Νέας ∆ηµοκρατίας και στο παιχνίδι του διπολισµού που επέβαλε ουσιαστικά ο Αντώνης Σαµαράς µε το κάλεσµα κεντροδεξιάς συστράτευσης. Από την άλλη, η Νέα ∆ηµοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της ως αποτέλεσµα της µερικής επανένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης, και πάλι, όµως, το αντιµνηµονιακό κοµµάτι που άνηκε στη Ν∆ δεν δείχνει διατεθειµένο να επιστρέψει σ’ αυτή τουλάχιστον στις προσεχείς εκλογές.

Σαν σήμερα το 1941 οι Γλέζος-Σάντας κατεβάζουν τη ναζιστική σημαία

Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης. Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει…
Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.

H Ελλάδα παρατυπεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εθελοτυφλεί


Τα πάνω κάτω φέρνει η απάντηση του επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του Σύριζα Νίκου Χουντή . Η ερώτηση αφορούσε στην δυνατότητα της Επιτροπή να ερευνήσει- παρά τον εξώδικο συμβιβασμό της χώρας μας με την siemens –τις αμαρτωλές συμβάσεις της Siemens.
Αυτό που προκύπτει από την απάντηση του επιτρόπου είναι ότι η συμβατότητα με το κοινοτικό δίκαιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού του ελληνικού δημοσίου με την Siemens είναι ερευνητέα και σε καμία περίπτωση η ρήτρα του εξωδικαστικού συμβιβασμού ότι η Ελλάδα θα απέχει από την περαιτέρω διερεύνηση των σκανδάλων και των ευθυνών της Siemens, δεν δεσμεύει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει δικαίωμα να διερευνήσει τυχόν παραβιάσεις για τις δημόσιες συμβάσεις ή τα διαρθρωτικά ταμεία και το Ταμείο Συνοχής, αν υποβληθεί καταγγελία από το κράτος μέλος ή αν υπάρξει αυτεπάγγελτη έρευνα.
Με λίγα λόγια από την στιγμή που η Επιτροπή έχει δώσει εντολή σε όλα τα Κράτη μέλη να ελέγχουν την διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων και η Ελλάδα μέσω του εξώδικου συμβιβασμού αρνείται να το κάνει παρατυπεί. Από την άλλη πλευρά ο ο Μισελ Μπαρνιε με την απάντηση του αναφέρει ότι διατηρεί το δικαίωμα η επιτροπή να διερευνήσει τις συμβάσεις καθώς πρόκειται για κοινοτικά χρήματα χωρίς όμως να διευκρινίζει ότι έχει την διάθεση να το κάνει καθώς αναφέρει ότι η διαδικασία διερεύνησης μπορεί να ξεκινήσει μετά από καταγγελία.

Διαψεύδει το Reuters ο Λουκάς Παπαδήμος


Σε διάψευση των όσων ανέφερε το πρακτορείο Reuters, αναφορικά με τη δήλωση του κ. Μπαρόζο, προχώρησε με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.
«Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα Fm.
Υπενθυμίζεται ότι το τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε ότι ο κ. Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση στις 11 Μαΐου, το τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε ότι ο κ. Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεόραση στις 11 Μαΐου ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδια του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να «σκίσει» (ακυρώσει) τη συμφωνία διάσωσης, απάντησε: «Κοιτάξτε εάν ένα μέλος του κλαμπ δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να φύγει από το κλαμπ».

Η κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ


Διαβάστε το αποκαλυπτικό αφιέρωμα του περιοδικού HOT DOC για την κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ, που περιγράφει με λεπτομέρειες πως η Ελλάδα πήρε τον δρόμο για την πιο μεγάλη εξάρτηση που γνώρισε ποτέ μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις και επιλογές ανθρώπων.
Με το χρήμα μπορείς να αγοράσεις πολλά ψέματα. Αλλά το χρήμα λέει πάντα την αλήθεια. Αρκεί να ακολουθήσεις την πορεία του. Ποιά είναι η αλήθεια για την καταστροφή της Ελλάδας; Τρία ακριβώς χρόνια από εκείνη την μέρα που ο Γεώργιος Αντρέα Παπανδρέου, με μία προσεγμένα επιλεγμένη μωβ γραβάτα και ύφος τεθλιμμένου συγγενή, παρέδιδε μπροστά στο βαθύ μπλε του Καστελόριζου την Ελλάδα στο ΔΝΤ, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα. Η Ελλάδα πήρε το δρόμο για την πιο μεγάλη εξάρτηση που γνώρισε ποτέ, μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις, επιλογές ανθρώπων που γνώριζαν και άλλων που απλώς ήταν ανίκανοι. Η πολιτική στην Ελλάδα αρκετές φορές είναι ταυτισμένη με την υποτέλεια. Και η υποτέλεια ξέρει καλά πως αν οι προδότες είναι χρήσιμοι για τα άμεσα αποτελέσματα, οι ανίκανοι είναι αποφασισμένοι να τρέξουν τον μαραθώνιο, μόνο και μόνο για να βγουν νικητές.

Το ΔΝΤ δεν έτυχε, πέτυχε


Διαβάστε το αποκαλυπτικό αφιέρωμα του περιοδικού HOT DOC για την κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ, που περιγράφει με λεπτομέρειες πως η Ελλάδα πήρε τον δρόμο για την πιο μεγάλη εξάρτηση που γνώρισε ποτέ μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις και επιλογές ανθρώπων.
Στις 29 Απριλίου του 2011 η εκπρόσωποι της τρόικας φτάνουν για πρώτη φορά στην Αθήνα. Φέρνουν μαζί τους την δανειακή σύμβαση που πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα. Το Σάββατο 1 Μαΐου, στο υπουργείο Οικονομικών φτάνουν δύο έμπιστοι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου, ο Χάρης Παμπούκης και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Νίκος Αθανασάκης. Σκοπός τους είναι να ελέγξουν την δανειακή συμφωνία, 3.000 σελίδων. Μέσα σε ένα απόγευμα υποτίθεται πως διαβάζουν το κείμενο και κάνουν και τις αναγκαίες τροποποιήσεις. Λίγο αργότερα η ελληνική Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει το κείμενο για το οποίο ο Χρυσοχοίδης ατυχώς, αλλά αληθώς, είπε πως δεν διάβασαν.
Με την ίδια προχειρότητα, αλλά πάντα μέσα από μια αόριστη απαίτηση στο όνομα του «μόνου δρόμου» έγιναν τα πάντα. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν ήταν πρόχειρο. Απλώς είχαν παραδώσει την τύχη της χώρας στον αυτόματο πιλότο του ΔΝΤ και της Γερμανίας.

Το μ-έλλειμμα Παπακωνσταντίνου


Διαβάστε το αποκαλυπτικό αφιέρωμα του περιοδικού HOT DOC για την κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ, που περιγράφει με λεπτομέρειες πως η Ελλάδα πήρε τον δρόμο για την πιο μεγάλη εξάρτηση που γνώρισε ποτέ μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις και επιλογές ανθρώπων.
Ο Παπακωνσταντίνου και όσοι χειρίστηκαν την κρίση είναι απόφοιτοι των πιο γνωστών Πανεπιστημίων. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως δεν διέκριναν πως η κρίση είναι κρίση της ίδιας της σύστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ έχει μόνο νομισματική ενοποίηση και όχι πολιτική ή οικονομική. Οι αποφάσεις παίρνονται από τους ισχυρούς. Τα πλεονάσματα δεν μεταφέρονται, όπως στις ΗΠΑ για να αναπτυχθούν οι πιο αδύνατες χώρες οι οποίες οδηγήθηκαν σε «απόπαραγωγικοποίηση» μέσα από τις πολιτικές της ΕΕ. Μετά την ΟΝΕ, ο δανεισμός έγινε εύκολος και τα αδύναμα κράτη έγιναν καταναλωτές και αγοραστές των γερμανικών BMW και βέβαια των γαλλογερμανικών όπλων και των επενδύσεων τύπου SIEMENS. Για την κυβέρνηση η κρίση ήταν αποτέλεσμα του κακού Δημοσίου, των τεμπέληδων ελλήνων και της (δικής) τους διαφθοράς.

Τα αδύνατα ΔυΝαΤά


Διαβάστε το αποκαλυπτικό αφιέρωμα του περιοδικού HOT DOC για την κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ, που περιγράφει με λεπτομέρειες πως η Ελλάδα πήρε τον δρόμο για την πιο μεγάλη εξάρτηση που γνώρισε ποτέ μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις και επιλογές ανθρώπων.
Ο ελληνικός Τιτανικός προσέκρουσε στις 23 Απριλίου του 2010, έχοντας στο τιμόνι τον Γιωργο Παπανδρέου με μωβ γραβάτα και φόντο μια ψαρόβαρκα στο Καστελόριζο. Υπήρχε όμως εναλλακτική χρηματοδότηση για την Ελλάδα; Ακόμη και αν εξαιρέσουμε αυτό που πρότειναν ως εναλλακτική λύση οικονομολόγοι, όπως ο Κρούγκμαν και ο Στιγκλιτς, δηλαδή την στάση πληρωμών από την Ελλάδα, την τροποποίηση του νομικού πλαισίου για το χρέος και το γενναίο κούρεμα μαζί με μέτρα, πάλι υπήρχε λύση. Το συμπέρασμα είναι πως ουδέποτε αναζητήθηκε σοβαρά μια άλλη λύση. Η αναζήτηση εναλλακτικής χρηματοδότησης περιορίστηκε σε κάποια τηλεφωνήματα φίλων του Παπανδρέου σε γνωστούς συμμετέχοντες σε funds και σε πρωτοβουλίες που μάλλον φαίνονταν ενοχλητικές.
Χρηματοδότηση από Ρωσία

Παράδοση άνευ όρων στους κερδοσκόπους

Διαβάστε το αποκαλυπτικό αφιέρωμα του περιοδικού HOT DOC για την κρυφή πορεία προς το ΔΝΤ, που περιγράφει με λεπτομέρειες πως η Ελλάδα πήρε τον δρόμο για την πιο μεγάλη εξάρτηση που γνώρισε ποτέ μέσα από σχεδιασμένες κινήσεις και επιλογές ανθρώπων.
Το Νοέμβριο του 2009, αμέσως μετά τις εκλογές δηλαδή, ο Γκάρι Κον, νούμερο δύο στην Goldman Sachs, του χρηματοπιστωτικού συστήματος που είχε μεγάλη συμμετοχή στην κρίση, φτάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον Τζον Πόλσον. Η Goldman Sachs κάνει ένα πρόχειρο στρατηγείο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» και τα στελέχη της συναντούν τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Παπανδρέου στο Πεντελικόν. Του προτείνουν να αναλάβει η Goldman να επαναλάβει το κόλπο με το κρύψιμο του ελληνικού χρέους που έγινε το 2001 επί Σημίτη μέσω ενός πολύπλοκου προϊόντος swap για τις δαπάνες για την Υγεία. Ένα άλλο τμήμα του χρέους αναλάμβανε να το πουλήσει σε κινέζους επενδυτές εκτός χρηματιστηριακής αγοράς. Ο Παπανδρέου αρνήθηκε.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ LIBERATION

Το συγκλονιστικό άρθρο για την Ελλάδα της γαλλικής εφημερίδας Liberation

"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ



BAD TIMING


Σ’ αυτή τη δύσκολη ώρα έτυχε σε όλους τους Ευρωπαίους, αλλά κυρίως στους Έλληνες, να ζήσουμε στο πετσί μας την πλήρη απουσία μεγάλων προσωπικοτήτων στην πολιτική. Ίσως, βέβαια, αυτή ακριβώς η απουσία να είναι η κύρια αιτία που έχουμε φτάσει ως εδώ.
Είναι πραγματικά άξιον απορίας πώς γίνεται και στην Ελλάδα μοιράζουν απογοητεύσεις όχι μόνο οι σημερινοί ηγέτες των πάλαι ποτέ μεγάλων κομμάτων, αλλά και οι ηγέτες των μικρών που ευαγγελίζονται την ανανέωση στα πολιτικά πράγματα.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του τέλους των ηγετών. Εξαντλώντας όλες τις φιλοδοξίες του στην προσπάθεια κατάληψης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αρνείται πλέον να συνέλθει και να αντιληφθεί ότι έγιναν εκλογές, το κόμμα του βυθίστηκε και αυτός ο ίδιος δεν έχει πλέον κοινό. Το χειρότερο – για εκείνον- είναι ότι εντός ολίγου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δε θα έχει και λόγο ύπαρξης, καθώς το ΠΑΣΟΚ τελειώνει.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα επόμενα 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να δώσει απάντηση στις επικρίσεις που δέχεται για πολυγλωσσία στα θέματα της οικονομίας, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος.
Η παρουσίαση θα γίνει ανά θεματικές ενότητες, με πρώτη φυσικά αυτήν της οικονομίας.
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα για την κοινωνική πολιτική, τα εθνικά θέματα και τους θεσμούς.
Το πρόγραμμα για την οικονομία έχει αναλάβει να διαμορφώσει ομάδα οικονομολόγων υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

Άγρια επίθεση του Χάρρυ Κλύνν στην Ρεπούση – «Μολύνει την Βουλή»


Άγρια επίθεση του Χάρρυ Κλύνν στην Ρεπούση – «Μολύνει την Βουλή»Έλληνες του Πειραιά, Πόντιοι του Πειραιά ο φαρμακογλυκομίλητος Φώτης Κουβέλης έχει υπεύθυνη παιδείας στο κόμμα του και υποψήφια βουλευτή Πειραιά και νήσων την υμνήτρια του σφαγέα Κεμάλ, Μαρία Ρεπούση, που δε δέχεται ότι υπήρξαν Έλληνες θύματα στη Μικρά Ασία και στον Πόντο… (Ακούστε την με πόση περιφρόνηση και μίσος το διακηρύσσει!!)
Οι 353.000 αδελφοί μας, κυρίως γυναικόπαιδα και γέροντες (οι νέοι ήταν αντάρτες στα βουνά του Πόντου) που βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν με τρόπο ανατριχιαστικό, υπάρχουν μόνο στα αρρωστημένα μυαλά ημών των Ποντίων… Και όλα αυτά τα τραγικά, τα απάνθρωπα, για ομαδικές εκτελέσεις, βιασμούς, κρεμάλες, αποκεφαλισμούς, θανάτους στη φωτιά, παλουκώματα, που άκουσα από το στόμα της μητέρας και του πατέρα μου, όλα τα ανήκουστα και φοβερά που μου διηγήθηκαν με δάκρυα στα μάτια ο παππούς μου και η γιαγιά μου, ήταν ψέματα!!!
Γιατί το λέει το υποκείμενο που λέγεται Μαρία Ρεπούση…

ΠΟΣΑ «ΔΗΛΩΝΕΙ» Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ


Tου Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ *
Η Iskra αναδημοσιεύει ένα παλιότερο άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου από το Ριζοσπάστη, το οποίο όμως είναι εξαιρετικά επίκαιρο!:
 
Tι έσοδα δηλώνει και τι πληρώνει ο λαός για φόρους, το ξέρουν οι πάντες.
 
Γιατί, πολύ απλά, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο βιοπαλαιστής, δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από τα εισοδήματά τους.
*
 
Ποια είναι, όμως, τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες, οι μεγαλοκαπιταλιστές;
 Τι εισοδήματα δηλώνουν στην Εφορία τα φυσικά πρόσωπα που συναπαρτίζουν την πλουτοκρατία του τόπου;
Πόσα λέτε εσείς ότι βγάζει το χρόνο ένας τραπεζίτης; Ενας εφοπλιστής; Ενας βιομήχανος;
Και πόσα δηλώνει;
Προσοχή: Δεν μιλάμε γι' αυτά που τα περνάνε στις εταιρείες τους, ώστε να φορολογούνται με «ειδικό φορολογικό συντελεστή» με αποτέλεσμα να πληρώνουν από ελάχιστα έως τίποτα, αξιοποιώντας το κάθε λογής «παραθυράκι» και τη φορολογική ασυλία που τους παρέχει το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις. Μιλάμε για τον κεφαλαιοκράτη ως φυσικό πρόσωπο. Τι εισόδημα έχει και τι δηλώνει, τελικά, αυτός ο... άνθρωπος;
*
«Τι έχει» δεν το γνωρίζουμε επ' ακριβώς. Μπορούμε, όμως, να σας δώσουμε μια άλλη εικόνα. Την εικόνα του «τι δηλώνει».
*

ΤΡΙΤΟΚΑΤΩΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ; …


Του ΣΤΑΘΗ*
Είπε η κυρία Λαγκάρντ όσα είπε και φρίξαμε, πλήθος στην ημεδαπή, αλλά και ικανό πλήθος στην αλλοδαπή. Η κυρία Λαγκάρντ ανασκεύασε. Κομσί – κομσά.
Όμως αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεται η κυρία Λαγκάρντ. Και όλη της η πολιτική γενιά. Σοσιαλδημοκρατική τε και νεοφιλελεύθερη.
Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης που επικράτησε σε Ευρώπη κι Αμερική (και κατ΄επέκταση στις ελληνικές ελίτ) μετά την Αντεπανάσταση Θάτσερ – Ρήγκαν.
Ο νεοφιλελευθερισμός ήταν που επικράτησε (κι όχι η «η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς», καθώς λέει ο κ. Σαμαράς, οι ιδεολογικοί απολογητές των ΔΟΛ – Μπόμπολα – Διαπλοκή και οι φασίστες συναγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλον σε μπουρδίτσες).
Η πολιτική ορθότις καθορίζει τη σκέψη της κυρίας Λαγκάρντ, ο μεταμοντερνισμός και η πολυπολιτισμικότης.
Οι τρεις δηλαδή Αμερικανιές που ενσωμάτωσαν κι όσους απ’ την καθ’ ημάς Αριστερά τις αποδέχθηκαν ή τις κατάπιαν αμάσητες.
«Η αλήθεια του Άλλου» (ήγουν η αλήθεια άνευ της αποδείξεώς της) η «Μαύρη Αφροδίτη» ο «Πόλεμος των Πολιτισμών» το «Τέλος της Ιστορίας» κι άλλες ανοησίες που έχουν από καιρό εκπνεύσει (επιστημονικώς) πρόλαβαν να δημιουργήσουν το πολιτικό εκείνο κλίμα που χειραγώγησε κοινωνίες ολόκληρες στη Δύση
προκειμένου να αποδεχθούν ακόμα και να εγκρίνουν πολέμους, εισβολές, βομβαρδισμούς κι επεμβάσεις στο εξωτερικό τους όσον και την κυριαρχία των Τοκογλύφων στο εσωτερικό τους, την
καθαίρεση, στην ουσία των δημοκρατιών σε χρηματιστηριακές και μιντιακές τυρρανίδες.
Αυτό που είπε η κυρία Λαγκάρντ δεν διαφέρει απ’ αυτό που σκέφτεται ένας μέσος Γερμανός όταν τον έχουν πείσει ότι η Ελλάδα παίρνει «βοήθεια» απ’ τον δυτικό φορολογούμενο κι όχι θάνατο από ένα τοκογλυφικό σύστημα που την απομυζά, όπως
απομυζά την Ισπανία, την Ιταλία κι άλλες χώρες ή τον ίδιο τον Γερμανό εργαζόμενο όταν τον καθηλώνει να δουλεύει παρτ – ταϊμ με 400 Ευρώ τον μήνα κατά μάζες κι επί χρόνια.

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της ΔΕΗ στους χρηματιστηριακούς αναλυτές.
Συγκεκριμένα, οι ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις από τους πελάτες χαμηλής τάσης από 441 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011 αυξήθηκαν σε 507 εκατ. τον Ιανουάριο, 641 εκατ. το Φεβρουάριο και 763 εκατ. το Μάρτιο, για να υποχωρήσουν στα 629 εκατ. τον Απρίλιο, οπότε η ΔΕΗ πολλαπλασίασε τις διακοπές ρεύματος λόγω οφειλών (20.000 – 25.000 το Μάρτιο – Απρίλιο από 7.000 – 8.000 το α’ δίμηνο του έτους).

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΛΑΒΑΝ 182 ΔΙΣ ΟΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

Απίστευτο και όμως ελληνικό και συνάμα τραπεζικό.
Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η συνολική στήριξη πάσης φύσεως της Τρόικα προς την Ελλάδα φθάνει τα 370 δις ευρώ όσο δηλαδή και το συνολικό χρέος της χώρας. Όμως το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ενώ τα δάνεια που θα λάβει η Ελλάδα φθάνουν τα 190 δις ευρώ, η στήριξη των τραπεζών μέχρι τώρα έχει κοστίσει 182 δις ευρώ.
Δηλαδή όσα χρήματα θα λάβει η Ελλάδα για να καλύψει χρέος και ανάγκες προϋπολογισμού άλλα τόσα κεφάλαια έχουν στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες αποδεικνύοντας το προφανές ότι χωρίς την Τρόικα οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν καταρρεύσει.
Η απλουστευμένη άποψη ότι η Τρόικα δεν είναι τίποτε άλλο από μνημόνιο δεν ευσταθεί. Προφανώς τα μνημόνια είναι και τα πιο επώδυνα γιατί αφορούν αυτά που πρέπει η Ελλάδα να πράξει ως αντιστάθμισμα στα 270 δις στήριξης που έχει λάβει.

Δυστυχώς το κύριο βάρος πέφτει στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις και έτσι εξηγείται το κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο της χώρας.

Το ουράνιο στο Νίγηρα και οι μπίζνες της υποκρίτριας Λαγκάρντ


 by antigoldgreece

Συμπληρώνουμε ότι ο Νίγηρας είναι η πιο φτωχή χώρα του κόσμου, αν και είναι η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός ουρανίου. Ο κόσμος βοά ότι η γαλλική εταιρεία AREVA, που έχει το μονοπωλιακό δικαίωμα εκμετάλλευσης του ουρανίου, ήταν ο λόγος (και το όχημα) για να βάλει η Γαλλία το χεράκι της στην χώρα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι ντόπιοι δεν θα σηκώσουν ποτέ κεφάλι…

Aυτό που μας προέκυψε πρόσφατα, με την «υπόθεση Λαγκάρντ» και τα παιδιά του Νίγηρα, είναι μια πρώτη ευκαιρία, για να γίνει γνωστό ένα ανθρωπιστικό και οικολογικό θέμα.
Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά τα κοιτάσματα ουρανίου του Νίγηρα.
Της τρίτης  χώρας στον κόσμο, στην παραγωγή της εν λόγω πρώτης ύλης, που το χρησιμοποιούν τα πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας.
Οι συνθήκες εξόρυξης καταγράφονται ως απάνθρωπες, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά η κυρία Λαγκάρντ, μια και ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αλλά και παλιότερα ως υπουργός Εμπορίου,  ήταν αποδέκτρια ενός πορίσματος, που περιγράφει με τον πιο καυστικό τρόπο (σχετικά με τις αγορές ουρανίου, από τον Νίγηρα), το τι ακριβώς γίνεται εκεί κάτω στη Σαχάρα. Το μέγεθος των οικολογικών κι ανθρωπιστικών εγκλημάτων είναι απερίγραπτο.

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται


Επρεπε να καταφύγει ο τότε πρωθυπουργός στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για να πειστούμε ότι οι ακριβοπληρωμένοι αξιωματούχοι, που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, έχουν χάσουν κάθε επαφή με τους λαούς της Ευρώπης και βέβαια με την πραγματικότητα. Οι δηλώσεις τους και οι πράξεις τους προκαλούν οργή, οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι το «φαγητό ημέρας». Και μ' όλα αυτά οδηγούν τα ελληνικά πράγματα σε αντίθετη πορεία από αυτήν που δήθεν επιθυμούν.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αντιμετωπίζει την ελληνική οικονομική κρίση με προσο­χή και περισσή ευαισθησία, και όταν δηλώνει πως «ανα­γνω­ρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού» το εννοεί και το αποδεικνύει. Πιστεύω πως η Ανγκελα Μέρκελ και οι υπό­λοιποι δυνατοί της Ευρώπης θα έκαναν το απόλυτον μη­δέν για να αντιμετωπιστεί η κρίση, εάν δεν τους ενο­χλού­σε ο Αμερικανός ηγέτης. Δέχομαι πως η κρίση στην Ευρωζώνη επηρεάζει άμεσα την αμερικανική οικονομία και θα αποτελέσει θέμα της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά αυτό που εντυπωσίασε τους αναλυτές και τους δι­πλω­­μάτες ήταν η συνέπεια και η σταθερότητα των θέσεών του, που βρί­σκο­νταν πάντα απέναντι στις απόψεις των ισχυρών της Ευρώπης.

Άρθρο-σοκ από Γερμανία: Στο Βερολίνο συζητούν πραξικόπημα ακόμη και ένοπλη επέμβαση στην Ελλάδα!


Το αποκαλυπτικό άρθρο προέρχεται από την ιστοσελίδα German Foreign Policy.Όπως αναφέρει ο συντάκτης-μεταφραστής στο εισαγωγικό του σημείωμα 
είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα η οποία με την συνεργασία Γερμανών ...... προοδευτικών δημοσιογράφων και Ακαδημαϊκών αποτελεί,όπως λέει, ένα ¨Παρατηρητήριο – Συστηματικής Παρακολούθησης των διαχρονικών αποικιοκρατικών –
ιμπεριαλιστικών στόχων της Εξωτερικής Πολιτικής της Γερμανίας από το 1870 ( 2ο Ράιχ ) μέχρι σήμερα¨. 

“Από την πρώτη στιγμή το “G.F.P.” κατήγγειλε την αποικιοκρατική πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή την δρομολογούμενη οικονομική κρίση που ¨ξέσπασε ξαφνικά¨ το 2009″,γράφουν.

Το άρθρο αναφέρεται στα μαύρα – Γερμανικά – σενάρια¨ για την Ελλάδα και εξηγεί γιατί οι φήμες για πραξικόπημα που πάντα ακούγονται από το εξωτερικό δεν είναι και τόσο τυχαίες.Στο άρθρο γίνεται λόγος για πραγματικά εφιαλτικά σενάρια που έχουν να κάνουν ακόμη και με αποστολή ένοπλης επέμβασης στην Ελλάδα και γίνεται άμεση σύνδεση με τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης που έφερε το Χίτλερ στην εξουσία.Το περιεχόμενο του άρθρου είναι πραγματικά ανατριχιαστικό!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

AΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα




Μια απίστευτη έρευνα που λέει τα πράγματα με  το όνομά τους! Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας! 

Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα, ...
... τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;

Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!

Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!
Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές»διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!

Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!

Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα! 

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!! 


Το ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ ! 

Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!

Τσίπρας: Ακυρώνουμε το μνημόνιο, παραμένουμε στο ευρώ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ STERN

Τη δέσμευσή του για ακύρωση του μνημονίου, αλλά και τη θέση του για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, επαναλαμβάνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Stern.

Τσίπρας: Ακυρώνουμε το μνημόνιο, παραμένουμε στο ευρώ
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για μια «ειρηνική επανάσταση» που συντελείται στην Ελλάδα και επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι η επιμονή στην πολιτική λιτότητας θα θέσει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη.
«Δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Είτε η τρόικα θα υπαναχωρήσει από τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει, είτε θα θέσει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε κίνδυνο» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας και δηλώνει ότι «το μνημόνιο έχει τελειώσει», προσθέτοντας ότι «ο λαός επιλέγει το τέλος ενός δρόμου που οδηγεί στην καταστροφή».
Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις σχετικώς με το πώς θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη διακοπή της βοήθειας από την Ευρώπη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι αυτό είναι μια πιθανότητα, η οποία όμως, λέει, θα έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ σε όσους τον χαρακτηρίζουν «νεκροθάφτη της Ευρώπης», απαντά:
«Δεν είμαι. Αντιθέτως. Οι νεκροθάφτες της Ευρώπης είναι εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί αυτή η πολιτική λιτότητας. Αυτή η πολιτική οδηγεί την Ευρώπη σε διάλυση. Σκεφτείτε να μην υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Θα συνεχιζόταν αυτή η πολιτική και σε δύο-τρεις μήνες θα συζητούσαμε για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στον Γερμανό πολίτη ότι δεν οφείλει να ρίχνει τα χρήματά του σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο».

Βοηθάει η ΕΛΑΣ και στους εκβιασμούς;


Αυτό που συμβαίνει με τους φρουρούμενους δημοσιογράφους ξεφεύγει από κάθε λογική. Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν μερικά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να έχουν φρουρά (τις περισσότερες φορές Φιλιππινέζα για τα ψώνια) κάποιοι δημοσιογράφοι. Από τι κινδυνεύουν, μόνο αυτοί που τους δίνουν τις φρουρές ξέρουν. Αν κινδύνευαν πάντως από αποκαλύψεις που έχουν κάνει, τώρα η Ελλάδα δεν θα ήταν στο χάλι που είναι με τόσα που θα είχαν αποκαλύψει.
Ένα σύστημα δημοσίων σχέσεων και ομηρίας υπάρχει μεταξύ δημοσιογράφων και Ελληνικής Αστυνομίας.

Κομισιόν: Ερευνητέα η νομιμότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens


Η Κομισιόν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή διευκρίνησε ότι σε καμία περίπτωση η ρήτρα του εξωδικαστικού συμβιβασμού της Ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens δεν δεσμεύει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει δικαίωμα να διερευνήσει τυχόν παραβιάσεις για τις δημόσιες συμβάσεις ή τα διαρθρωτικά ταμεία και το Ταμείο Συνοχής αν υποβληθεί καταγγελία από το κράτος μέλος ή αν υπάρξει αυτεπάγγελτη έρευνα.
Επιπλέον η Κομισιόν θεωρεί ερευνητέα τη συμβατότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με το κοινοτικό δίκαιο. Αυτά απαντά, μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος εσωτερικής αγοράς κ. Barnier σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Χουντή.

Λαλιώτης: «Δεν χρειάζεται τις συμβουλές μου ο Τσίπρας»


Σε διάψευση του δημοσιεύματος της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας», τον οποίο τον εμφάνιζε ως σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε με ανακοίνωση του ο Κώστας Λαλιώτης.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Λαλιώτη έχει ως εξής:
«Το δημοσίευμα στο κυριακάτικο φύλλο της «Δημοκρατίας», στις 27 Μαίου 2012, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Λαλιώτης πίσω από τον Τσίπρα!» είναι ένα ευφάνταστο σενάριο, το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.
Είναι γνωστό ότι με δική μου πρωτοβουλία τον Ιούλιο του 2003 έχω παραιτηθεί από όλα τα πολιτικά, κομματικά, κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά αξιώματα και από τότε δε συμμετέχω σε κανένα Θεσμικό όργανο αλλά όμως σε κρίσιμες στιγμές δεν έχω αρνηθεί ποτέ τη θετική συμβολή μου. Από τότε μέχρι σήμερα ανεξάρτητα από τις συμφωνίες μου, τις διαφορές ή τις ριζικές διαφωνίες μου σε στρατηγικές, προγραμματικές πολιτικές, κοινωνικές, ιδεολογικές και αξιακές επιλογές των ηγετικών οργάνων του Κινήματος (π.χ. σχέδιο Ανάν, «Λεφτά υπάρχουν», προσφυγή στο ΔΝΤ, υπογραφή Μνημονίων με όλα τα συνεπακόλουθα μέτρα κ.α.), η σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ είναι διαχρονικά δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

Σώστε μας από τους σωτήρες


Φανταστείτε μια σκηνή δυστοπικής ταινίας που περιγράφει την κοινωνία μας στο κοντινό μέλλον. Φύλακες με στολές περιπολούν μισο-ερειπωμένους δρόμους του κέντρου την νύχτα, για κυνήγι μεταναστών, εγκληματιών και αλητών. Αυτοί που βρίσκουν είναι άγρια κακοποιημένοι. Αυτό που μοιάζει με ευφάνταστη Χολιγουντιανή εικόνα είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα. Την νύχτα, αυτόκλητοι προστάτες με μαύρες μπλούζες της νέο-φασιστικής Χρυσής Αυγής που αρνείται το Ολοκαύτωμα – η οποία κέρδισε το 7% των ψήφων στον τελευταίο γύρο των εκλογών, και είχε την στήριξη, όπως λέγεται, από το 50% της αστυνομίας της Αθήνας – περιπολούν τους δρόμους και ξυλοκοπούν κάθε μετανάστη που βρίσκουν μπροστά τους: Aφγανούς, Πακιστανούς, Αλγερινούς. Οπότε, κάπως έτσι αμύνεται η Ευρώπη την άνοιξη του 2012.
Το πρόβλημα με την υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού ενάντια στην απειλή της μετανάστευσης έγκειται στο ότι η θηριωδία της υπεράσπισής αποτελεί μεγαλύτερη απειλή στον «πολιτισμό» από όποιον αριθμό Μουσουλμάνων. Με τέτοιους υπερασπιστές και φίλους, η Ευρώπη δεν χρειάζεται εχθρούς. Πριν από 100 χρόνια, ο G. K. Chesterton όρισε το αδιέξοδο στο οποίο παγιδεύονται οι επικριτές της θρησκείας: “Oι άνθρωποι που ξεκινούν να πολεμούν την Εκκλησία για το καλό της ελευθερίας και της ανθρωπότητας καταλήγουν να παραμερίζουν την ελευθερία και την ανθρωπότητα αρκεί να μπορούν να πολεμήσουν την Εκκλησία…

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οι δημοσκοπήσεις βλάπτουν σοβαρά την αλήθεια...


Τα τριάντα και χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική κυρίως μέσα από τη Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά και μέσα από τα διάφορα πολιτικά γραφεία, έχω δει πολλά ευτράπελα με τις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκόποι όπως και τα κανάλια άλλωστε επιτελούν ένα συγκεκριμένο έργο. Πληρώνονται από κάποιους για να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.
Και από ποιους πληρώνονται; Από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα. Από αυτούς που δανείστηκαν … δεκάδες εκατομμύρια από τους τραπεζίτες με υποθήκη την ψήφο μας μέχρι το 2040, και…
που τώρα πρέπει να ανταποκριθούν στην υποθήκη.
Οι δημοσκόποι πληρώνονται για να παρουσιάσουν κάποιο αποτέλεσμα και φυσικά κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται. Προσπαθούν να καθοδηγήσουν την ψήφο εκεί ακριβώς που επιλέγουν.
Είναι οι ίδιοι που στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδιναν στη Ν.Δ 27%, στο ΠΑΣΟΚ πάνω από 20% και στον Σύριζα 8,5% εκτιμώντας τον μάλιστα ως πέμπτο κόμμα. Καμιά προσπάθεια να δικαιολογήσουν το “λάθος”, καμιά απολογία για την επιστημονική τους αλητεία, καμιά έστω συγγνώμη. Ένα απλό μπράβο λέγανε για το Σύριζα που κατάφερε μέσα σε μια εβδομάδα!!!!!! να ανατρέψει τα δημοκοπικά ευρήματα και ούτε γάτα ούτε ζημιά για την ανεπάρκεια τους…

"Άμεσο σχέδιο" τρομοκράτησης...

 Σπέκουλα κατευθυνόμενη από τα κανάλια. Η περίφημη "τρύπα του Μαίου" παρουσιάζεται σαν .. μη αναμενόμενη... ΨΕΜΜΑΤΑ ... 
Λόγω εκλογών της 6 Μαίου, τα δύο συνεταιράκια, είχαν μεταθέσει 
για Μάιο και Ιούνιο το σύνολο των εισπράξεων. 
Δεν ήθελαν να φτάσουν οι πολίτες στην κάλπη με το εκκαθαριστικό
 και τα χαράτσια ανα χείρας.
 Αυτή τη προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, τώρα μετά την καταδίκη της 6ης Μαίου προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν ξανά.
  "Τα ταμεία άδειασαν" ουρλιάζουν κάθε μέρα στο MEGA υπονοώντας
- αλλά και ευθέως - ότι φταίνε οι νέες εκλογές!!.

CASUS BELLI by Yorgos Zois - BEST SHORT FILM ABOUT THE CRISIS!!!


Εύχομαι και στα δικά μας !!!


Αμήν και πότε! Όσο ταχύτερα τόσο καλύτερα και όσο λιγότεροι πολύ πολύ καλύτερα!

Σιγά μη και χάσουμε τις ... 300 διάνοιες! Άλλωστε, αν λιγοστέψουν "αι πρόσοδοι" μπορεί να λιγοστέψει και ο αριθμός αυτών που "προσφέρονται" να σώσουν την πατρίδα! ...........

Εύχομαι και στα δικά μας!!!! (μακάρι να το δούμε κι εδώ). .

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΜΑΡΙΑΝΟ ΡΑΧΟΫ, ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΕΡΑΣΕ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ, ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

1. Ο ΒΟΥΛΕΤΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ

Πώς θα «ξεζουμίσουν» τους πολίτες μέσω των φορολογικών δηλώσεων

http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_0780.jpeg
Το επόμενο χρονικό διάστημα η ύφεση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμα βαθύτερη και πως στην πραγματικότητα το κράτος δεν έχει να εισπράξει γιατί απευθύνεται στους μη έχοντες οι οποίοι δεν δίνουν γιατί δεν έχουν, με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας να καλεί την Τετάρτη σε έκτακτη σύσκεψη τους 10 εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ, λόγω εκτροχιασμού των εσόδων.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα, όπου ο γνωστός φοροτεχνικός, Βαγγέλης Αμπελιώτης, έκανε λόγο για μία παράμετρο του φορολογικού όχι ιδιαιτέρως γνωστή και η οποία αποτελεί πασιφανή τρόπο τιμωρίας των φορολογουμένων.
Όπως τόνισε για έναν νέο μέχρι 30 ετών ή έναν συνταξιούχο ισχύει το αφορολόγητο στις 9.000 ευρώ και όχι στις 5.000 όπως ισχύει για όλους. Εάν όμως κάποιος από αυτούς ξεπεράσει τις 9.000 ευρώ το κράτος «τον τιμωρεί» κατεβάζοντας το αφορολόγητό του στις 5.000 ευρώ.
Σύμφωνα με όσα εξήγησε ένας νέος φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 9.000 ευρώ που του έχει παραχωρηθεί από τους γονείς του κατοικία 80 τετραγωνικά μέτρα και παλιό αυτοκίνητο 1.600 κυβικά, αυτός με βάση το εισόδημά του θα έχει φόρο 0. Αλλά με βάση τα τεκμήρια ο φόρος κύριος και προκαταβολή θα ανέρχονται στα 1252,40 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης αυτός ενώ δεν θα φορολογείτο με βάση το παλιό σύστημα θα φορολογηθεί με 1252,40 ευρώ, μία φορολόγηση που είναι περίπου μιάμιση φορά ο βασικός μηνιαίος του μισθός ή 100 ευρώ το μήνα. Να σημειωθεί εδώ ότι με βάση το συγκεκριμένο παράδειγμα εάν αυτός ο πολίτης ξεπεράσει τα 12.000 ευρώ καλείται να πληρώσει και έκτακτη εισφορά, σύμφωνα με το newsit.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ: Σώζουν τις γερμανικές τράπεζες και ΟΧΙ την Ελλάδα



http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/05/fetcher_0682.jpegΈρευνα του Bloomberg αποδεικνύει πως‘οι φορολογούμενοι της Ευρώπης έχουν προσφέρει στη Γερμανία την ίδια οικονομική στήριξη που έχουν προσφέρει και στην Ελλάδα».

»Τα πακέτα διάσωσης δεν ήταν μια απλόχερη προσφορά της Γερμανίας προς το Νότο» αποκαλύπτει το Bloomberg και συνεχίζει.
»Στα εκατομμύρια των λέξεων που έχουν γραφτεί για την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικας και η Ελλάδα ως το σκανδαλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτή την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες.
Θα σας προκαλούσε έκπληξη αν μαθαίνατε ότι οι φορολογούμενοι της Ευρώπης έχουν προσφέρει στη Γερμανία την ίδια οικονομική στήριξη που έχουν προσφέρει και στην Ελλάδα; Kι, όμως, στο συμπέρασμα αυτό οδηγεί μια προσεκτική ματιά στις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και στους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών.
Ας ξεκινήσουμε από την απλή παρατήρηση: δεν υπάρχουν ανεύθυνοι δανειολήπτες χωρίς ανεύθυνους πιστωτές.Οι γερμανικές τράπεζες ήταν το «μέσο διευκόλυνσης» της Ελλάδας. Κυρίως λόγω των χαλαρών ρυθμίσεων, οι γερμανικές τράπεζες διέθεσαν τεράστια ποσά και έτσι απέκτησαν τα χρόνια πριν την κρίση τεράστια έκθεση στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης.

PAΔIO APBYΛA - Που μπορούν να δουλέψουν οι πρώην βουλευτές


PAΔIO APBYΛA - Τηλεφωνική συνομιλία Σαμαρά & Ντόρας


PAΔIO APBYΛA - Συνάντηση Παπούλια με Πικραμμένο


ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΜΙΛΑΜΕ


Εντάξει, το ξέρω, το ξέχεσα. Δεύτερη μέρα Τσίπρας πάει πολύ. Όμως τι να κάνω που διάβασα τη συνέντευξη του εγκληματολόγου Γιάννη Πανούση και βουλευτή, για λίγες ώρες, της ΔΗΜΑΡ;
Δεν ξέρω γιατί κάποιος άνθρωπος μπορεί έτσι εύκολα να θυσιάζει το κύρος που απέκτησε με τόσο κόπο, αλλά μάλλον θα έχει το λόγο του. Δε γνωρίζω προσωπικά τον κ. Πανούση. Τον έχω δει παλιότερα σε κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές, όπου εξέφραζε σοβαρές απόψεις σχετικά με το ακαδημαϊκό του αντικείμενο, την εγκληματολογία. Οπότε σίγουρα ξέρει από εγκλήματα και λογικά θα έπρεπε να θεωρεί ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε την τελευταία τριετία εναντίον των Ελλήνων είναι εγκληματική.
Ως εκ τούτου, μου κάνει εντύπωση ότι και αυτός, όπως και ο αρχηγός του, Φώτης Κουβέλης, αφήνουν κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό να συνεργαστούν μετεκλογικά με τα κόμματα που ευθύνονται για το έγκλημα, ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση.
Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για όσα λέει και, κυρίως κρίνεται κάθε μέρα. Εγώ θέλω να κρίνω τον κ. Πανούση για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Metro και στην οποία λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χρησιμοποιεί τη μαγκιά που αρέσει στον Έλληνα, η οποία όμως στην Ευρώπη και στα διεθνή fora μπορεί να δημιουργήσει πάρα πολλούς κινδύνους».
Ποια μαγκιά χρησιμοποιεί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι οι Γερμανοί αυτοί που πουλάνε μαγκιά τρία χρόνια τώρα στην Ελλάδα, λέγοντας ότι μας ταΐζουν με τα δανεικά τους, ενώ έχουν κερδίσει τα 10πλάσσια από εμάς;

ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΠΡΑ!


Δε θα έγραφα ποτέ «μπράβο Αλέξη», γιατί δεν τον νιώθω και δικό μου άνθρωπο. Αλλά το «Μπράβο Τσίπρα», το λέω εντελώς σοβαρά όπως θα το έλεγα για κάποιον ποδοσφαιριστή που έβαλε ωραίο γκολ σ’ ένα αγώνα ποδοσφαίρου που τον παρακολουθώ επειδή δεν έχω να κάνω κάτι καλύτερο.
Έχω βαρεθεί τα «καλά παιδιά». Τα «υπάκουα παιδιά». Τα «ξενέρωτα παιδιά». Μακάρι χίλιες φορές να αποδειχθεί ότι ο Τσίπρας είναι το τσογλάνι που λένε ότι είναι. Έναν τσόγλανο χρειάζεται αυτή η χώρα.
Τον χρειαζόμαστε για να αναστατώνει τους μαλακοπίτουρες σαν τον Σκανδαλίδη, τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά. Βγήκαν οι λουλούδες και οι τριπλοσάγονοι να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους για τους χαρακτηρισμούς Τσίπρα στον Ολάντ «και μάλιστα μέσα στο ίδιο του το σπίτι».
Ξέχασαν όλοι αυτοί οι άθλιοι γυμνοσάλιαγκες που σήμερα μιλούν για «αγενή, αφελή και επικίνδυνο Τσίπρα», ότι επέτρεψαν στον Όλι Ρεν και στον Στρος Καν να μπουν μέσα στο σαλόνι του δικού μας σπιτιού, τη Βουλή, και να μας μιλήσουν με τον πλέον ταπεινωτικό τρόπο.

Τόση κωλοτούμπα.. και η βαθμολογία - δημοσκοπήσεις - στο πάτο...τς! τς! τς! τς! ,,,,,

Ό,τι κι αν λένε, εμείς θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο


Η ακύρωση του Μνημονίου από θέση κυβερνητικής ευθύνης παύει να είναι μια αντιπολιτευτική διακήρυξη. Καθίσταται επιτακτικό καθήκον
Μετά το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου, οι ευθύνες που αναλογούν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολλαπλασιαστεί. Το μήνυμα ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών που σήμανε η κάλπη, αναδεικνύοντας σε δεύτερη δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αδυναμία συγκρότησης μιας συμμαχικής κυβέρνησης που θα συνέχιζε την εφαρμογή του Μνημονίου, όπως επιθυμούσαν διακαώς Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, οδήγησε στη προκήρυξη νέων εκλογών στις 17 Ιουνίου. Το πλαίσιο αυτό καθιστά ρητό για τη ριζοσπαστική αριστερά ότι οφείλει να απαντήσει από θέση μελλοντικής κυβερνητικής ευθύνης σε όλα τα ερωτήματα που θέτει η ελληνική κοινωνία, η οποία στενάζει από την επικρατούσα λιτότητα, και βλέπει στον ΣΥΡΙΖΑ την προοπτική της υλοποίησης της ανατροπής της υφιστάμενης αυτής πολιτικής.

ΜΜΕ [Επικαιρότητες]

10 ερωτήσεις που αποδεικνύουν το "φανταστικό" του ελληνικού χρέους

Eρώτηση 1:Πώς γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ διάσωση, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2:
Πώς γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτηση 3:
Πώς γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά Εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

ΝΔ... Έτσι...χωρίς πρόγραμμα..............

 Έχουν περάσει τρεις βδομάδες από τις εκλογές της 6ης Μαιου.
 Τόνοι κριτικής για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, λάσπη και χολή για τις προτάσεις του.
 Στον αντίποδα;
 Ούτε μια γραμμή για μια πρόταση της ΝΔ.
 Ούτε μια αναφορά σε ένα κόμμα, που μάλλον ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει.
 Για αυτό όταν τα στελέχη του βγαίνουν στην τηλεόραση, το μόνο που κάνουν είναι να ασκούν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ!!.
 Έχει όμως προτάσεις η ΝΔ;
 ΟΥΤΕ ΜΙΑ

Αυτοί ανησυχούν για το μέλλον σου!!... Θα τους εμπιστευτείς;

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ BBC: ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΤΑ 23% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΚΟ!!!


ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ

alexanderlandgr: ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ BBC: ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΤΑ 23% ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟΚΟ!!!Μεταβολή στην ισορροπία δυνάμεων γύρω από το διαπραγματευτικό τραπέζι για το Ελληνικό χρέος διαπιστώνει η οικονομική συντάκτης του BBC, Στέφανι Φλάντερς σε ανάλυσή της για την ιστοσελίδα του Βρετανικού δικτύου.................

Στην ανάλυσή της συντάκτριας του BBC τονίζεται ότι η χώρα πλήρωσε το 2011 περισσότερο τόκο κατά 23% περισσότερο σε σχέση με το 2010, παρά τα «φθηνά» δάνεια από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ (σ.σ. ειρωνικά τα εισαγωγικά της συντάκτριας).