'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

H Αρχή της Συνέχειας και η ΕΡΤ


Του Ανδρέα Δημητρόπουλου, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
Στο Σύνταγμα εμπεριέχεται η Αρχή της συνέχειας της υπόστασης και της λειτουργίας του Δημοσίου ως συνόλου και των διαφόρων τμημάτων του, στα οποία ανήκει και η ΕΡΤ. Εν προκειμένω στην αρχή της συνέχειας εμπεριέχονται:
1. Η αρχή της συνεχούς ύπαρξης δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα: Από την αρχή αυτή προκύπτει (α) Απαγορεύεται η κατάργηση του δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού (ΡΔΤ) φορέα. Δημόσιος ΡΔΤ φορέας πρέπει να υπάρχει πάντοτε. (β) Δεν επιτρέπεται η πώληση του δημόσιου ΡΔΤ φορέα σε ιδιώτη, η μετατροπή του δηλαδή σε ιδιωτικό. (γ) Είναι δυνατή, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, η (άμεση και χωρίς διακοπή) αντικατάσταση του συγκεκριμένου δημόσιου ΡΔΤ φορέα από άλλον επίσης δημόσιο ΡΔΤ φορέα.
2. Η αρχή της συνεχούς λειτουργίας του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα: Σύμφωνα με την αρχή αυτή πρέπει να εξασφαλίζεται η συνεχής ροή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος και απαγορεύεται η διακοπή της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Οι αρχές αυτές που εμπεριέχονται στο άρθρο 15 του ισχύοντος Συντάγματος δεν τηρήθηκαν από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) και την κοινή Υπουργική Απόφαση (ΟΙΚ 02/11.6.2013).
Σε συμφωνία με τις αρχές αυτές η Προσωρινή Διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ διατάσσει την άμεση αποκατάσταση του μοναδικού δημόσιου ΡΔΤ φορέα, δηλαδή της ΕΡΤ ΑΕ και τη συνέχιση της λειτουργίας της μέχρι, όπως ρητά ορίζει τη δημιουργία του νέου ΡΔΤ φορέα.
Η μη άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ και η συνέχιση της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ συνιστά παραβίαση των άρθρων 15 και 95 του Συντάγματος το οποίο επιβάλλει τη συμμόρφωση της Διοίκησης στις αποφάσεις του ΣτΕ.
 http://www.koutipandoras.gr/38287

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου