'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

«Προσωπική ήττα Σαμαρά η υπόθεση ΕΡΤ» λέει η Κουμουνδούρου


Πολυεπίπεδη ήττα υπέστη η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κερδισμένος από τις εξελίξεις που είχαν ως επίκεντρο το θέμα της ΕΡΤ.
Σύμφωνα με non paper της Κουμουνδούρου, το λεγόμενο «success story» Σαμαρά «ξεφούσκωσε με πάταγο», ενώ ο πρωθυπουργός, με την υπόθεση της ΕΡΤ, επιχείρησε να κλιμακώσει τη στρατηγική αυταρχισμού, πόλωσης και επίδειξης πυγμής, τόσο απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους όσο και απέναντι στους κυβερνητικούς του εταίρους.
Η δεύτερη ήττα του πρωθυπουργού, εκτός από την αποτυχία του «success story», σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς «λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο: τον ελληνικό λαό, γιατί υποτίμησε τα δημοκρατικά ανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας, διότι το “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” λειτούργησε ως ηλεκτροσόκ δημοκρατικής αφύπνισης».
«Φαίνεται ότι διαπραγματεύονται την αρχική τους αντίθεσή στην αντισυνταγματική πράξη νομοθετικού περιεχομένου και την απόφαση για την ΕΡΤ με τη συμμετοχή τους στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ακόμα κι έτσι όμως, η κυβερνητική συνοχή έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, με αποτέλεσμα η συγκυβέρνηση να μην αντέχει άλλη, τέτοιας οξύτητας, σύγκρουση με την κοινωνία», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους κυβερνητικούς εταίρους. Παράλληλα συμπεραίνει ότι «η επίθεση στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, που συνιστά η μνημονιακή πολιτική (μειώσεις μισθών συντάξεων, υπερφορολόγηση, συρρίκνωση δομών κοινωνικού κράτους, μαζικές απολύσεις), συνοδεύεται πλέον και από συνειδητή περιστολή της δημοκρατίας»

Στο ίδιο ανεπίσημο έγγραφο εκφράζεται ανησυχία για το μέλλον. «Το χειρότερο όλων, είναι ότι το επόμενο διάστημα αυτή η αντιδημοκρατική εκτροπή αναμένεται να βαθύνει, διότι ακριβώς οι επικείμενες μνημονιακές παρεμβάσεις είναι άκρως αντικοινωνικές, δεν βρίσκουν κοινωνική συναίνεση και μόνο με αυταρχισμό μπορούν να επιβληθούν. Για παράδειγμα, ετοιμάζονται χιλιάδες μαζικές απολύσεις είτε άμεσες είτε έμμεσες (μέσω κινητικότητας)», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μόνο η αρχή, όπως αποδεικνύουν οι σχεδιασμοί για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα. Η οικονομική τρύπα στον ΕΟΠΥΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία μεγαλώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ γρήγορα οι συντάξεις θα μειωθούν κι άλλο και οι ασφαλισμένοι θα συμμετέχουν ακόμη περισσότερο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ δεν αποκλείονται νέα εισπρακτικά μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Επίσης, έχει ήδη ανοίξει ζήτημα πλειστηριασμών σπιτιών, ενώ η ασφάλεια των καταθέσεων δεν είναι δεδομένη όπως δείχνει η συναφής συζήτηση στην ευρωζώνη.
 http://www.koutipandoras.gr/38384

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου