'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝ ΤΑΦΩ


Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μπροστά. Δεν είναι τυχαίο κομματικό έκτρωμα. Δημιουργεί τις συνθήκες του πολιτικού μας μέλλοντος. Και οι δύο ιδιοκτήτες του, αλλά και ο ενδιάμεσος τυχάρπαστος ενοικιαστής του, ακολούθησαν αυτή την τακτική. Δηλαδή δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το παρόν της χώρας όποτε κυβέρνησαν, αλλά φρόντιζαν να καταστρέφουν το μέλλον της.
Μια άλλη πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ είναι να διαψεύδει ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Πάντα το ΠΑΣΟΚ δημιουργούσε αδιέξοδα, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση. Έτσι επιβίωσε άλλωστε, με τα αδιέξοδα των άλλων.
Για το ΚΚΕ μπορείς να πεις πολλά, όμως δε μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν είναι πιστό στις απόψεις του. Για το Συνασπισμό επίσης μπορείς να πεις πολλά, όχι όμως ότι δεν έχει κάποιες σταθερές κυρίως γύρω από την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Στη Ν.Δ. μπορείς να σούρεις ό,τι θες, όμως δε μπορείς να αμφισβητήσεις πως υπήρξε σταθερά ένα συντηρητικό κόμμα από το οποίο δεν περίμενες καμία έκπληξη.

Για το ΠΑΣΟΚ, όμως, τι να πεις; Αν ήταν άνθρωπος θα το είχαν κλείσει σε ψυχιατρείο από την πρώτη στιγμή λόγω διασχιστικής διαταραχής ταυτότητας. Το γνωρίσαμε με το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» που φώναζε ο αείμνηστος μέχρι να κερδίσει τις εκλογές και από την επόμενη ημέρα άρχισε να κωλοτρίβεται με όλους τους ηγέτες της ΕΟΚ και του ΝΑΤΟ.
Το ΠΑΣΟΚ τελειώνει την παρουσία του στα πολιτικά πράγματα της χώρας, με τον γιο του αείμνηστου να φωνάζει «Λεφτά υπάρχουν» μέχρι να κερδίσει τις εκλογές, ενώ από την επόμενη ημέρα ξεκίνησε τους εκβιασμούς περί χρεωκοπίας.
Έτσι ήταν πάντα αυτό το κόμμα. Κορόιδευε! Απολίτικο και γυμνό από κάθε ιδεολογία μπορούσε με άνεση να υποκριθεί το αριστερό, το κεντρώο, το σοσιαλιστικό, το φιλοευρωπαϊκό, το αντιευρωπαϊκό, το νεοφιλελεύθερο και ακροδεξιό.
Θα το έλεγες και πολιτικό χαμαιλεοντισμό. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε το ΛΑΟΣ, κάτι σα μεταφυσική δύναμη ένωσε το ΠΑΣΟΚ με το έτερο έκτρωμα του πολιτικού μας συστήματος. Ήταν η συμπαντική δύναμη του άκρατου λαϊκισμού που ένωσε το ΠΑΣΟΚ με το ΛΑΟΣ. Ήταν η αγάπη τους για το ψέμα και την παραπλάνηση. Ήταν το μίσος τους για τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.
Πολύ συζήτηση έγινε την Κυριακή και τη Δευτέρα για το κοινό άρθρο των τριών πράσινων αρχιβδελυγμάτων. Σχεδόν όλοι καταλάβαμε ότι πρόκειται για μία κίνηση διαδοχής. Έκαναν δηλαδή αυτό που έγραψα στην αρχή, δημιουργούν τις συνθήκες του πολιτικού μας μέλλοντος.
Ενώ, δηλαδή, η χώρα καίγεται, αυτοί οι τρεις βγήκαν με θρασύτητα να αποκαλύψουν ότι το θέμα της Ελλάδας έχει τελειώσει, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τελειώσει κι ότι πλέον ζουν μια εποχή μπροστά. Ετοιμάζουν τη διάδοχη κατάσταση στο κόμμα τους, αδιαφορώντας για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα. Δεν τους αφορά πλέον το παρόν. Η αποστολή τους τελείωσε. Η εργολαβία καταστροφής που είχαν αναλάβει, ολοκληρώνεται. Τώρα μάχονται για το ποιος θα πάρει την προαγωγή.
Κάτι όμως δεν είδαν. Ή το είδαν, το ήξεραν και τελικά παίζονται πολλά παιχνίδια στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ που εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε και πιστεύουμε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η «διάσωση της χώρας».
Στη συνέντευξη που έδωσε στο «Πρώτο Θέμα» ο Γιώργος Παπανδρέου είπε, «αν το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκριθεί στις ευθύνες του, δεν έχει λόγο ύπαρξης». Μετά από αυτή τη δήλωση, απορώ πώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει βάλει ακόμη το ΠΑΣΟΚ στο Ε9 της φορολογικής του δήλωσης.
Ο κ. Παπανδρέου είπε ξεκάθαρα ότι «ο μπαμπάς μου άνοιξε το μαγαζί, εγώ θα το κλείσω». Όσο χαζός κι αν είναι, έχει καταλάβει πλέον και ο ίδιος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανταποκριθεί στις ευθύνες ενός ελληνικού κόμματος. Εκτός… εκτός κι αν το ΠΑΣΟΚ μισεί την Ελλάδα, οπότε είναι άλλες οι ευθύνες του κι εκεί εμείς έχουμε χρέος να μην του επιτρέψουμε να ανταποκριθεί.
Σε κάθε περίπτωση, ένα κανονικό κόμμα ύστερα από μια τέτοια δήλωση του αρχηγού του, θα είχε ξεσηκωθεί και θα τον είχε διαγράψει ακόμη κι από απλό μέλος. Όμως είπαμε, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κανονικό κόμμα, είναι το παράδειγμα αποφυγής σε κάθε Δημοκρατία.
Δεν είμαι απόλυτος. Πέρασαν και κάποιοι λίγοι αξιοπρεπείς άνθρωποι από το ΠΑΣΟΚ. Φυσικό το βρίσκω. Ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλούσε για την πολιτική, όπως ο Ελύτης για τη θάλασσα. Υπήρξαν σοβαροί άνθρωποι που τον πίστεψαν. Όμως τελείωσαν πια.
Όσο γι’ αυτό το 16% που εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ακόμη κι αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να εφευρεθεί.
Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως πράγματι υπάρχει. Πρόκειται για τη μαγιά της πρώτης κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ που όποτε κέρδιζαν τις εκλογές έκαναν όλους τους υπόλοιπους Έλληνες να νιώθουν ντροπή. Να νιώθουν άσχημα που ζουν στην Ελλάδα.
Επρόκειτο για τη πλέμπα που στερέωσε με μπετόν το κομματικό κράτος, βολεύτηκε και βόλεψε όλο το σόι του και δημιούργησε την πρώτη γενιά ολοκληρωμένων λαμογιών.
Είναι αυτοί που σήμερα τους έχουν ξεχάσει σε διάφορα πόστα και εκθέτουν τις «καλές προθέσεις του ΠΑΣΟΚ». Όπως π.χ. για την ανεργία, που ενώ υποτίθεται ότι το καθεστώς θέλει να τη χτυπήσει, την ίδια στιγμή έχει διορισμένους προέδρους σε όλους του οργανισμούς του Δημοσίου, συνταξιούχους… του Δημοσίου. Έτσι, απλώς επειδή είναι ΠΑΣΟΚ, παίρνουν σύνταξη και μισθό την ίδια ώρα που τα μεταπτυχιακά και τα ντοκτορά μεταναστεύουν ομαδικά από την Ελλάδα.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Θέλω να πιστεύω ότι βρέχει φωτιά στη στράτα του, η ζωή του εδώ τελειώνει. Διότι αν δεν τελειώσει κι εδώ, τότε θ’ αρχίσω να φοβάμαι ότι από διασχιστική διαταραχή ταυτότητας πάσχουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου