'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ: Με τη σημαία, στη Βουλή, ανάμεσα στα ΜΑΤ


ΒΙΝΤΕΟ: Με τη σημαία, στη Βουλή, ανάμεσα στα ΜΑΤΛοιπόν… Στο βίντεο που θα δείτε, η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά και μπορούμε να αρχίσουμε να υποθέτουμε ό,τι θέλουμε. Στη διαδήλωση της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, ένας τύπος, ντυμένος με πολιτικά, που κρατούσε μια ελληνική σημαία γραμμένη με συνθήματα όπως «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΨΩΜΙ» και… «ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ» (sic) είχε σκαρφαλώσει πάνω στα σκαλοπάτια της Βουλής και ανάμεσα στα ΜΑΤ κράδαινε το… φλάμπουρο! Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω, που δήλωσε «συνταξιούχος» (αν και μας φάνηκε νεότατος), φορούσε και μάσκα, είχε δηλαδή κρυμμένο το πρόσωπο και παρίστανε τον… Μιαούλη, ξαναλέμε, σκαρφαλωμένος στις σκάλες της Βουλής με την ανοχή των ΜΑΤ! Όταν όλοι ξέρουμε ότι εκεί απαγορεύεται «δια ροπάλου» να προσεγγίσει ο οποιοσδήποτε πολίτης, πόσο μάλλον διαδηλωτής, πόσο μάλλον να δίνει και παράσταση ο διαδηλωτής! Και δεν ήταν μόνος… Είχε και παρέα, έναν ακόμα τύπο παρόμοιας αισθητικής, που ξεκουραζόταν από κάτω… Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή, που στο Σύνταγμα είχαν φουντώσει οι μάχες!
Εμείς δεν θα βιαστούμε να μιλήσουμε για «προβοκάτορες», «ασφαλίτες», ή ό,τι άλλο…
Εμείς απλώς ρωτάμε: Τον κύριο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Φρούραρχο και όποιον άλλον αισθάνεται «υπεύθυνος»: Προβλέπεται αυτό να συμβαίνει στο χώρο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και δη μαχητικότατης; Τελικά, ποιοι υποδαυλίζουν τα πλήθη και τα πάθη; Σε κάθε περίπτωση, το βίντεο αποτελεί μνημείο του μπάχαλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΚΟΣ ΒΟΥΤΣΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου