'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣτΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ!


ΑΠΟΦΑΣΗ ''ΟΔΗΓΟΣ'' ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ!
ΛΙΓΕΣ ΜΟΛΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 1.300 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...
Ένα νέο, ακόμα πιο περιβαλλοντοκτόνο, μοντέλο κεφαλαιακής συσσώρευσης προωθείται σιωπηρά πλέον στην ευρωζώνη και την ΕΕ, με αφορμή την καπιταλιστική κρίση.
Πλέον, νομικές ρήτρες που αφορούσαν την προστασία του περιβάλλοντος ή την προστασία της δημόσιας υγείας εκλαμβάνονται σιωπηρά, από τους κυρίαρχους κύκλους, ως εμπόδια στην "έξοδο" των πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων, από το βούρκο της ύφεσης...
Για παράδειγμα, σήμερα έγινε γνωστό πως το γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας ανέτρεψε την απαγόρευση καλλιέργειας του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού (αραβόσιτος) της Monsanto ΜΟΝ 810 με το πρόσχημα της έλλειψης επαρκών στοχείων.
Το πραγματικό δυστήχημα είναι ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα αποτελέσει "οδηγό" για αντίστοιχη άρση απαγορεύσεων που ισχύουν σε ελάχιστες χώρες της ΕΕ (Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία και Λουξεμβούργο)


Πολύ δε περισσότερο αφού η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε μετά από διαχρονικές και επίμονες πιέσεις τόσο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όσο και της Κομισιόν.
Αντίστοιχες κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση έχει κάνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.
Εν τω μεταξύ η συγκεκριμένη εξέλιξη ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά τις 1.300 συλλήψεις γερμανών διαδηλωτών, οι οποίοι εναντιώνονταν στην μεταφορά και αποθήκευση πυρηνικών αποβλήτων από τη Γαλλία.
Τα πυρηνικά απόβλητα ήταν γερμανικής παραγωγής και προελέυσεως και είχαν μεταφερθεί στη Γαλλία προς "επεξεργασία."
Επρόκειτο ίσως για την πιο μαζική και μαχητική αντιπυρηνική κινητοποίηση των τελευταίων ετών καθώς 5.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία καταλαμβάνοντας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή τη σιδηροδρομική γραμμή έξω από το Ντάνενμπεργκ.
Η απόθεση των αποβλήτων έγινε τελικά στο παλαιό αλατωρυχείο του Γκλόρλεμπεν το οποίο σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν αποτελεί ασφαλή τοποθεσία.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011
16:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου