'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Να πάτε στο διάολο όλοι σας, δοσίλογοι, μαζί με την ΕΕ και τα αφεντικά σας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 | 4:06 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν κάτσει στην καρέκλα για τον εκλογικό νόμο; "Συνταγματικά κατοχυρωμένη απλή αναλογική ". "Κλοπή οποιοδήποτε άλλος νόμος". "Για εμάς η απλή και άδολη αναλογική είναι αξιακό θέμα". (Κι επειδή τα βίντεο μένουν δείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ)

Αφού είναι αξιακό θέμα καταλαβαίνουμε τι αξίες έχει ο ΣΦΥΡΙΖΑ και τι αξίζουν τα λόγια του."Πάγια θέση", "κόκκινη γραμμή", ροζ κορδέλες, φύκια και πράσινα άλογα. Και παραμύθι, πολύ παραμύθι. Ψέμα και υποκρισία σε βαθμό κακουργήματος.

Τι μας λένε λοιπόν τώρα; "Αν καθιερώσουμε την απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ"! Υπουργάρα Εσωτερικών.

Ότι δηλαδή τώρα κυβερνάται η χώρα; Από ποιούς κύριε Κουρουμπλή μου; Από τους τοκογλύφους που δίνουν εντολές κι η κυβέρνηση τις εκτελεί με υπερβάλλοντα μάλιστα ζήλο; Τόσο καιρό με ενισχυμένη κυβερνούσαν και να που φτάσαμε. Χρεοκοπήσαμε, λεηλατηθήκαμε. Μένει να μας πουν ότι ήταν κι αυτό ένα "σχήμα λόγου".

Μην σκάτε σύντροφοι. Θα τη θυμηθούν πάρα πολύ γρήγορα την απλή αναλογική, όταν φτάσουν στα ποσοστά του Κουβέλη, πράγμα που θα γίνει λίαν συννόμως, έτσι όπως προκαλούν.
Άι σιχτίρ ρε λιποτάκτες, αι σιχτίρ. Τίποτε άλλο.

Τι σκέφτονται: Θέλουν να κυβερνήσουν μαζί με τη ΝΔ μετά τις επόμενες εκλογές. Αν όμως δώσουν δώρο 50 έδρες στη ΝΔ, θα αρκεστούν σε λιγότερες καρέκλες. Ξέρουν ότι τα δεκανίκια - τσόντες Ποτάμι - Λεβέντης, που κορόιδεψαν τους αφελείς, οι οποίοι τους ψήφισαν, δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα εξαφανιστούν, αφού οι οπαδοί τους ήταν όλοι αντιμνημονιακοί, ποιός θα μείνει για κυβέρνηση; Ο ΣΦΥΡΙΖΑ κι η Νέα Δημοπρασία.

Τι θα γίνει όμως, αν ο κόσμος πει άλλα; Αν βγάλει πρώτο κόμμα πραγματικούς Aγωνιστές κατά των τοκογλύφων; Αυτό φοβούνται και δεν τολμούν εκλογές. Γιατί ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - δεκανίκια (τα οποία θα αφανιστούν πολιτικά) δεν φτάνουν πλέον όλοι μαζί ούτε το 39% του "ναι" κι ας κάνουν όσες μαϊμού δημοσκοπήσεις θέλουν στην Μπανανία. Γι αυτό στη ΝΔ πολλοί εισηγούνται στον Κούλη, να μη "γρουσουζέψει για εκλογές, αλλά να στηρίξει τα μέτρα από τώρα μιας και θα έκανε τα ίδια". Βέβαια ο Μητσοτάκης ξέρει, ότι αν στηρίξει τόσο νωρίς τον Τσίπρα... άντε μετά να μαζέψει τα γίδια που απόμειναν. Άσε που θέλει να φάει τη Μέριδα του Λέοντος τώρα.

Όμως ο κόσμος θα πει την τελευταία λέξη και δεν θα είναι με εκλογές νοθείας της θέλησής του. Θα φωνάξουμε "Να πάτε στο διάολο όλοι σας, δοσίλογοι, μαζί με την ΕΕ και τα αφεντικά σας". Το ξανάπα, ο κόσμος αλλάζει, το παλιό, το σάπιο, καταρρέει.

Υ.Γ: Λεπτομέρεια θα πείτε αλλά έχει την σημασία του να το θυμίσουμε. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Κουρουμπλής που σήμερα αναθεματίζει την απλή αναλογική είναι το ίδιο πρόσωπο που πριν από δυο χρόνια κατέθετε στην βουλή, μαζί με άλλους συριζαίους βουλευτές, πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/05/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου