'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Να παραλύσει και η Θεσσαλονίκη


Να παραλύσει και η ΘεσσαλονίκηΠρώτη φορά εδώ και δεκαετίες οι συνδικαλιστές του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ δεν έχουν άγχος για το πόσο μαζική θα είναι η πρώτη 48ωρη γενική απεργία από το 1993 και μετά. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους, δημόσιους και ιδιωτικούς, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί συνοψίζεται στη φράση «ή τώρα ή ποτέ» και όλα δείχνουν ότι αύριο και μεθαύριο η Θεσσαλονίκη θα νεκρώσει και στους δρόμους της θα «κυκλοφορούν» μόνο οι πολυπληθείς διαδηλώσεις.
Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ επισημαίνουν την ανάγκη οι απεργοί να μην απέχουν απλώς από την εργασία τους, αλλά να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των συνδικάτων και καλούν εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και φοιτητές σε συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, έξω από το ΕΚΘ, ενώ θα ακολουθήσει πορεία η οποία μέσω κεντρικών δρόμων θα καταλήξει στη γ.γ. Μακεδονίας – Θράκης, την οποία θα αποκλείσουν οι διαδηλωτές.
Το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα πραγματοποιεί ξεχωριστεί συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για πρώτη φορά συζητά να συμμετέχει στον αποκλεισμό του πρώην ΥΜΑΘ. Εκτός από τις δύο αυτές συγκεντρώσεις ορισμένοι κλάδοι, έχουν αποφασίσει να κάνουν προσυγκεντρώσεις έξω από υπηρεσίες και χώρους εργασίας.
Επίσης στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανεξάρτητες εργατικής κινήσεις και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία, όμως ειδικά για αύριο Τετάρτη θα γίνει προσπάθεια από τους εργαζόμενους να διευκολυνθούν οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στις διαδηλώσες.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, ύστερα από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ.
ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου