'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ - ΚΑΨΗΣ - ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΚΥΛΗΣΕ Ο ΤΕΝΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ!

ΠΗΓΗ : ISKRA.GR
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΡΟΪΚΑ! Ο Π. ΚΑΨΗΣ ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ!
Ο ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ
Πες μας τους συνεργάτες σου, να σου πούμε τα έργα σου
Ο Λ. Παπαδήμος δεν επέλεξε τους υπουργούς της κυβέρνησής του παρά μόνο ένα: τον Τ. Γιαννίτση, γνωστό ως πρωτοπόρο στον αγώνα για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος και υμνητή της κατώτερης σύνταξης των €280.
Τώρα ο Λ. Παπαδήμος επέλεξε προσωπικά και δεύτερο υπουργό: Τον Παντελή Καψή στη θέση του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, εκ των ηγετικών στελεχών του Συγκροτήματος Λαμπράκη και υπεραφωσιωμένος μνημονιακός!
Επίσης ο Λ. Παπαδήμος διάλεξε ως επικεφαλής του οικονομικού του γραφείου τον Γκ. Χαρδούβελη, από τους πλέον πρόθυμους υποστηρικτές του δίκαιου αγώνα των τραπεζών (έχει διατελέσει άλλωστε κορυφαίο στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα και στη Eurobank)!
Η γνωστή παροιμία: κύλησε ο τέντζερης και βρήκε τα καπάκια ισχύει τα καπάκια, ισχύει στην περίσταση μέχει κεραίας!
Ο Λ. Παπαδήμος με αυτό το στενό επιτελείο είναι βέβαιον ότι θα ολοκληρώσει μετά λεπτομερειών και απολύτως το καττροφικό μνημονιακό έργο, υπό τις απέραντες ευλογίες του τραπεζικού κεφαλαίου, στο οποίο προσέφερε αιφνιδίως με ρύθμιση στη Βουλή (Τετάρτη 30/11) έκτακτο δωράκι εγγυήσεων 60 δις ευρώ!

Αισίως, το τραπεζικό κεφάλαιο έχει εισπράξει μέχρι τώρα από υπό μορφή εγγυήσεων πάνω από €106 δις, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 θα φτάσουν τα €155 δις. Σχεδόν όλη η χρηματοδότηση της τρόικας!
Στο μεταξύ, με επιστολή που ο Λ. Παπαδήμος απέστειλε προς κάθε λογής τροϊκανούς απευθύνει δουλικότατα διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμόσει απολύτως και πλήρως όλες τις "συμφωνημένες" υπαγορεύσεις τους από τη "δημοσιονομική εξυγίανση" (βλ. λεηλασία) έως τις απαιτούμενες "διαρθρωτικές αλλαγές" (βλ. διάλυση και παράδοση της οικονομίας στα πολυεθνικά κέντρα)
Με σκοπό τη σφαιρικότερη ενημέρωσή σας, η ISKRA παραθέτει σχετικά ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες
Ο Παντελής Καψής νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος
Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011 07:59
Καθήκοντα υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής, με απόφαση του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.
Επιπλέον, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού ορίστηκε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Τέλος, τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού αναλαμβάνει ο ο κ. Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
πηγή: naftemporiki.gr


Δεσμεύσεις προς Βρυξέλλες-ΔΝΤ
Αποφασισμένη να παραμείνει στην Ευρωζώνη η Ελλάδα, διαμηνύει ο Λ.Παπαδήμος
Δημοσίευση: 01 Δεκ. 2011, 09:10
Τη δέσμευση της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως τη διαδικασία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην επιστολή του προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
"Η παραμονή στο ευρώ διασφαλίζει την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και διευκολύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη της οικονομίας» τονίζει, απευθυνόμενος στους Χέρμαν βαν Ρομπάι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Ζοζέ Μπαρόζο και Κριστίν Λαγκάρντ.
Ο κ. Παπαδήμος επισημαίνει ότι βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης είναι «να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 και τα οικονομικά μέτρα που απορρέουν από αυτή».
«Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στην εκπλήρωση του στόχου αυτού» σημειώνει ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι:
Πρώτον, να εφαρμόσει πλήρως τα μέτρα που περιγράφονται στο τρέχον οικονομικό πρόγραμμα. Δεύτερον, να επικυρώσει το νέο και αξιόπιστο πολυετές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με την ΕΕ και το ΔΝΤ και, τρίτον, να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων με την εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI), που θα συμβάλει στη χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εξασφαλίσει ομαλότητα στα δημοσιονομικά της και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας στο εξωτερικό» επισημαίνει.
Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι από τον Μάιο του 2010 έχει σημειωθεί πρόοδος προς τον σκοπό αυτό, όμως «πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα ώστε να αντιστραφεί η αρνητική δυναμική του χρέους και να δημιουργηθούν οι συνθήκες που προάγουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την αειφόρο ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».
«Η παραμονή στο ευρώ διασφαλίζει την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα και διευκολύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για την ανάπτυξη της οικονομίας. Οι Έλληνες αναγνωρίζουν την ανάγκη μεγάλων οικονομικών και θεσμικών μεταρρυθμίσεων και στη συντριπτική τους πλειοψηφία υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.
«Η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 και την επίτευξη των στόχων του οικονομικού προγράμματος, η οποία είναι κρίσιμη για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ευημερίας του ελληνικού λαού» καταλήγει η επιστολή.
πηγή: in.gr ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 10:20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου