'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Eκλογές 2012...κέρδισε ο φόβος...



Απογοήτευση από το μήνυμα των εκλογών. Κέρδισε ο φόβος, κέρδισαν οι φαύλοι, τα λαμόγια και οι εξουσιολάτρες· αυτοί που πουλάνε και την ίδια τους τη μάνα για την εξουσία· αυτοί που δεν έχουν πεποιθήσεις, αυτοί που αλλάζουν κόμματα όπως αλλάζουν κουστούμια και γραβάτες.

Απίστευτο!!!!  Οι Έλληνες επανέλαβαν το λάθος που είχαν κάνει με τον Γ.Α.Π. Ψήφισαν πάλι τους προδότες, τους ψεύτες, τους πορφυρογέννητους, τους κρετίνους. Οι Έλληνες απογοήτευσαν την ανθρωπότητα. Πρόδωσαν την πνευματικότητα. Κιότεψαν, φοβήθηκαν, έκαναν πίσω. Όχι όλοι, ευτυχώς, ένα μέρος απ’ αυτούς.

«Απίστευτος ο χαρακτήρας μας» λέει το τραγούδι. Τώρα ανακαλύπτουμε ότι  δεν υπάρχει ούτε αυτό: ο χαρακτήρας. Τα πράγματα είναι λοιπόν χειρότερα από αυτό που περιγράφει το τραγούδι. Ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων δεν διαθέτουν ούτε αυτό: χαρακτήρα.

Οι μισοί Έλληνες είναι άνθρωποι σαύρες που – γραπωμένοι ο καθένας στα υλικά αγαθά που έχουν αποκτήσει – σκέπτονται τον εαυτούλη τους και αδιαφορούν για το αίσθημα δικαίου, που όταν φυσά στην Πολιτεία, δίνει φτερά στο κορμί και στη ψυχή, δίνει νόημα στη ζωή. Οι μισοί Έλληνες αδιαφορούν για τις αξίες που θα κληρονομήσουν στα παιδιά τους. Οι μισοί Έλληνες είναι βολεμένοι ραγιάδες, υποκριτές που φοβούνται να πουν την αλήθεια στον εαυτό τους και κρύβονται πίσω από τα σενάρια της κινδυνολογίας. Οι άλλοι μισοί, ναι, είναι παλληκάρια. Αυτός είναι ο νέος διχασμός.

Σ’ αυτές τις εκλογές σκοτώσαμε την ελπίδα, σκοτώσαμε τη νεανικότητα, σκοτώσαμε τη ζωή. Ποιό το νόημα της ζωής, όταν δεν υπάρχει πια ελπίδα; Όταν δεν υπάρχει όραμα; Οι πόλεις θα γεράσουν, θλιμμένα βλέμματα θα περιφέρονται στους δρόμους, τα μαγαζιά θα εξακολουθούν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οι νέοι θα εξακολουθούν να ξενιτεύονται και οι φιλότιμοι θα αυτοκτονούν. 

Πώς να ζήσουμε κάτω από αυτόν τον ουρανό; Πού είναι οι πνευματικοί άνθρωποι που θα μας εμπνεύσουν; Πώς να ζήσουμε χωρίς όραμα; Χωρίς ελπίδα;
Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος 
 http://logioshermes.blogspot.com/2012/06/e-2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου