Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011 Κασιμάτης: Για το μεσοπρόθεσμο διεπράχθη κοινοβουλευτική απάτη
Συνέντευξη (απόσπασμα) Γεωργίου Κασιμάτη, Συνταγματολόγου, στον Μανώλη Κοττάκη – έντυπη έκδοση «Δημοκρατία» Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011
Το Μεσοπρόθεσμο εξευτελίζει το Ανώτατο Δικαστήριο και την Δικαιοσύνη
Eπίθεση κατά του Προέδρου του ΣτΕ Πάνου Πικραμένου, τον οποίο κατηγορεί ότι επέτρεψε τη δημοσιοποίηση της άποψης του εισηγητή γιά τη συνταγματικότητα του Μνημονίου, «γιά να....
καθησυχαστούν κάποιοι», αλλά και ΔΕΝ ΔΙΕΤΑΞΕ ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ, όταν συμπτωματικά την ημέρα που η Βουλή καλούνταν να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση διέρρευσε η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, εξαπολύει σήμερα ο Συνταγματολόγος και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Κασιμάτης.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας, που αποκάλυψε πρώτος τους επαχθείς όρους της συμφωνίας της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, χαρακτηρίζει «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ» την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει πρώτα το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, καθώς έπρεπε να προηγηθεί η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
ΕΡ.: Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι ένας δικαστής και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος μετείχε στη σύνθεση που έλαβε την απόφαση γιά το Μνημόνιο, αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή του προσελήφθη στο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό;
AΠ.: Πιστεύω ότι οι δικαστές, μετά τη συνταξιοδότησή τους, πρέπει να μη λαμβάνουν διοικητικές θέσεις. Είναι πάγια θέση μου, η οποία ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση…
«ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ»
ΕΡ.: Γιατί οι δανειστές πιέζουν με τόση φορτικότητα την αντιπολίτευση να ψηφίσει τις νέες συμβάσεις; Eίναι σωστή η εκτίμηση ότι το κάνουν γιά να θεραπεύσουν αναδρομικά την ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ του πρώτου Μνημονίου;
AΠ.: Oι πιέσεις από τους δανειστές γιά συναίνεση αποτελούν καθαρό εκβιασμό, επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και κυρίως στη λειτουργία του πολιτεύματος και την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας από τα πολιτικά κόμματα, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ στο ευαίσθητο σημείο της λειτουργίας της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας.
Και αυτή η ΒΑΡΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ, που αποτελεί ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, προέρχεται από το κέντρο της ευρωπαϊκής νομιμότητας! Από ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΛΛΑ, ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ του Ελληνικού Λαού, είναι κατανοητές οι πιέσεις: Επιθυμούν να επιτύχουν την πολιτική νομιμοποίησή τους ΑΠΟ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕς ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν ότι, και αν ακόμη το κατόρθωναν, οι δανειακές συμβάσεις θα παρέμεναν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΙΣ.
«ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»
ΕΡ.: Θα λάβετε μέρος στην επιτροπή προσωπικοτήτων γιά τη διαμόρφωση των ερωτημάτων του Δημοψηφίσματος, εφόσον σάς προταθεί;
ΑΠ.: Eχω επανειλημμένως υποστηρίξει ότι δημοψήφισμα από λαό που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, όπως σήμερα ο Ελληνικός Λαός, δεν διενεργείται.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ γιά κύρωση των δανειακών συμβάσεων, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ των δανειστών και της κυβέρνησης της Ελλάδας. ως προς την δανειακή πολιτική και την επιβολή ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΩΝ ΟΡΩΝ, και κάτω από σκληρή και ανυποχώρητη δέσμευση όλων των μεγάλων κεντρικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που αρνούνται συστηματικά να δημοσιεύουν και να διαδίδουν τη γνώμη των μεγάλων στρωμάτων του Ελληνικού Λαού, που είναι αντίθετα προς την επιβολή των όρων δανεισμού της Ελλάδας. Επομένως, σε οποιαδήποτε διαδικασία τέτοιου δημοψηφίσματος δεν θα δεχόμουν να συμμετάσχω.
ΕΡ.: Γιατί ζητάτε τη παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας;
ΑΠ.: Ποτέ δεν ζήτησα την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας ούτε ερωτήθηκα ποτέ αν ζητώ την παραίτησή του. Το μόνο που έχω υποστηρίξει είναι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως προς ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΣΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και ως προς την ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ γιά την κύρωση των δανειακών συμβάσεων, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΗΣ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου