'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Τεράστια τα οφέλη της Ελλάδας με την αποχώρησή της από την συνθήκη Σένγκεν;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016 | 12:05 π.μ.

Πέρα από το ΚΚΕ και τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν καταγγείλει ότι οι συμφωνίες και οι Συνθήκες της Σένγκεν και του Δουβλίνου 2 είναι αυτές που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην χώρα μας, υπάρχει και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς που εκφράζει παρόμοιες απόψεις.

Το ενδεχόμενο να εξετάσει η χώρα μας να αποχωρήσει από την Σένγκεν ξαναήρθε στην επικαιρότητα με αφορμή την συνέντευξη που έδωσε ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου. Σε σχετική ερώτηση για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι  αυτή «θα μπορούσε να είναι μία άποψη σε κενό χρόνο που λέμε, σε νεκρό χρόνο, όχι τώρα».

Ο Μαριάς έδωσε μια μακροσκελέστατη απάντηση στον Α. Τσίπρα που ανάμεσα στα άλλα τονίζει:

Αλήθεια ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Γερμανία και στη Γαλλία θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο αντί να περάσουν μέσω χερσαίων οδών στην Βουλγαρία; Η απάντηση είναι απλή, η Βουλγαρία δεν είναι εντός Σένγκεν και δεν μπορεί να προμηθεύσει τους πρόσφυγες με ταξιδιωτικά έγγραφα  τύπου Σένγκεν όπως γίνεται στην Ελλάδα. 

Με την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν η Ελλάδα θα πάψει να είναι μαγνήτης για τους πρόσφυγες ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να καταργήσει τη βίζα για τους Ρώσους τουρίστες που επιβάλλεται σήμερα λόγω Σένγκεν, εξέλιξη που θα είναι επωφελής για την αύξηση των εσόδων του Ελληνικού τουρισμού αφού έτσι θα αυξηθούν κατά κόρον οι αφίξεις Ρώσων τουριστών. Τέλος σε σχέση με τους τουρίστες από χώρες εντός Ε.Ε. και εντός Σένγκεν η χώρα μας διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέπει την είσοδο αυτών των τουριστών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και όχι διαβατηρίου σε περίπτωση αποχώρησης της Πατρίδας μας από τη Σένγκεν.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες» σε κείμενο του που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα» εκτιμάει ότι τα οφέλη της Ελλάδας από την αποχώρηση από την συμφωνία Σένγκεν θα είναι τεράστια. Διαβάστε το σχετικό κείμενο του Νότη Μαριά.
 
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_3.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου