'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ


Παρασκευή 24 Απριλίου 2010. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος ανακοίνωνε από το φυσικό σκηνικό του Καστελόριζου ότι η Ελλάδα παραδίδεται στην Τρόικα «Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά».
Από εκείνη την ημέρα η Ελλάδα μικραίνει. Η εθνική της κυριαρχία εξαϋλώνεται. Η αξιοπρέπειά της εξαφανίζεται. Οι Έλληνες γίνονται το ανέκδοτο όλων των Ευρωπαίων. Διασύρονται σαν τεμπέληδες και διεφθαρμένοι. Σαν αποτυχημένοι, κλέφτες και ζητιάνοι. Όλα αυτά με την άδεια του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου.
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μέσα από τη συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» δηλώνει «Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Αλλά δεν μπορώ».
Ενδιάμεσα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας – και όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός – μπόρεσε να εγγυηθεί τα κέρδη των πολυεθνικών, τα κέρδη των τραπεζών, τα κέρδη των βιομήχανων και εφοπλιστών.

Ενδιάμεσα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας – και όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός – μπόρεσε να εγγυηθεί την ατιμωρησία των φοροφυγάδων, την ατιμωρησία πρώην υπουργών που αποδεδειγμένα είχαν εμπλακεί σε σκάνδαλα, την ατιμωρησία όσων ψηφίζουν νόμους ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους και κατά της Δημοκρατίας.
Ενδιάμεσα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας – και όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός – κατάφερε να εγγυηθεί ότι θα επιστραφούν και με το παραπάνω τα δάνεια των τοκογλύφων που μας έφεραν σε αυτό το σημείο.
Ενδιάμεσα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας – και όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός – κατάφερε να εγγυηθεί στους γερμανοτσολιάδες με τα κράνη ότι μπορούν να ασκούν ανεξέλεγκτη βία εναντίον των πολιτών χωρίς να τιμωρούνται.
Ενδιάμεσα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας – και όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός – κατάφερε να υποχρεώσει σε μετανάστευση ένα μεγάλο αριθμό Ελλήνων και να αφήσει στην ανεργία πολύ περισσότερους.
Ενδιάμεσα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας – και όχι ο Έλληνας πρωθυπουργός – κατάφερε να εγγυηθεί στο ΔΝΤ ότι θα μπορεί ανεξέλεγκτα να πειραματίζεται πάνω στους Έλληνες με οικονομικά μέτρα που ισοδυναμούν με βασανιστήρια και ηλεκτροσόκ.
Το μόνο που δεν κατάφερε να εγγυηθεί αυτός ο νεοταξίτης υπηρέτης των τραπεζών ήταν μια καλύτερη ζωή σε αυτούς που τον πίστεψαν και τον επέλεξαν να τους οδηγήσει σε ένα «απάνεμο λιμάνι».
Δεν κατάφερε καν να τους εγγυηθεί έναν αξιοπρεπή θάνατο. Τους σκυλοέπνιξε βουλιάζοντάς τους στην κατάθλιψη και στην απόγνωση οδηγώντας κάποιους από αυτούς στην αυτοκτονία.
ΑΝ υπήρχε δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, τότε αυτός ο εθνικός προδότης που προχωρά στη γενοκτονία των Ελλήνων, θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πολύ καιρό και για πάντα.
ΑΝ υπήρχε δικαιοσύνη σε αυτή την Ευρώπη, τότε θα έπρεπε αυτός ο ύπατος των τραπεζών μαζί με τη Μέρκελ και τους εκπροσώπους του ΔΝΤ να βρίσκονταν στα έδρανα των κατηγορούμενων του δικαστηρίου της Χάγης.
Όμως δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Υπάρχει μόνο ο νόμος του κέρδους. Πάση θυσία, των λαών. Ναι, έχουμε πόλεμο, όπως είπε και ο έτερος ύπατος Ευ. Βενιζέλος. Όμως εμείς έχουμε πόλεμο με αυτούς.
«Διαβολοβδομάδα» ζήτησαν, «διαβολοβδομάδα» ας λάβουν, λοιπόν. Ένα βήμα μας μπροστά χρειάζεται για να τρομάξουν. Τόσο λίγοι είναι. Ας πάρουν αυτό που τους αξίζει κι αυτοί και οι γερμανοτσολιάδες τους.
«Θα ήθελα πολύ να εγγυηθώ σε όλους μία άμεση λύση, μία καλύτερη ζωή σήμερα. Αλλά δεν μπορώ», μας είπε ο πολιτικός εκπρόσωπος των τραπεζιτών. Εμείς όμως κ. Παπανδρέου μπορούμε να σας υποσχεθούμε κάτι. Ότι κάθε μέρα που έρχεται θα κάνουμε τη ζωή σας κόλαση. Όλων μαζί ή του καθενός σας ξεχωριστά. Ή παίρνετε τους τσογλαναραίους σας και φεύγετε ή μένετε και η ευθύνη δική σας. Δική σας και η απόφαση.
Όμως να ξέρετε ότι και μόνο που σας βλέπουμε, εξοργιζόμαστε. Εύχομαι η οργή να γίνει πράξη. Ο χρόνος τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου