'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Συριζέικα μυστήρια: Το «σούργελο» τους πείραξε, το «μιζαδόροι» το έκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες.

Από giorgis , Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015 | 10:18 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Κοιτάξτε κάποια Συριζέικα μυστήρια. Μια βδομάδα έχει που κυκλοφορεί το περιοδικό Unfollow το οποίο περιέχει ενυπόγραφο άρθρο, με βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του Τσίπρα και κυβερνητικών στελεχών και μέχρι τώρα δεν υπήρξε η παραμικρή κυβερνητική αντίδραση

 Ούτε λίγο ούτε πολύ το συγκεκριμένο κείμενο μας λέει ότι έχουμε μια κυβέρνηση «συμμοριτών» η οποία με «συνειδητή επιλογή του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών αποφάσισαν να συμπορευτούν με το ευρωπαϊκό και εγχώριο κατεστημένο». Μια επιλογή που δεν την κάνουν με το … αζημίωτο. 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα «ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένοι να συντονιστούν και στην πραγματικότητα να διαπλεχθούν με την εγχώρια επιχειρηματικότητα» δημιουργώντας μαζί της «σχέσεις που δεν στηρίζονται μόνο στην γενική πολιτική αλλά και στο ταπεινό και υλικό "δούναι και λαβείν"».

Οποιοσδήποτε διαβάσει, λοιπόν,  αυτό το κείμενο αντιλαμβάνεται ότι ισχυρίζεται ότι γύρω απ’ τον πρωθυπουργό και με την συμμετοχή του έχει στηθεί μια «μαφία» η οποία ξεπουλάει την δημόσια περιουσία και δίνει κρατικά έργα σε μια χούφτα πλουτοκρατών και αυτή παίρνει την μίζα της. 

Και δεν αρκείται σ’ αυτά το δημοσίευμα. Κάνει αναφορά στους βρώμικους ρόλους που έχουν αναλάβει, σ’ αυτή την κατεύθυνση οι υπουργοί Ν. Παππάς και Α. Φλαμπουράρης με τον τελευταίο να διακατέχεται από την «μέθη εξουσίας» και να μην περιορίζεται σε «μυστικές συναντήσεις με επιχειρηματίες» αλλά να εκδηλώνει τις συμπάθειες του φανερά.

«Η φωτογραφία με τον υπουργό Επικρατείας καθισμένο δίπλα στον Μελισσανίδη, λίγες μάλιστα μέρες προτού ξεσπάσει η περιβόητη υπόθεση με την μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας του, προκάλεσε την οργή ακόμα και ορκισμένων στελεχών του μεταλλαγμένου προς … το ρεαλισμό ΣΥΡΙΖΑ. Την ημέρα που βγήκε στην δημοσιότητα η φωτογραφία εκτυλίχτηκαν σκηνές απείρου κάλλους κατά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας στην Κουμουνδούρου, με μεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται εκτός εαυτού, να φωνάζουν και να βρίζουν σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκε να διακοπεί η συνεδρίαση», σημειώνει το δημοσίευμα.

Κι εδώ είναι τα Συριζέικα μυστήρια που λέγαμε αρχικά. Όταν πριν λίγο καιρό εμείς απ’ αυτό το μπλογκ χαρακτηρίσαμε «σούργελο» (σούργελο ουδέτερο *(οικείο) χαρακτηρισμός προσώπου ή πράγματος πολύ γελοίου, που προκαλεί συνήθως το χλευασμό των άλλων, σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια ) την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου γιατί με δηλώσεις της ειρωνεύτηκε επανειλημμένα τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε το διαδικτυακό κυβερνητικό ντόμπερμαν, τον κατά σύστημα λασπολόγο και χυδαιολόγο. Δημήτρη Μπεκιάρη, από το «Periodista»

Τώρα που βγαίνουν δημοσιογράφοι και επώνυμα ισχυρίζονται ότι «η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελείται από υπάκουα στελέχη και ανθρώπους της επιχειρηματικής πιάτσας που έρχονται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα εγχώριων και ξένων ολιγαρχών και πιστωτών …» φτιάχνοντας σχέση μαζί τους «στο ταπεινό και υλικό "δούναι και λαβείν"», οι πάντες έχουν πάθει αφωνία.

Το «σούργελο» τους πείραξε, το «μιζαδόροι» το έκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες.
 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου