'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Απίστευτο !!!: Η Ευρώπη χρηματοδοτεί μια στρατιά από ανώνυμα «trolls»…

γράφει η Μαρία Δεναξά

Για τους Ευρωπαίους ηγέτες, αυτοσκοπός – κι έτσι πρέπει να είναι εδώ που φθάσαμε – δεν είναι άλλος από την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που θα επιτευχθεί με την πολιτική και οικονομική ένωση.  Στον δρόμο, όμως, προς αυτή την ολοκλήρωση φαίνεται ότι δεν χωρούν όσα  πραγματικά σκέφτονται οι λαοί -οι οποίοι, άλλοτε επωφελούνται, και άλλοτε υπομένουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές.

Τις τελευταίες ημέρες ειπώθηκε επανειλημμένως πως, στην εποχή των ισχνών αγελάδων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας,  το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ήταν ένα ακόμη αντιευρωπαϊκό μήνυμα των πολιτών της γηραιάς Ηπείρου. Μήνυμα ότι οι κοινωνίες δεν αντέχουν άλλο με τις ακραίες μορφές λιτότητας.

Τέτοια ηχηρά μηνύματα πλημμυρίζουν τα τελευταία χρόνια τις Βρυξέλλες.

Το πιο λογικό θα ήταν, λοιπόν, οι Ευρωπαίοι τεχνοκράτες να καθίσουν να μελετήσουν τα αιτία της αποδοκιμασίας που οδηγούν  στον ευρωσκεπτικισμό και να χαράξουν μια πολιτική αντιμετώπισής τους.

Αγρόν ηγόρασαν!

Το νόημα των μηνυμάτων δυσφορίας των ευρωπαϊκών κοινωνιών εξακολουθεί να παρερμηνεύεται και να υποβαθμίζεται από τους υψηλόβαθμους χαρτογιακάδες που πληρώνονται αδρά για να χτίσουν και να διατηρήσουν ζωντανή την Ευρώπη, την ευρωπαϊκή ιδέα και συνοχή. Έτσι, για να δικαιολογήσουν τον παχυλό μισθό τους ορισμένες φορές, κατεβάζουν ιδέες που επιδέχονται κριτικής, όπως αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω.

Υπό τον φόβο εκπροσώπησης των άκρων στο Ευρωκοινοβούλιο, εν όψει των ευρωεκλογών του 2014, η ΕΕ με τον μειωμένο προϋπολογισμό για το 2014-2020 βρήκε πόρους για να χρηματοδοτήσει  μια στρατιά από ανώνυμα ‘’Trolls’’, – σωστά διαβάσατε μια στρατιά από ανώνυμα ‘’Trolls’’ (Ευρωπαίους αξιωματούχους που δρουν ανώνυμα )  – που ήδη έχουν λάβει θέσεις στα διαδικτυακά φόρουμ  συζητήσεων,  στο FB και στο twitter.  Αποστολή τους να  αντικρούουν όποιον εκφέρει αντίθετη, από την επιθυμητή,  άποψη για την ΕΕ –  εκείνη δηλαδή των ευρωενθουσιαστών όπως αποκαλούνται στη Γαλλία –  και σε γενικότερες γραμμές για την αντιμετώπιση του  αυξανόμενου ευρωσκεπτικισμού .

Στη διαπίστωση ότι «η δομή της Ευρώπης είναι το πρόβλημα»,  που εκφράζουν ολοένα και περισσότεροι Ευρωπαίοι, τα  «Euro Trolls»  θα τονίζουν ότι «η απάντηση στις σημερινές προκλήσεις είναι περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη», αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Bruno Waterfield της Daily Telegraph. Ο Waterfield, είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα που αναφέρονται σε μια πρωτοφανή εκστρατεία ευρωπαϊκής προπαγάνδας, πριν και κατά την διάρκεια των Ευρωεκλογών. Εξειδικευμένοι επικοινωνιολόγοι, θα είναι σε θέση να παρακολουθούν συνομιλίες και να παρεμβαίνουν άμεσα προσπαθώντας να αποδομήσουν  μια άσχημη εικόνα ή εντύπωση για την ΕΕ και να προσανατολίζουν την κοινή γνώμη ουσιαστικά προς μια ευρωπαϊκή κατεύθυνση.

Κάτι σαν Βig Brother.

Είναι γνωστό ότι τα «Trolls» χρησιμοποιούνται στο διαδίκτυο από κυβερνήσεις σε εθνικό επίπεδο. Σε  ευρωπαϊκό, όμως, είναι πρωτόγνωρο και, ενδεχομένως, επικίνδυνο από τη στιγμή που η ανωνυμία αρκετές φορές είναι συνώνυμη  της παραπλάνησης κι όχι μόνο.

Τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τη μισθοδοσία των «Euro Trolls»  θα είναι 2,5 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα  που όπως ανέφερα και παραπάνω, θα ήταν προτιμότερο να διατεθούν κονδύλια για την καταπολέμηση των πραγματικών λόγων που ωθούν τον κόσμο στα άκρα,  αντί να παρακολουθούνται στενά όσοι διαφωνούν με ορισμένες πολιτικές ή ενέργειες σε ένα μέσο που μέχρι χθες, η ελευθερία του λόγου ήταν λιγότερο ελεγχόμενη.

Τα ερωτήματα, οι προβληματισμοί και οι σκέψεις που γεννιούνται είναι πολλά… Ορισμένοι μπορεί να επισημάνουν την έλλειψη δημοκρατικής νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας εκ μέρους της ΕΕ και να την συγκρίνουν – όσο ακραίο κι αν ακούγεται αυτό –  με τακτικές που εφαρμόζουν χώρες όπως είναι η Κίνα ή το  Ιράν.

Από την άλλη, ίσως πολλοί αναρωτηθούν αν είναι, άραγε, αυτή η Ευρώπη που θέλουμε…Να πληρώνουμε, δηλαδή, ανθρώπους για να λένε καλά πράγματα για αυτήν, ενώ  θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο;

Τέλος,  καλή είναι η επικοινωνία και οι στρατηγικές της, αλλά η λογική είναι σαφώς καλύτερη.  Όση πλύση εγκεφάλου κι αν κάνεις, δεν θα δώσεις τροφή σε έναν Έλληνα, εργασία σε έναν Ισπανό, ένα καλύτερο αύριο σε έναν Πορτογάλο, φθηνή θέρμανση σε έναν Ιταλό, περισσότερη αγοραστική δύναμη σε έναν Ιρλανδό.

Η σκληρή πραγματικότητα, από τη στιγμή που δεν έχεις διάθεση να την αντιμετωπίσεις κατά μέτωπο,  θα καταστήσει μάταιες όλες τις προσπάθειές σου για να βελτιώσεις μόνο στα λόγια τις εντυπώσεις που θα πρέπει να έχουν οι πολίτες για την ΕΕ.

*Trolls
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%BF%CE%BB_(%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF)

πηγή: aixmi.gr
 http://www.ertopen.com/news/ellada/koinwnia/item/31823

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου