'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Πύρα Άκη κατά Βενιζέλου για τα αντισταθμιστικά


Μύδρους εναντίον των διαδόχων του υπουργών εξαπέλυσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας πως δεν υλοποίησαν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια. Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε ευθέως τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τον οποίο είπε ότι το 2009 ως υπουργός Αμυνας, κατήργησε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, με αποτέλεσμα να αγοράζουμε πλέον οπλικά συστήματα στην ονομαστική τους τιμή.
«Αν υπάρχουν υπουργοί που δεν ελέγχουν τα πράγματα και δεν μπορούν να υλοποιήσουν τις συμβάσεις τι να κάνω. Από το 2003 και μετά δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν υπουργός Εθνικής Αμυνας το 2009 άλλαξε τη σύμβαση για τα υποβρύχια και έκανε ένα τεράστιο λάθος. Κατήργησε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και πλέον αγοράζουμε οπλικά συστήματα στην ονομαστική τους τιμή».
«Μου προκαλεί θλίψη ως εισαγγελέα και κυρίως ως Έλλην πολίτη ότι υπάρχει σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων για παροχές, υποδομές κλπ και δεν υλοποιήθηκε καμία. Παρόλα αυτά η ελληνική πολιτεία ασθμαίνων έσπευδε να πληρώνει τον οποίο προμηθευτή. Δεν ξέρω αν αφορά αυτό τους κατηγορούμενους αλλά θέλω να ενδείξω πώς δρα διαχρονικά η ελληνική πολιτεία», είπε ο εισαγγελέας, Π. Παναγιωτόπουλος εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την απογοήτευσή του για τη μη υλοποίηση των συμβάσεων.

Ο συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος στην τοποθέτησή του επί του θέματος διευκρίνισε πως αυτά τα αντισταθμιστικά δεν αφορούν την περίοδο που ο εντολέας του ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Πρόστιμο για «αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος»

Σε καταλογισμό προστίμου ύψους 613 χιλιάδων ευρώ σε βάρος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου προχώρησε το 5ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από οικονομικό έλεγχο που διενήργησε.
Το πρόστιμο που καταλογίστηκε, αφορά έρευνα που διενεργήθηκε στις οικονομικές χρήσεις του πρώην υπουργού για την περίοδο 1998- 2010. Σύμφωνα με την απόφαση επιβολής προστίμου (αριθμός 2173/2013) από τα στοιχεία που εξετάστηκαν, προέκυψε για τον ΆΚη Τσοχατζόπουλο «αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος».
Το δικαστήριο αναφέρει πως το συγκεκριμένο ποσό δεν περιλαμβάνεται στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που κατέθεσε ο υπόχρεος στη Βουλή την επίμαχη περίοδο.
 http://www.koutipandoras.gr/38386

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου