'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΧΑΙΡΙ 17,5% ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠ/ΚΟΥΣ, 7% ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ!


ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ  ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ!
Περικοπές της τάξης του 17,5%, κατά μέσο όρο, θα υποστούν στις αποδοχές τους οι πανεπιστημιακοί, όπως ανακοίνωσε στους εκπροσώπους τους ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα (3/9) στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, οι αποδοχές τους θα μειωθούν ως εξής:
  • Κατά 5% για όσους έχουν αποδοχές άνω 1.000 ευρώ,
  • Κατά 10% για όσους έχουν αποδοχές άνω 1.500 ευρώ,
  • Κατά 15% για όσους έχουν απολαβές άνω των 2.000 ευρώ,
  • Κατά 20% για όσους έχουν απολαβές άνω των 2.500 ευρώ
Οι πανεπιστημιακοί κατήγγειλαν ότι με τις περικοπές αυτές, επιστρέφουν μισθολογικά στο 1995 και αντιπρότειναν να υπάρξει, για το σύνολο των ειδικών μισθολογίων, επιστροφή στα μισθολογικά επίπεδα του 2001.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η πολιτική της κυβέρνησης ισοπεδώνει τον κλάδο των πανεπιστημιακών, ακυρώνει το ερευνητικό έργο και ωθεί τους νέους φοιτητές και ερευνητές να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό.
Μάλιστα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη (4/9).
ΕΝΣΤΟΛΟΙ: ΩΣ 20% ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΩΝ

Μειώσεις 6%-7% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, ενώ η περικοπή για το 2013 θα ανέλθει στο 12%-13%.
Ο Γ. Στουρνάρας κράτησε την ίδια αδιάλλακτη στάση και με τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, με τους οποίους είχε, επίσης, συνάντηση σήμερα. Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας (αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί κ.α.) αποχώρησαν από το διάλογο κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό και ειλημμένες αποφάσεις». Όπως τόνισαν, αποχώρησαν καθώς ο Γ. Στουρνάρας δεν έχει τίποτα άλλο να τους πει.
Η συνάντηση διήρκεσε μόλις 15 λεπτά και όπως ανέφεραν αμέσως μετά οι εκπρόσωποι των ένστολων, ο υπουργός τούς παρουσίασε ένα προαποφασισμένο σχέδιο, για περικοπές της τάξεως του 6,5%-7% το 2012 και 12% το 2013.
Σύμφωνα με τους ίδιους, οι περικοπές υπερβαίνουν το 20%, εάν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι «παγώνουν» οι προαγωγές και κατ' επέκταση η μισθολογική εξέλιξη. Ακόμη, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους ενημέρωσε πως δεν εγκρίνει και τις αμοιβές τους για τις νυκτερινές υπηρεσίες. 
Προανήγγειλαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση την προσεχή Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου.
Πέρα από τους πανεπιστημιακούς και τους ένστολους, σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν και οι δικαστικοί, αντιδρώντας στις μειώσεις των αποδοχών τους, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να περικόψει μέχρι και 20% .
Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της Ένωσης τη συμμετοχή τους στην Πανελλήνια Πανδικαστική Συγκέντρωση, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου του 2012 στον Άρειο Πάγο, και στις Πανδικαστικές Συγκεντρώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στις λοιπές Εφετειακές έδρες την πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, 17 Σεπτεμβρίου του 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30 μ.μ. -όπως αποφασίστηκε κατά την κοινή συνάντηση των Δικαστικών Ενώσεων της 31-8-2012-, με ταυτόχρονη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και της λειτουργίας των εισαγγελικών γραφείων, κατά τον χρόνο των εν λόγω συγκεντρώσεων.
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου