'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Παράθυρο για κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να διαβεβαιώνει ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες, ωστόσο η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Κατά το χθεσινό Ecofin, οι υπουργοί Οικονομικών άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο για κούρεμα κάτω των 100.000 ευρώ μέσω των Ταμείων Εγγυήσεως.
Όπως αναφέρει το capital.gr, ναι μεν απαγορεύεται να κουρευτούν άμεσα καταθέσεις αλλά αν εκλέιψουν άλλες επιλογές, όπως για παράδειγμα μέτοχοι, ομόλογα κτλ, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση του δημοσίου και των φορολογουμένων να αντληθούν χρήματα από τα Ταμεία Εγγύησης Καταθέσεων των κρατών μελών.
Τα Ταμεία όμως εγγύησης καταθέσεων κρατάνε ένα ποσοστό από τις καταθέσεις. Τι σημαίνει αυτο πρακτικά; Ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να συνεισφέρουν τότε αυτο θα ισοδυναμεί με έμμεσο κούρεμα των καταθέσεων, πάντοτε όμως ως έσχατη λύση.
Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι ποιος μπορει να πει με ακρίβεια ποια είναι η έσχατη λύση, καθώς κάτι τέτοιο δεν ορίζεται με σαφήνεια. Με περίσσεια ευκολία μπορει κάποιος να υποστηρίξει ότι συντρέχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης και να βάλει χέρι στις καταθέσεις αναξερτήτως ποσού. Το παράθυρο άνοιξε.


Π.Καμμένος: Είπαμε την αλήθεια για το κούρεμα των καταθέσεων

Στο θέμα του κουρέματος των καταθέσεων αναφέρθηκε και ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενώ επιτέθηκε και στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
«Χθες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήμασταν επικινδυνολόγοι και λαϊκιστές που είπαμε την αλήθεια για το “κούρεμα” των καταθέσεων που έχουν συμφωνήσει τρόικα και συγκυβερνώντες» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Στουρνάρας αφού δεν απαντούσε για τα «ακούρευτα» ομόλογα που πλήρωσε και θα πληρώσει από την περιουσία του Ελληνικού λαού στους κερδοσκόπους, εξαθλιώνοντας ομολογιούχους και ταμεία, αγνοώντας τη Βουλή, διέψευσε αυτό που είχε προσυμφωνήσει. Σήμερα δικαιωνόμαστε με την απόφαση».
 http://www.koutipandoras.gr/38832/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου