'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΟΪΚΑ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΞΑΗΜΕΡΟ!


ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Iskra: ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!
Ο ιδιωτικός τομέας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις ανατροπές που θα επέλθουν με στόχο την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Έτσι, οι εργασιακές σχέσεις μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο της τρόικας που τώρα ζητά (με e-mail που έστειλε στους υπουργούς Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και Εργασίας Γ.Βρούτση) μεγαλύτερη ευελιξία στο ωράριο εργασίας, κάτι που φέρνει στο τραπέζι την επιστροφή στην εξαήμερη εργασία, καθώς και νέες περικοπές στις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, η τρόικα ζητά μεγαλύτερη ευελιξία στις προσλήψεις και τις απολύσεις. Έτσι, θέτει στο τραπέζι της συζήτησης το χρόνο της προειδοποίησης για την απόλυση υπαλλήλου και το κόστος της απόλυσης.
Επιπλέον, ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ζητούν διαφορετικό ωράριο εργασίας μέσα στην ημέρα και την εβδομάδα (αντί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε 4μηνη ή και 9μηνη βάση, που προβλέπει ο νόμος).
Ακόμη, ζητείται η κατάργηση του πενθημέρου, με αύξηση των ημερών εργασίας στις 6, με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.

ΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Το υπουργείο Εργασίας με «άτυπο ενημερωτικό σημείωμα» που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας (3/9), επιβεβαίωσε ότι έχουν τεθεί από την τρόικα αιτήματα για νέες αντεργατικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, (όπως μείωση αποζημιώσεων, διευκόλυνση απολύσεων, ξεχαρβάλωμα του ωραρίου και εξαήμερο, κτλ), ωστόσο η κυβέρνηση δεν θεωρεί αναγκαία οποιαδήποτε συζήτηση -επ' αυτών- σε αυτή τη χρονική στιγμή.
Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, το υπουργείο κάνει λόγο για μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης (π.χ. μείωση εργοδοτικών εισφορών, ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας κ.λπ.).
Ωστόσο, όσον αφορά στην πρόταση για περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, το σημείωμα αναφέρει πως «δεν θεωρούμε σήμερα αναγκαίο να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας». Το υπουργείο, δηλαδή, αφήνει ανοιχτό το θέμα του νέου σφαγιασμού των εργατικών δικαιωμάτων σε βολικότερο, για την κυβέρνηση, χρόνο.
Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου