'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κολλάτος: «Η εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου αρχή του τέλους της κυβέρνησης»



Κολλάτος: «Η εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου αρχή του τέλους της κυβέρνησης»Είναι παραπάνω από εντυπωσιακή η συνωμοσία του επίσημου Τύπου στο σύνολό του να θάψει την ημέρα εξέγερσης του λαού και να την παρουσιάσει ως χουλιγκανισμό κατά τής ιστορίας και των ηρώων του 40.
Είναι καθαρά στήριξη της έντρομης Κυβέρνησης αλλά και της πανικόβλητης τρόϊκας που δεν περίμεναν αυτό το λαϊκό ξέσπασμα. Την παρέλαση του στρατού στην Θεσ/νίκη δεν την ανέστειλε, όπως ισχυρίζονται, η παρουσία του κόσμου αλλά η εντολή του Μπεγλίτη όπως έγραψε ο ίδιος ο «επίσημος Τύπος».
Ο λαός της Θεσσαλονίκης δεν ύψωσε στον αέρα ούτε ένα σύνθημα κατά του στρατού. Ο λαός της Θεσσαλονίκης βροντοφώναξε προδότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως εγγυητή της σημερινής προδοτικής πολιτικής. Έντρομος ο Μπεγλίτης κάλεσε με την έγκριση του Παπούλια, τον στρατό να μην συνεχίσει την παρέλαση. Φοβήθηκε η ξενόδουλη Κυβέρνηση και τ΄αφεντικά της μια αδελφοποίηση του εξεγερμένου λαού με τον στρατό.

Για μένα, το ξαναγράφω, η εξέγερση αυτή είναι η αρχή του τέλους της Κυβέρνησης. Ξέρουν ότι ο λαός σήμερα την χούντα του Παπαδόπουλου την ταυτίζει με το Πασόκ κι όχι τον στρατό. Οι ομοιότητες της περιόδου με την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα, φέρνουν στην μνήμη του λαού περισσότερο τον Νικόλαο Ζορμπά παρά τον Παπαδόπουλο, όταν σκέφτεται τον ελληνικό στρατό.
Κι επειδή αυτό δεν συνέβη μεμονωμένα, αλλά σ΄όλη την έκταση της Ελληνικής επικράτειας, σε μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη κι η Πάτρα αλλά και μικρές όπως η Τρίπολη και τ΄Αγρίνιο, επειδή μέχρι και τα νησιά δεν έμειναν απ΄έξω, ουδείς δικαιούται να μιλήσει για μπαχαλάκηδες και δάκτυλος του ενός ή του άλλου.
Το ότι ο Παπούλιας αναγκάστηκε να αποκρούσει τον «διακριτικό τίτλο του προδότη» που του απηύθυναν οι Θεσσαλονικείς, επικαλούμενος την »αντίσταση» κατά των Γερμανών στα 12 του κι όχι την σημερινή του στάση είναι ομολογία ενοχής προς τον ελληνικό λαό.
Θα έλεγα ξανά ότι οι Έλληνες, έχοντας χάσει πάρα πολύ αίμα για την ελευθερία τους τους τελευταίους αιώνες, κάνουν πλέον οικονομία ζωής και αίματος. Αναζητούν την αναίμακτη κάθαρση, όπως και το 1909. Η στάση τους μας δίνει περιθώρια να πιστεύομε ότι θα το πετύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου