'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Νέο Σύνταγμα υπόσχονται ο Παπανδρέου και η Τρόικα

 
Rate This


Από τη Μ.Ε.
Ε ναι λοιπόν! Ο πρωθυπουργός μας, ως μεγάλος πατριώτης και πρότυπο δημοκρατικού ανθρώπου, άκουσε τη φωνή των λαϊκών συνελεύσεων, των οψίμως ευαισθητοποιημένων καθηγητών και των προβληματισμένων bloggers και ανακοίνωσε τόσο στο κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης του «Μεσοπρόθεσμου», όσο και στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, τη σύνταξη νέου Συντάγματος!!!
Ευφρανθείτε λοιπόν και ελπίστε ξανά, το Σύνταγμά μας αλλάζει και μάλιστα αφού ερωτηθεί ο λαός. Ακριβώς όπως ρωτήθηκε για το μεταναστευτικό, για τις μεταμοσχεύσεις (ψηφίστηκε και αυτό από τη Βουλή, με τις υγείες μας), για τις ταυτότητες και πλήθος άλλων νομοθετημάτων.
Αλλά τώρα θα ερωτηθούμε για το νέο Σύνταγμα. Και για την κατάργηση(κατάλυση;) του παλιού, ξέρετε, αυτού που φοβάται η τρόικα ότι θα εμποδίσει την εφαρμογή των αντισυνταγματικών (προς το παρόν), αντιλαϊκών και ανήθικων συμφωνιών μεταξύ των εγχώριων και έξωθεν εχθρών του λαού.
Ιδού το κείμενο από το «Μεσοπρόθεμο» (σελ.21) :
“ 2.3.4. Πολιτικό σύστημα και Σύνταγμα
Η αλλαγή του εκλογικού νόμου αποτελεί μία από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες. Πλέον ήρθε η ώρα να αλλάξουμε οριστικά τον τρόπο εκλογής των βουλευτών μας, ως κοινωνία, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τις αγκυλώσεις που οδηγούσαν για χρόνια στις πελατειακές σχέσεις, στο έλλειμμα αντιπροσώπευσης. Η εκλογική μας νομοθεσία αλλάζει μέσα στο 2011 και πλέον το πολιτικό μας σύστημα ανακτά αξιοπιστία, διαφάνεια και λογοδοσία.
Είναι αυτονόητο ότι η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση θα αφορά και στον τρόπο που χρηματοδοτούνται τα κόμματα και οι πολιτικοί, ώστε είτε το δημόσιο, είτε το ιδιωτικό χρήμα με το οποίο τροφοδοτούμε την ίδια τη δημοκρατία μας και τους θεσμούς που την υπηρετούν, να είναι απολύτως φανερό και να αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό που δαπανάται, δηλαδή την ενδυνάμωση των θεσμών και της φωνής του πολίτη.
Στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, είναι ένα νέο Σύνταγμα. Εύληπτο και κατανοητό στον κάθε πολίτη. Δεν θα περιορίσουμε την προσπάθειά μας σε μια ακόμα «τεχνική» αναθεώρηση. Επιδιώκουμε μια ευρεία συζήτηση για τις ανάγκες ενός νέου καταστατικού χάρτη. Είναι αυτονόητο ότι στρεβλώσεις, όπως το άρθρο 86 σχετικά με την ποινική ευθύνη των Υπουργών πρέπει να εκλείψουν οριστικά.
Το Σύνταγμά για μια χώρα αποτελεί τον καταστατικό της χάρτη. Για την κοινωνία, όμως, αποτελεί παράλληλα το αξιακό και ηθικό πλαίσιο λειτουργίας και εξέλιξής της. Γι αυτό στη διαμόρφωση του χάρτη της πολιτείας και στην επαναδιατύπωση των αξιών που διέπουν την κοινωνία μας, μόνο η ίδια η κοινωνία, οι ίδιοι οι πολίτες, όσο το δυνατόν πιο μαζικά, νομιμοποιούνται περισσότερο απ’ όλους να συμμετάσχουν και να αξιώσουν. Γι αυτό και τους επόμενους μήνες ξεκινάμε έναν ευρύ, συστηματικό και απόλυτα ανοιχτό διάλογο με ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, που θα καταλήξει στο σχέδιο αλλαγής του Συντάγματος, όταν ανοίξει ξανά η δυνατότητα αυτή.’’
Kρατώ μία φράση: «Δεν θα περιορίσουμε την προσπάθειά μας σε μια ακόμα «τεχνική» αναθεώρηση. Επιδιώκουμε μια ευρεία συζήτηση για τις ανάγκες ενός νέου καταστατικού χάρτη.» Τί θέλει να πεί ο μέγιστος; Θα σεβαστεί τις διαδικασίες και τους όρους αναθεώρησης του 110; Ή σκοπεύει να προχωρήσει σε πλήρη κατάλυση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας; Σε κάθε περίπτωση ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και τα σχέδιά του μόνο κακόβουλα και καταστροφικά απεδείχθησαν ως τώρα. Και επισημαίνω ακόμη ότι το κείμενο αυτό υπάρχει στην αιτιολογική έκθεση του “μεσοπρόθεσμου”!!! Άρα έχει την έγκριση των τρόικας, των εταίρων μας, των δανειστών μας, των σωτήρων μας!!! Είναι λοιπόν βέβαιο ότι και αυτό το σχέδιο σκοπεύει και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη “σωτηρία μας”.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου