'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Λάβατε λαϊκή εντολή για ξεπούλημα της χώρας και εξαθλίωση των πολιτών της;

12/06/2011
Αντιπαραθέσεις
Λάβατε λαϊκή εντολή για ξεπούλημα της χώρας και εξαθλίωση των πολιτών της;
Του ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Το ερώτημα του τίτλου είναι προδήλως ρητορικό. Εκφράζει όμως ανάγλυφα την παγκοίνως μη αμφισβητούμενη ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΕΞΩΝΗΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ... ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ. «Σωτήρες» που επινόησαν έναν μηχανισμό δήθεν στήριξης, ο οποίος λειτουργεί εδώ και μήνες ως επωφελέστατος γι’ αυτούς και ταυτοχρόνως εξοντωτικός για μας μηχανισμός ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ. Προς τι και από ποιους κυρίως η εκδικητική τιμωρία; Η απάντηση είναι απλή: Φθονούν την πανέμορφη και ηλιόλουστη πατρίδα μας και συγκεκριμένα το 4ο οικονομικό Ράιχ εκλαμβάνει ως... θρασύτητα εκ μέρους μας να απαιτούμε την επιστροφή του κατοχικού δανείου των Ναζί! Ένα δάνειο που με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς θα έφτανε τα 162 δισ. ευρώ και θα κάλυπτε τεράστιο ποσοστό του χρέους μας.
Θυμίζω επιπλέον το πασίγνωστο: Για την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων του Διστόμου –θύματα που αποτύπωσαν ανεπανάληπτα στο κορμί τους τις φρικαλεότητες των Ναζί– υπήρξε ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ιταλικού δικαστηρίου. Όμως, κατόπιν πιέσεων της Μέρκελ στον Μπερλουσκόνι, οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων ΔΕΝ θα αποζημιωθούν, ω του αίσχους αμφοτέρων! Με βάση το θλιβερότατο και εξοργιστικότατο αυτό δεδομένο, καλείται ο αρμόδιος υπουργός κ. Καστανίδης, ο οποίος έχει δώσει πολλά δείγματα ορθοφροσύνης και θάρρους, ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ την κατάπτυστη απόφαση του άκρως και δουλοφρόνως γερμανόφιλου Σημίτη, ώστε να εκποιηθούν γερμανικά περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, προκειμένου να αποζημιωθούν οι συγγενείς θυμάτων των Ναζί, όχι μόνο στο Δίστομο, αλλά τόσο στα Καλάβρυτα όσο και αλλαχού.
Τα εκβιαστικά διλήμματα των χαμηλοτάτου επιπέδου αξιωματούχων της Ευρώπης –εκβιαστικά διλήμματα και τελεσίγραφα– εξακολουθούν να πέφτουν βροχή. Το Reuters μετέδωσε την Τετάρτη το βράδυ παρέμβαση της «τρόικας» με τη φράση «Αποτύχατε σε όλα». Φράση που απευθύνεται προφανέστατα στην κυβέρνηση του φίλου τους Παπανδρέου του τρίτου. Ταυτόχρονα οι ίδιοι ή μάλλον ανώτεροί τους αξιωματούχοι πίεσαν αφόρητα στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες τον Αντώνη Σαμαρά να ευθυγραμμιστεί με την καταστροφική και ΑΔΙΕΞΟΔΗ πολιτική της ξενόδουλης κυβέρνησης των υποζυγίων τους! Του ζητούν με άλλα λόγια να ενδώσει ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ! Τέτοια και τόση η αφέλειά τους να νομίζουν ότι θα επιτύχουν! Ήδη τους έχει δώσει πολλά, ενώ απ’ την άλλη μεριά αδυνατεί να αξιοποιήσει στο μέτρο του εφικτού το ογκωδέστατο και αποφασισμένο κίνημα των «Αγανακτισμένων». Γιατί; Πολλοί ισχυρίζονται, για να μην τους δυσαρεστήσει. Είμαι πεπεισμένος ότι θα παραμείνει μέχρι τέλους ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ. Αυτό όμως ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.
Έχω την αίσθηση ότι τον απασχολούν περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε τα «βαρίδια» του κόμματός του. Υπάρχουν, ωστόσο, και μη αναμενόμενα μέχρι τώρα «βαρίδια», που ασχημονούν απέναντι σε προσωπικότητες ολκής, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης. Προσωπικότητες που έχουν καταστεί ΣΥΜΒΟΛΑ για τον τόπο μας. Το ασχημονήσαν «βαρίδι» ονομάζεται Νίκος Δένδιας, πρώην υπουργός και πρώην (;) Ντορικός, ο οποίος είπε τα εξής σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κέρκυρας, μεταξύ άλλων: «Και η ύψιστη γελοιότητα όλης αυτής της ιστορίας ήταν η εμφάνιση του κ. Μίκη Θεοδωράκη. Ο κ. Θεοδωράκης είναι εθνικός μουσικοσυνθέτης, αλλά είναι καλό να παραμείνει σ’ αυτό. Ο κ. Θεοδωράκης νομίζω ότι ή πάσχει από άνοια πλέον ή δεν αντιλαμβάνεται τι κάνει»! Το πιο απαράδεκτο είναι άλλο: Ότι τα λεχθέντα από τον εν λόγω τζιτζιφιόγκο δεν βρέθηκε ούτε ένα στέλεχος της ΝΔ να τα καταδικάσει! Φρονώ ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να ζητήσει προσωπική συνάντηση με τον Μίκη και να εκφράσει τη λύπη του για την τρισάθλια ύβρι του συγκεκριμένου βουλευτή του.
Ύστερα από αρκετές καιροσκοπικές αναβολές θα έρθει η ημέρα που θα ψηφιστεί στη Βουλή το ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ή Μνημόνιο 2, που αν τηρηθεί κατά γράμμα, θα καταρρακώσει τη χώρα μας για πολλές δεκαετίες, αν δεν την εξαλείψει από τον παγκόσμιο χάρτη. Θυμίζω ότι σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, «οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν το Έθνος» (άρθρο 51 παρ. 2) και «έχουν απεριόριστο το δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» (άρθρο 60 παρ. 1). «Κατά συνείδηση» λοιπόν. Η κ. Παπαδημητρίου, επομένως, θα ψηφίσει κατά δήλωσή της ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΣ, ομοίως και ορισμένοι άλλοι βουλευτές της ΝΔ, αν δεν επιβληθεί (και έχω τη γνώμη ότι δεν πρέπει να επιβληθεί) κομματική πειθαρχία. Αντίθετα, αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ –και όχι φυσικά ο ουτιδανός φιλοτομαριστής Κουκουλόπουλος, που τον είχα υπερεκτιμήσει και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτό– ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ, παρά την κομματική πειθαρχία που θα επιβάλει ο συμπλεγματικός Γιωργάκης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ζωής ή θανάτου το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ του Καβάφη θα το διατρανώσουν ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ του ΠΑΣΟΚ και όσοι θα θελήσουν να γίνουν ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΕΙ ΜΕΓΑΛΟΙ και να περάσουν στην Ιστορία, ενώ το μικρό, μικρότατο ΝΑΙ της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ θα το ψελλίσουν εντρεπόμενοι οι εθελόδουλοι νάνοι των ξένων.
Πριν φτάσουμε σ’ αυτήν την κρίσιμη ψηφοφορία, θα μας βομβαρδίζουν συνεχώς οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων δανειστών με την καταβολή της περιλάλητης 5ης δόσης, η οποία δεν θα καταβληθεί, διατυμπανίζουν, εάν δεν παραδοθούμε άνευ όρων στις αδιέξοδες απαιτήσεις τους. Ας μην αυταπατώμεθα όμως κι ας αναρωτηθούμε πού θα πάει αυτή η 5η δόση, αν μας την καταβάλουν τελικά. Το μεγαλύτερο ποσοστό της θα αποτελεί τοκογλυφικά χρεολύσια χωρίς να μειώνεται το χρέος! Είναι πασίγνωστο πλέον ότι το ύψους 360 δισ. ευρώ χρέος από το 1975 μέχρι σήμερα περιλαμβάνει 211 δισ. ευρώ σε τόκους. Μάλιστα, σε τόκους. Αστρονομικό ποσό δηλαδή. Και για να τελειώνω: Οι δανειστές ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ. Ο ανεκδιήγητος Γιούνκερ ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι μας δάνειζαν αβέρτα επί οκτώ χρόνια για να αγοράζουμε ευρωπαϊκά και κυρίως γερμανικά προϊόντα, με έμφαση στα οπλικά συστήματα, γνωρίζοντας τη δύσκολη κατάσταση της οικονομίας μας. Άξιος ο μισθός του!
ΥΓ.: Σε περίπτωση, όπως αναμένεται, που ο Παπανδρέου ο τρίτος καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για ανταλλαγή απόψεων, θεωρώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά. Με δεδομένη την απουσία τόσο της Αλέκας Παπαρήγα όσο και του Αλέξη Τσίπρα, ας αρκεστεί ο πρωθυπουργός –με άπλετο χρόνο– στις... περισπούδαστες συμβουλές του επονομαζόμενου και «λαγού» Γιώργου Καρατζαφέρη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου