'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

 
1 Votes

Έχουν περάσει 2 μέρες που έχει ξεκινήσει η κίνηση των αγανακτισμένων πολιτών σε όλη την Ελλάδα.Από την ημέρα που ξεκίνησε αυτή η κίνηση αλλά και μια εβδομάδα που προετοιμαζόταν, πολλά γράφτηκαν και άλλα τόσα ειπώθηκαν.Αμφισβητήσεις, συνομοσιολογίες, προσπάθειες καπελώματος από πολιτικά κόμματα.
Βρέθηκα τις δύο πρώτες ημέρες στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη και θα βρίσκομαι καθημερινά εκεί. Δεν ανήκω πουθενά. Απλά είμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες αγανακτισμένους πολίτες.
Η εικόνα που υπάρχει εκεί είναι η εξής:
Χιλιάδες κόσμου κατακλύουν την πλατεία. Η σύνθεση του κόσμου είναι ακαθόριστη. Φοιτητές, άνεργοι, γονείς με τα παιδιά τους, κυρίες καλοντυμένες, χίπηδες, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι. Ένα μίγμα που τρομάζει κάθε κόμμα και κάθε κομματόσκυλο που βλέπει τα πρόβατα να φεύγουν από το μαντρί. Να έχει ξυπνήσει και να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι πρόβατο. Είναι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ !
Στο κέντρο περίπου της πλατείας έχει δημιουργηθεί ένας πυρήνας , όπου υπάρχει ένα βήμα και ο καθένας, όποιος θέλει, μπορεί να πάρει το μικρόφωνο και να καταθέσει την άποψή του,να πει την γνώμη του, να εκφράσει την αγανάκτησή του. Τριγύρω του χιλιάδες ακροατές καθισμένοι, τον ακούνε . Άλλοτε χειροκροτάνε, άλλοτε επεμβαίνουν και διαφωνούν, άλλοτε γελάνε, λένε συνθήματα αλλά πάντοτε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΕΙΡΗΝΙΚΑ!
Για πρώτη φορά στη ζωή μου ενιωσα ότι ζω την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Είδα να μιλάει ένας άνεργος 39 ετών και να μοιράζετε το δράμα και την ανησυχία του. Είδα έναν αγανακτισμένο πατέρα να καλεί τον κόσμο να κάνει μικρές και πρακτικές επαναστάσεις μέσα στην καθημερινότητα του. Μια μητέρα που ανησυχούσε για το μέλλον της κόρης της που μόλις τελείωσε το πανεπιστήμιο και ήρθε αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργείας, έκανε έκληση κανείς να μην αφήσει την Ελλάδα και φύγει στο εξωτερικό για να ψάξει το κάτι καλύτερο. Να μείνει εδώ και να αγωνιστεί για την πατρίδα του.
Υπήρχαν φυσικά και τα κοράκια που προσπαθούσαν να μετατρέψουν το βήμα, σε βήμα κομματικού φερέφωνου. Η αδιαφορία του κόσμου και τα γιουχαρίσματα γκρέμιζαν εν τη γεννέση του κάτι τέτοιο.
Το πολιτικό σύστημα φαίνεται τρομοκρατιμένο. Χιλιάδες πολίτες, κάθε πολιτικής απόχρωσης, ενωμένοι κατά της σαπίλας που επικρατεί. Τα έχουν χαμένα. Δεν μπορούν να τους μαντρώσουν.

Γύρω από το χώρο του Λευκού Πύργου, έχουν στηθεί σκηνές, παρέες γεμίζουν το πάρκο και ανταλλάσουν ιδέες, ακούν μουσική, παίζουν κιθάρες και τραγουδάνε. Το συναίσθημα που βγαίνει είναι ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. Βγαίνει η πεποίθηση πως οι Έλληνες έχουμε την δυναμική και μπορούμε να αλλάξουμεαυτήν την κατάσταση που ζούμε σήμερα. Ενωμένοι και απεγκλωβισμένοι. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Οι κομματικές σημαίες έχουν χαθεί και μόνο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ είναι υψωμένη.
Είμαι σίγουρος πως το σύστημα δεν θα καθήσει με τα χέρια σταυρωμένα. Θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να διαλύσουν αυτήν την δημοκρατική ένωση και να διώξουν την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ των πολιτών. Εξάλλου το βλέπουμε καθημερινά είτε στις τηλεοράσεις είτε στα κοινωνικά δίκτυα που προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο ώστε να παραμείνει αποστασιοποιημένος. Σπέρνους ψευδείς ειδήσεις και συνομοσιολογικά σενάρια.Προσπαθούν να φέρουν τον φόβο και ίσως αργότερα θα προσπαθήσουν να φέρουν την τρομοκράτηση…
Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι. Ειρηνικά και ενωμένοι μπορούμε να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια μαντρώματος και εκφοβισμού. Το κλειδί είναι η λογική και η ειρινική αντιμετώπιση. Αυτό τους έχει κατατρομοκρατήσει!
Αυτή είναι η δική μου προσωπική εικόνα από την πλατεία στον Λευκό Πύργο. Όποιος έχει τις αμφιβολίες του, πρέπει να κατέβει, να έρθει εκεί, να δει με τα μάτια του τί γίνεται. Να έχει προσωπική άποψη και να μην τρώει μασημένη τροφή πίσω από μία οθόνη και ένα πληκτρολόγιο.
Έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια αφύπνισης όλων των πολιτών. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ.
mySatelite

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου