'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Νίκησε ο φόβος;

Aυτό που θα μείνει χαραγμένο στην μνήμη όλων, ύστερα από λίγα χρόνια, αυτό που θα διαβάζουν στα ρεπορτάζ και τα ιστορικά βιβλία στο μέλλον, 
θα είναι η προεκλογική περίοδος.
 Οι πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν, όχι τον καλύτερο, όχι την καλύτερη πρόταση. Αλλά τον φόβο!...  ανοιχτός  ωμός εκβιασμός. 
  Για πρώτη φορά το σύστημα αναγκάστηκε να δείξει 
το αληθινό του πρόσωπο.
Αηδιαστικό, Φασιστικό, Χυδαίο
Και στην εμπροσθοφυλακή του συστήματος .. Αλήτες-Ρουφιάνοι-«Δημοσιογράφοι».
 Σύγχρονοι αηδιαστικοί εφιάλτες, λυσσασμένοι, προκλητικοί, προασπίζουν Τραπεζίτες, Βιομήχανους, Εργολάβους, Καναλάρχες . Εκδότες, Εφοπλιστές, .
 Όλους αυτούς που είχαν υποκαταστήσει το Κράτος… που το έκαναν να μην λειτουργεί σε τίποτα για να μπορούν να κλέβουν χωρίς έλεγχο.
 Ένα δημόσιο κράτος στα χέρια αρπακτικών ιδιωτών…   που απλά βαρέθηκαν να κρατάνε τα προσχήματα και θέλουν να κλέβουν χωρίς έλεγχο.
 Και ξαφνικά ο λαός αντέδρασε.. του χάλασε τα σχέδια.. και μπροστά στον φόβο να χάσουν τα κεκτημένα ξαμολήθηκαν.
 Ο πολίτης ήδη ξέρει… ακόμα και αυτός που φοβήθηκε και ψήφισε Ν.Δ.  ΞΕΡΕΙ… ΕΜΑΘΕ… ΚΑΤΑΛΑΒΕ…
  Σαμαράς, Μπακογιάννη, Μάνος, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Ππακωνσταντίνου, Μιχελάκης,  και όλο αυτό το πολιτικό προσωπικό..
 δεν είναι τίποτα άλλο παρα … φιλιπινέζες του
 Λάτση, του Μπόμπολα, του Ψυχάρη, του Μυτιληναίου, του Βγενόπουλου, του Μαρινάκη, του Γιαννακόπουλου, του Ρέστη… και μερικών ακόμα…..
 Πρετεντέρης, Τρέμη, Καψής, Πρωτοσάλτε, Ευαγγελάτος, Μπάμπης Σκαιγαδαρος, Πυργιώτη, Χούκλη, Στάη, Καμπουράκης, Οικονομέας, Χασαπόπουλος…
 άλλος λίγο , άλλος πολύ δεν τίποτα άλλο, παρά μπράβοι στην είσοδο στον οίκο ανοχής που έχει στήσει η παραπάνω μαφία.
 Μπροστά στον πανικό τους  πέταξαν τους φερετζέδες και τις μπούργκες, και ουρλιάζοντας, χυδαιολογώντας, προκαλώντας εμετό από την αηδία που προκαλούσαν… απεκάλυψαν το πραγματικό τους πρόσωπο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ….
 .. 
Μπορεί και τελικά οι πολίτες να λυγίσαν,
 και το σύστημα να προσωρινά να σώθηκε.
 Ξέρουν όμως ήδη ότι οι περισσότεροι που  ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ
 να τους ψηφίσουν, τους ψηφίσαν ΑΠΟ ΦΟΒΟ.
 Δεν τους πιστεύει πλέον κανείς.
 Είναι μια παρέα διαπλεκόμενων αλητών, ρουφιάνων, λαμογιών, που το μόνο που δεν τους νοιάζει είναι ο Λαός.. η χλέμπα, το πόπολο.
 Κρατούσαν τα προσχήματα, προσπαθούσαν να χαμογελάνε, να δείχνουν οίκτο για τους αναξιοπαθούντες  τους οποίους όμως, αυτοί οι ίδιοι, 
κατέκλεψαν, βίασαν, δολοφόνησαν, έπαιξαν με τους φόβους και τις ανασφάλειες του κόσμου, επώασαν το αυγό του φιδιού και το έβαλαν μέσα στη βουλή.. 
για τις δύσκολες στιγμές.
 Τώρα … όταν τελειώσει ο αχός της μάχης… θα συνειδητοποιήσουν ότι  έμειναν πάνω στη σκηνή γυμνοί, άσκημοι, αηδιαστικοί,  με το πραγματικό τους πρόσωπο.
 
 Και αν ήδη ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του Λαού έπαψε να φοβάται.. αν όλος ο Λαός κατάλαβε αυτό που πράγματι είναι όλο αυτό το αντεθνικό, αντικοινωνικό απάνθρωπο σκυλολόι  .. 
 δεν έχει καμιά σημασία ποιος κέρδισε τη μάχη της Κυριακής.
 Γιατί απλά … ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου