'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

ACTA

 

Tell the ITU: The internet belongs to us!

25,000
23,558
23,558 have signed the petition. Help us get to 25,000
This week, the International Telecommunication Union will be meeting in Geneva behind closed doors to discuss proposals that could impact the future of the open internet, and we have a chance to influence the conversation.
Leaked documents have shown that some of these proposals would give countries full control over "the information and communication infrastructure within their state" (proposed by China); license to inspect private email under the guise of searching for "malware" and "spam" (proposed by Russia); and even the ability to levy fees that would make it harder for us to access sites like Google and Facebook (proposed by Iran).
Several countries at the meetings this week are expected to call for greater transparency and accountability, but we have to push them. The ITU has done much good around the world, but that is not cause for expanding their mandate. And while there is some debate over what's going on internally and the precise makeup of these proposals, the closed nature of this process is only muddying the waters.
We have until Friday, so time is running out. Sign the petition to the right calling on the ITU to open up their discussions, and we'll deliver it to the ITU Council Working Group this week.

https://www.accessnow.org/page/s/itu

Οι ακτιβιστές του Διαδικτύου κερδίζουν στη μάχη με το ACTA

Οι ακτιβιστές του Διαδικτύου κερδίζουν στη μάχη με το ACTAΤρεις απανωτές «νίκες» κατά της Διεθνούς Συνθήκης ACTA, που περιορίζει τον ελεύθερο διαμοιρασμό αρχείων στο Internet, κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα οι ακτιβιστές του διαδικτύου.
Τρεις Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψαν τη διεθνή Συνθήκη, με το σκεπτικό ότι το ACTA αποτυγχάνει στο να κρατήσει την ισορροπία ανάμεσα στα πνευματικά δικαιώματα, την ελεύθερη επιχειρηματικότητα, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ελευθερία διακίνησης της πληροφορίας.
Παράλληλα, ειδικά η Επιτροπή Βιομηχανίας της ΕΕ τονίζει στην απόφαση της ότι η προσέγγιση των πνευματικών δικαιωμάτων στην συγκεκριμένη συνθήκη αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Η διεθνής αυτή συνθήκη είχε υπογραφεί στο Τόκιο, τον Γενάρη, από την ΕΕ, την Αυσταλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, το Μεξικό, το Μαρόκο, τη Σιγνκαπούρη, τις ΗΠΑ και την Ελβετία, με αφορμή τις αποκαλύψεις απόρρητων διπλωματικών εγγράφων από τη WikiLeaks που προκάλεσαν πριν από ένα χρόνο περίπου παγκόσμια διπλωματική κρίση.
Οι ακτιβιστές του διαδικτύου υποστηρίζουν ότι η Συνθήκη αυτή φιμώνει την ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών, ζητώντας άμεσα την κατάργηση της.
Τι είναι όμως το ACTA ακριβώς;
Η ACTA είναι μια διεθνής συνθήκη που αποσκοπεί στην δημιουργία διεθνών προτύπων για την επιβολή του νόμου σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Για την ακρίβεια, ο τίτλος της συνθήκης υπαινίσσεται ότι αφορά πλαστά αγαθά όπως φάρμακα ή απομιμήσεις ειδών πολυτελείας. Παρόλα αυτά, το εύρος της είναι πολύ μεγαλύτερο και αναμένεται να επηρεάσει επίσης τον τρόπο με τον οποίο διανέμονται τα αγαθά στο διαδίκτυο και τις γενικότερες τεχνολογίες της πληροφορίας.
Η συνθήκη υπήρξε αντικείμενο διαπραγματεύσεων, που στο μεγαλύτερο μέρος τους παρέμειναν κρυφές, μεταξύ διαφόρων χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τελευταία 4 χρόνια.
Η τωρινή διατύπωση της ACTA εμφανίζεται πιο ήπια σε σχέση με τις πρώτες μορφές της, αφού στις τελευταίες αναθεωρήσεις έχουν αφαιρεθεί τα πιο «σκληρά» σημεία που αναφέρονται στην «διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο».
Η διαπραγμάτευση της ACTA έγινε κάτω από το μανδύα της εμπορικής συμφωνίας, κάτι που της επέτρεπε να περάσει πιο εύκολα απαρατήρητη. Οι πολέμιοί της, ωστόσο, θεωρούν πως πρόκειται για νομοθεσία που αφορά τα πνευματικά δικαιώματα που προωθήθηκε μεταμφιεσμένη σε εμπορική συμφωνία για να μην συζητηθεί πολύ. Σε αντίθεση, όμως, με ό,τι συμβαίνει με τις εμπορικές συμφωνίες, εδώ υπάρχουν ποινικές κυρώσεις.
Οι εμπορικές συμφωνίες συνήθως επικυρώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόλα αυτά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν επιτρεπόταν να διαπραγματευθεί πάνω στο Άρθρο 23 (το αμφιλεγόμενο σημείο της ACTA που όχι μόνο επιμένει να υπάρχουν ποινικές κυρώσεις για την πειρατεία, αλλά και για όσους κατηγορούνται ότι υποβοηθούν την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων) χωρίς την παρουσία αντιπροσώπων από τα κράτη-μέλη. Για το λόγο αυτό, οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν πίσω από «κλειστές πόρτες».
Οι ιδιαιτερότητες της ACTA, μάλιστα, ήταν τέτοιες που όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλησε να δημιουργήσει έναν οδηγό για το πώς η συνθήκη θα μπορούσε να επικυρωθεί, χρειάστηκε μήνες αντί για εβδομάδες, ώσπου στο τέλος περιγράφηκε ως «μικτή συμφωνία».
Οι κυρώσεις σε περίπτωση που παραβιαστεί η συμφωνία θα περιλαμβάνουν φυλάκιση και μεγάλα πρόστιμα για τις εταιρείες που κατηγορούνται για πειρατεία σε «μαζική κλίμακα».
Στην κατηγορία αυτή μπορεί να εμπίπτουν οι ιστοχώροι που φιλοξενούν πειρατικό περιεχόμενο αλλά και οι εταιρείες που τους «υποθάλπουν», κάτι που θα μπορούσε να επεκταθεί ώστε να αφορά και τους ISP (δηλ. τους παρόχους των συνδέσεων internet), αλλά όχι απαραίτητα και τον κάθε μεμονωμένο χρήστη που κατεβάζει τραγούδια από το σπίτι του.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ACTA έχει την υποστήριξη μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, κινηματογραφικών στούντιο και δισκογραφικών εταιρειών.
Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη διεθνή συνθήκη ACTA στα Ελληνικά
Α.Α. για το newpost.gr

Οχι στο Anti-Counterfeiting Trade Agreement!


To ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή στην ψηφιακή ελευθερία. Υποχρεώνει τους παρόχους internet και τα websites να κρατούν όλες τις δραστηριότητες των χρηστών τους και να τις δίνουν στις αρχές. Όλα στο όνομα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων!  Έχει ήδη υπογραφεί απο 8 χώρες.
Πρέπει να δράσουμε άμεσα ώστε να μην προχωρήσει!
Καλούμε όλους να υπογράψουν το petition που θα σταλεί στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Operation ANTI-ACTA (The hip-hop anthem)



 



 



Το κόμμα Πειρατών λέει ΟΧΙ στην ACTA


ΟΧΙ στην ACTA!
To κόμμα Πειρατών λέει ξεκάθαρα ΟΧΙ στην ACTA.
Δες το σχετικό video διάρκειας 2 λεπτών, με ελληνικούς υπότιτλους,
έχει ήδη 750.000 views

 http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ


Μάθε για την ACTA και δράσε!

Ένα εξαιρετικό video 6 λεπτών το οποίο πρέπει να δούμε όλοι! Με ελληνικούς υπότιτλους (πατήστε CC). http://www.youtube.com/watch?v=63JyXmu0fqM

 Για δράσεις πάνω στο ζήτημα της ACTA κλικ εδώ.


ACTA: Στείλαμε το μήνυμα!


Πλατεία Συντάγματος 11.2.2012
Η Ελλάδα έστειλε σε όλη την Ευρώπη το μήνυμα της αντίθεσης των πολιτών της στην ACTA.
Το Σάββατο 11/2/2102, σε μια από τις σπάνιες συντονισμένες δράσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τοποθέτησε την εικόνα της πλατείας Συντάγματος στον παγκόσμιο χάρτη της διαμαρτυρίας κατά της εμπορικής συμφωνίας ACTA, συγκεντρώνοντας πάνω από εκατό μέλη και φίλους του.
Πέρα από την οργανωμένη ομάδα του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας απέναντι από την βουλή βρέθηκαν τόσο η Ένωση Χρηστών και φίλων Linux Ελλάδας (HEL.L.U.G.) όσο και ομάδες νέων, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν τη διάσημη πλέον μάσκα του Guy Fawkes.
Η προσέλευση των πολιτών στην Αθήνα περιορίστηκε από την πλήρη απεργία των Μέσων Μεταφοράς και αριθμώντας κοντά τους 500 διαδηλωτές δεν ήταν η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα διαδήλωση κατά της ACTA έγινε στην Θεσσαλονίκη με μια πορεία σχεδόν χιλίων διαδηλωτών να κινείται στη Λεωφόρο Νίκης και την οδό Τσιμισκή.  Συγκέντρωση περίπου τριακοσίων πολιτών υπήρξε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και στην κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων.
Στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 300 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διαδηλώσεις σε 28 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και σε τέσσερις χώρες της Αμερικής, αλλά και στην Αυστραλία. Η μεγαλύτερη από όλες ήταν αυτή του Μονάχου της Γερμανίας με 20.000 διαδηλωτές.
Οι δράσεις ενάντια στην ACTA θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2012, οπότε και θα περάσει από το Ευρωκοινοβούλιο για να ψηφιστεί επίσημα.

Χάρτης διαμαρτυριών ενάντια στην ACTA 11 Φεβ.2012