'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Oι άνεργοι Ισπανοί κάνουν ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Δεν το κουνάνε από τις πλατείες της χώρας



Rate This

Έχουν κατασκηνώσει κυριολεκτικά οι Ισπανοί στις κεντρικές πλατείες της χώρας!
Διαμαρτύρονται για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, καθώς 4 / 10 νέους δεν έχουν δουλειά, για τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί και τις κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο.
Εδώ και μία εβδομάδα έχουν στρατοπεδεύσει στις κεντρικές πλατείες της χώρας περίπου 25.000 Ισπανοί.
Αν και αύριο Κυριακή διεξάγονται περιφερειακές εκλογές, η εθνική εκλογική επιτροπή είχε κηρύξει τις σημερινές διαδηλώσεις παράνομες, καθώς απαγορεύονται αντίστοιχες κινήσεις την προηγούμενη ημέρα των εκλογών.
Ωστόσο, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Ισπανικής κυβέρνησης η  αστυνομία δε θα επέμβει εάν οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές.
Οι διαδηλωτές έκαναν σαφές ότι θα αψηφήσουν την απαγόρευση και θα πραγματοποιήσουν καθιστικές διαμαρτυρίες σε πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, δημιουργώντας τη δική τους ειρηνική πλατεία Ταχρίρ.
Στα τέλη Μαρτίου η ανεργία στην Ισπανία ξεπέρασε το φράγμα του 20%, για πρώτη φορά από το 1997.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, στα τέλη Μαρτίου 4,6 εκατομμυρία Ισπανοί ήταν χωρίς δουλειά.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουί Θαπατέρο, επεσήμανε ότι η ανεργία βρίσκεται τώρα στο απόγειό της, και θα αρχίσει να μειώνεται, καθώς η οικονομία θα βγαίνει από την ύφεση.
ρυθμός ανάπτυξης της Ισπανίας ενισχύθηκε στο 0,3% στο α’ τρίμηνο του έτους από 0,2% που ήταν στο δ’ τρίμηνο του 2010, δίνοντας κάποια θετικά σημάδια ανάκαμψης.
Η Ισπανία φέρεται να είναι η επόμενη χώρα της Ε.Ε. που θα ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης, αν η Ευρώπη δεν λάβει εγκαίρως αποφάσεις για την κρίση χρέους.
Τα spreads της Ισπανίας δέχονται και αυτά ισχυρές πιέσεις από τις αγορές, ωστόσο αυτό που ανησυχεί όλους είναι το γεγονός ότι μια κατάρρευση της Ισπανίας ισοδυναμεί με τις καταρρεύσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας μαζί!
Αυτό σημαίνει, ότι όσοι μηχανισμοί στήριξης μόνιμοι – προσωρινοί έχουν δημιουργηθεί από την Ε.Ε., δεν θα αρκούν για να σώσουν την Ισπανία.
Η Ισπανία αντιστέκεται να διαδηλώνει ειρηνικά στις πλατείες, παραβλέποντας ακόμα και τους νόμους που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας τους, γιατί η ίδια του έφερε σε αυτή την κατάσταση. Το ζήτημα είναι πότε θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο..Αμφότεροι!
Και οι πολίτες να διαδηλώσουν ειρηνικά, αλλά και η αστυνομία να μην επέμβει όσο τα πράγματα θα κυλούν ομαλά. Όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν…
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου