'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Σα να βγήκε πρώτος...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα του κατά των μνημονιακών και αντιλαϊκών πολιτικών από την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις προθέσεις του κόμματος την επόμενη ημέρα των εκλογών.
"Πριν από εναμιση μήνα ξεκινήσαμε μαζί ένα δύσκολο ταξίδι για να υπερασπιστούμε την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού και να βάλουμε τέλος στα μνημόνια. Δώσαμε τον αγώνα με πείσμα και αυταπάρνηση, κόντρα σε διαρκή επίθεση εκβιασμών"
"Είχαμε απέναντί μας μια ανίερη συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πια τον βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής πλειοψηφίας του λαού. Τηλεφώνησα στον κ. Σαμαρά και του έδωσα συγχαρητήρια. Έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση στη βάση των δικών του προγραμματικών επιλογών. θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι τα μέτρα της λιτότητας δεν μπορούν να προχωρήσουν γιατί στερούνται λαϊκής νομιμοποίησης"

"Ο λαός μας απέρριψε δύο φορές σε δύο μήνες το μνημόνιο. Ελληνίδες και Έλληνες θα δικαιωθούμε από τις εξελίξεις. Η πρότασή μας για ανατροπή των μνημονίων στην Ευρώπη, αποτελεί βιώσιμη λύση για όλη την Ευρώπη. Το μέλλον δεν ανήκει στους τρομοκρατημένους. Η καινούργια μέρα ανήκει στους κομιστές της ελπίδας"
Ακολούθησε ομιλία του στα Προπύλαια, όπου τον πρόλογο έκανε ο Μανώλης Γλέζος:
"Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι. Ο δρόμος είναι ανοικτός μπροστά μας. Φτάσαμε σε ύψη που δεν υπολόγιζε κανένας. Όμως ο ελληνικός λαός το πίστεψε και το έφερε ως εδώ"
"Χτίζουμε τις λεωφόρους της Ειρήνης, της Εθνικής Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης"
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ:
"Σας ευχαριστούμε θερμά για το μεγάλο αγώνα που δώσατε. Σήμερα εκατομμύρια μάτια σε όλη την Ευρώπη είναι στραμμένα εδώ. Τώρα πια δεν μπορούν να προχωράνε με μνημόνια λιτότητας. Το ξέρουν αυτό και στις Βρυξέλλες. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση που παραδίδουμε σε όλους τους λαούς της Ευρώπης"
"Φτάσαμε κοντά να πιούμε νερό, δεν το ήπιαμε, αλλά θα καταφέρουμε να ξαναδώσουμε την εξουσία στο λαό μας"
"Θα ήθελα να δώσουμε όλοι μαζί μια υπόσχεση. Να συνεχίσουμε στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει δύναμη που θα στηρίξει αυτούς που έχουν ανάγκη. Να μην αφήσουμε κανένα φτωχό και άνεργο χωρίς βοήθεια. Ταυτόχρονα με τους αγώνες μας να ανοίξουμε δρόμους για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής ζωής και κυρίως να δώσουμε την υπόσχεση ότι χωρίς έπαρση και αλαζονεία να μετασχηματίσουμε τη δική μας παράταξη σε μια μεγάλη δημοκρατική, λαϊκή παράταξη της Αριστεράς. Το μέλλον μας ανήκει. Είμαστε εδώ αποφασισμένοι να το κατακτήσουμε"
 http://www.mediasoup.gr/node/56579

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου