'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τρα-λα-λαλαλα-λα

Μια φορά κι ένα καιρό (δηλαδή μέχρι και στις αρχές του 2015) υπήρχε ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και η αγωνιστική κομματική του συντρόφισσα «ΑΥΓΗ».
Μαζί κατήγγειλαν τα μνημόνια και την απόγνωση που αυτά έφερναν, υπόσχονταν ότι θα περνούσε στα χέρια του λαού η παραγωγική ανασυγκρότηση, έστελναν μαζί με κάτι συντρόφους από την Πορτογαλία την Τρόικα να πα να γαμηθεί, αναγνώριζαν τα αγροτικά προβλήματα και έδιναν λόγο τιμής ότι θα τα έλυναν, έστελναν μηνύματα αντίστασης στις τότε μνημονιακές κυβερνήσεις και είχαν κάτι περίεργους στο κόμμα που έβριζαν τον κακό ΕΝΦΙΑ.
avgi6avgi5

Ε, μετά έγιναν τα γνωστά. Ήρθε ο εναγκαλισμός με την Εξουσία, ο έρωτας με το μνημόνιο, ο καλός ΕΝΦΙΑ, οι «απατεώνες» αγρότες, η καλή Μέρκελ, οι μέλισσες πήγαν στα λουλουδάκια και εγεννήθη η νέα «αριστερά» που βλέπει τη φτώχεια ως κάτι εξωτικό και με άρωμα ριζοσπαστικού ρομαντισμού ανακαλύπτει ότι τζάμπα αγωνιζόμασταν, ότι τζάμπα φωνάζαμε, ότι τζάμπα έτρωγαν ξύλο και χημικά όσοι αντιστέκονταν σε πολιτικές φτωχοποίησης. Η λύση ήταν απλή και τη δίνει η «ΑΥΓΗ»: Η φτώχεια θέλει καλοπέραση, σύντροφοι. Θέλει μικρές αποδράσεις σε ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς από 69 ευρώ τη νύχτα και διασκέδαση στα καρναβάλια των Δήμων.
avgi7
Διότι όπως λέει και η «συντρόφισσα» ΑΥΓΗ «Καλώς ή κακώς η φτώχεια θέλει καλοπέραση και οι Απόκριες όπως και τα Κούλουμα αποτελούν μια καλή απενοχοποιημένη ευκαιρία γι” αυτό.
Άντε και του χρόνου να δίνει προσφορά τα στρουμφάκια και cd του Ρουβά, γιατί ο λαός τραγούδι
θέλει, φτάνουν τα προβλήματα,  χόρεψε το τσιφτετέλι κι όλα πια βλαστήμα τα! Καταλάβαμε ή θέλουμε να μας χέσουν κιόλας;
 http://kartesios.com/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου