'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!

ΜΕ ΥΠ.ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 121 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ 365 ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60000 ΠΑΙΔΙΑ!
Σε νέο κύμα υποβιβασμού, συγχωνεύσεων και καταργήσεων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για συνέχεια της εφαρμογής της πολιτικής συρρίκνωσης της Παιδείας, για αποκρυστάλλωση των προσπαθειών του υπουργείου να εμφανίσει τα σχολεία με «δυσανάλογη οργανικότητα», να συλλέξει στοιχεία για την κατανομή των τετραγωνικών της κάθε αίθουσας (υπολογίζοντας 1,5 τ.μ. για κάθε μαθητή) κ.τλ.
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις «ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων». συνολικά καταργούνται 121 εκπαιδευτικές δομές, 32 δημοτικά σχολεία και 89 Νηπιαγωγεία.
Πιο συγκεκριμένα:
-υποβιβάζονται 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία
- συγχωνεύονται 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία
- καταργούνται 32 Δημοτικά και 89 Νηπιαγωγεία
Το πλήγμα είναι μεγάλο κυρίως για τις οικογένειες της περιφέρειας καθώς οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις θα επιφέρουν ένα επιπλέον πρόβλημα στην οικογένεια.
Την ίδια ώρα τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται και στους κόλπους των δασκάλων αφού με την κατάργηση του φορέα αυτόματα καταργείται η οργανική τους θέση και θα πρέπει να αναζητήσουν θέση αλλού και οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Συνολικά από αυτούς τους υποβιβασμούς, τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων χάνονται 365 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών (232 δασκάλων και 133 νηπιαγωγών).
Αναλυτικά:
Από τους υποβιβασμούς σχολείων χάνονται 60 θέσεις δασκάλων και 5 θέσεις νηπιαγωγών.
Από τις συγχωνεύσεις σχολείων χάνονται 53 θέσεις δασκάλων και 14 θέσεις νηπιαγωγών.
Από τις καταργήσεις σχολείων χάνονται 119 θέσεις δασκάλων και 114 θέσεις νηπιαγωγών.
Για να κατεβάσετε την απόφαση πατήστε εδώ

 
ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60000 ΠΑΙΔΙΑ!
Ζοφερά τα συμπεράσματα από τη συνάντηση που είχαν η αντιπροσωπεία Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση,όπου η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι για την επόμενη σχολική χρονιά θα καταβληθεί σε παιδικούς σταθμούς το ποσό των 150 εκατ. ευρώ, το οποίο αρκεί για να καλυφθούν περίπου 60.000 αιτήσεις. Οι αιτήσεις αφορούν τη φιλοξενία παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Σύμφωνα, όμως, με εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ, οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 120.000 με δεδομένη την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι περισσότερες πια οικογένειες.
Ετσι, περίπου τα μισά παιδιά μένουν εκτός σταθμών, οδηγώντας σε αδιέξοδο χιλιάδες γονείς, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ούτε καν στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών -αν γίνουν δεκτά- πόσο μάλλον στα τροφεία των ιδιωτικών.
Την περυσινή χρονιά οι αιτήσεις για φιλοξενία σε σταθμούς, που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα, έφτασαν τις 96.000. Αριθμός που δεν καλύπτει προφανώς τις ανάγκες, αφού πολλοί γονείς δεν πληρούσαν τα κριτήρια που βάζει η κυβέρνηση ακριβώς για να "κόβει" εξ αρχής παιδιά λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν καν δικαίωμα στην αίτηση συμμετοχής.
Η ΚΕΔΕ μετά τη χτεσινή συνάντηση ζήτησε να βρεθούν επιπλέον πόροι από άλλα διαρθρωτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Σχετική επιστολή αναμένεται να στείλει ο Γ. Βρούτσης στους εκπροσώπους της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε χτες το αρμόδιο υπουργείο.
Αγγίζει τα όρια της ανθρωποθυσίας, ο εμπαιγμός της συγκυβέρνσης σε γονείς και παιδιά, υποβαθμίζοντας τη σημασία της Προσχολικής Αγωγής με προγράμματα με ημερομηνία λήξης, ρίχνοντας στην κυριολεξία στο δρόμο πάνω από 60000 παιδιά!
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου