'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

«Τσαλαπατά» τη συνθήκη Σένγκεν η Γερμανία: Άτυποι έλεγχοι διαβατηρίων σε Έλληνες!

Πολιτική/ Οικονομία


Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 06.04.2012 - 18.42
Πλήρης είναι η απαξίωση της Γερμανίας προς τη χώρα μας μέσω των ελέγχων διαβατηρίων που πραγματοποιεί εδώ και λίγες ημέρες στα αεροδρόμια της, όπως σας ενημέρωσε το star.gr.

Αν και η συνθήκη Σένγκεν παρέχει το δικαίωμα στους υπηκόους της ΕΕ να ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε χώρα της ζώνης χωρίς την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, στη Γερμανία τον τελευταίο καιρό έχουν ξεκινήσει άτυποι έλεγχοι των διαβατηρίων σε Έλληνες (ή για να είμαστε πιο ακριβείς σε όσους προέρχονται από την Ελλάδα).

Όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα, η γιγάντωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στη χώρα μας απασχολεί πολύ έντονα τη Γερμανία τελευταία. Ωστόσο, η κίνησή της αποτελεί κατάφορη παραβίαση της συνθήκης Σένγκεν (για την οποία θα έπρεπε να λογοδοτήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) ενώ είναι πλήρως απαξιωτικό για τη χώρα μας, η οποία μάλιστα αφέθηκε για χρόνια να αντιμετωπίζει μόνη της και με δικά της έξοδα τα τεράστια κύματα των λαθρομεταναστών, κυρίως από Τουρκία.

«Όχι πύλη εισόδου λαθρομεταναστών τα ανοιχτά σύνορα»

Τη δυνατότητα να γίνονται περισσότεροι συνοριακοί έλεγχοι στο χώρο του Σένγκεν ζήτησε ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πετερ Φρίτριχ, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα κάνοντας μάλιστα πολύ συγκεκριμένη (και καθόλου τυχαία) αναφορά στην Ελλάδα.

«Αν χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τα σύνορά τους, τότε για ένα χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα ανάμεσα στις χώρες – μέλη. Τα ανοιχτά σύνορα δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνουν πύλη εισόδου λαθρομεταναστών» τόνισε ο ίδιος, προαναγγέλλοντας αλλαγές στο κείμενο της συνθήκης Σένγκεν σε συνεργασία με τη Γαλλία! Μάλιστα, ο Φρίτριχ βρήκε άμεσο συμπαραστάτη στις απόψεις του τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας και κομματικό του σύντροφο, Γιόαχιμ Χέρμαν ο οποίος δήλωσε προκλητικά πως «αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα σύνορά της, δεν θα μπορώ να είμαι σε θέση να επιτρέπω την είσοδο στη Γερμανία σε όποιον έρχεται από την Αθήνα».

Μας απειλούν με έξοδο από τη συνθήκη!

Την ίδια ώρα, αν και ανοικτά δεν έχει γίνει λόγος για κάτι τέτοιο, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζουν ότι είναι ορατός ο κίνδυνος της αποβολής της χώρας μας από τη συνθήκη Σένγκεν. Οι εταίροι μας έχουν εκφράσει πολλές φορές τη δυσαρέσκεια τους για το ραγδαία διογκούμενο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, και τελευταία έχουν αφήσει ανοικτές υπόνοιες για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη εάν δεν καταφέρει να ελέγξει άμεσα τα σύνορά της.

Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί ιδιαίτερη διάσταση στο θέμα τον περυσινό φθινόπωρο όταν έγκυρα ευρωπαϊκά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για ειλημμένη απόφαση αποβολής της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν (τουλάχιστον για ένα διάστημα) και ταυτόχρονη ενίσχυση της Frontex. Ωστόσο, η πληροφορία για τη συγκεκριμένη ενέργεια (που από πολλούς θα θεωρείτο και προπομπός της αποβολής της χώρας από την ΕΕ) δεν επαληθεύτηκε.
​​​

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου