'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΘΝΗΣΙΓΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!


ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ "ΚΟΥΡΕΛΟΥ" ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΩΝ!
ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΗΣ "ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗΣ" ΠΤΕΡΥΓΑΣ!
Ανακοινώθηκε την Δευτέρα (24/6), ο σχηματισμός της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, που τη συναπαρτίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με στοχευμένο μίγμα υπουργών ειδικής αντιδραστικής και αδίστακτης αποστολής.
Κύριος στόχος της νέας θνησιγενούς κυβέρνησης των δύο κατ'εξοχήν υπεύθυνων παρατάξεων για την απελπιστική κατάσταση της χώρας είναι να εφαρμόσει, μέσω της πιο αυταρχικής καταστολής και κυνικής ακύρωσης κάθε δημοκρατικής διαδικασίας , πρόγραμμα νέων σκληρών μέτρων και της πιο ακραίας αντιδραστικής μετάλλαξης της χώρας, με βάση τις συνταγές που εκφώνησε στο Ναύπλιο ο Α. Σαμαράς!
  Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο των νέων εξελίξεων είναι ότι η νέα κυβέρνηση, των χρεοκοπημένων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποτελεί κυβέρνηση οικτρής μειοψηφίας μέσα στο λαό (ακόμα και με τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου του 2012) και κυρίως είναι μια κυβέρνηση θνησιγενής, που θα μετράει μέρες, το πολύ μετρημένους μήνες, πριν το τέλος του βίου της.
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι είναι ζήτημα αν θα μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να επιβιώσει μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν , όμως, ότι επ’ αυτού δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός και επανάπαυση.
Αντίθετα, η πτώση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα έρθει ως ώριμο , νομοτελειακό φρούτο.
Για να επισπευσθεί η πτώση της νέας κυβέρνησης και για να αλλάξει πραγματικά πορεία η χώρα, χρειάζεται η συνεργασία όλων των αριστερών δυνάμεων , οι οποίες πρέπει να κάνουν τις δικές τους μεγάλες υπερβάσεις και κυρίως χρειάζεται μια μεγάλη κοινωνική εξέγερση διαρκείας, που θα βάλει τη σφραγίδα της στις ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις.
Ιδιαίτερα η κοινωνική αφύπνιση και ένα μεγάλο εργατικό-λαϊκό κίνημα συνιστούν προϋπόθεση όχι μόνο για να υπάρξει ανατροπή και όχι συστημική εναλλαγή αλλά και αυτή η ανατροπή να φέρει γνήσια προοδευτικά αποτελέσματα με σοσιαλιστικό ορίζοντα.
Θεμελιώδες είναι όλες οι αριστερές δυνάμεις και πρώτα απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, να εντείνουν την πολιτική προετοιμασία τους για την ανάπτυξη ενός ενωτικού κινήματος ανατροπής αλλά και για τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού σχεδίου που θα προωθήσει μέχρι τέλους και σε σύγκρουση με την ευρωζώνη αλλά και την ΕΕ, μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
ΑΚΗΣ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΕΚΟΡ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ (ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΥ) ΣΚΑΦΟΥΣ
Πριν ακόμα περάσουν τρεις ώρες από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, είχαμε ήδη την πρώτη "απώλεια", καθώς η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη "παραιτήθηκε" από τη θέση της υφυπουργού Υγείας που είχε ανακοινωθεί πως θα έπαιρνε !  Οι λόγοι της αποχώρησης της κ. Βούλτεψη από το κυβερνητικό σχήμα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.
Τη θέση της υφυπουργού Υγείας θα αναλάβει τελικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζέττα Μακρή.
ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιπποκράτους η απόφαση να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, ενώ με σκληρή γλώσσα σχολίασε τις εξελίξεις ο πρώην γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η «Αριστερή Πρωτοβουλία» τονίζει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου».
Τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, αλλά ήδη στην ανακοίνωση, αφού ασκείται έντονη κριτική σε όσους «θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το 'σωσίβιο' του Σαμαρά», τονίζεται ότι «'εμείς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε'».
Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά, «του πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις».
Σημειώνεται, επίσης, ότι «είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού».
Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, εκ των επικεφαλής της «Κίνησης των 75» και πρώην γραμματέας του κόμματος.
«Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από την δεξιά... Όποιος το βρει ας μου το πει» σχολίασε, προσθέτοντας:
«Ή μάλλον οι πολλές χιλιάδες που αγωνιστήκαμε και παλέψαμε διαχρονικά για την παράταξη που ίδρυσε και μεγαλούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1974 το ξέρουμε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης».
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ακολουθεί η πλήρης σύνθεση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ των 41 μελών!!!
Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.  
Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος
Υφυπουργός Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος
Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης
Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Αναπληρωτής Χρήστος Σταικουρας
Υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης
Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικόλαος Δένδιας
Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου
Υφυπουργός Κωστας Γκιουλέκας
Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης
Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος
Υπουργείο Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργείο Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός Αθανασιος Δαβάκης
Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός Αθανασιος Σκορδάς
Υφυυπουργός Νοτης Mηταράκης
Υπουργείο Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρολγου
Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Υφυπουργός Αντώνης Μπεζας
Υφυπουργός Ζέτα Μακρή (μετά την "παραίτηση" της Σ. Βούλτεψη).

Υπουργείο Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης
Αναπληρωτής Λεωνίδας Γρηγοράκης
Υπουργείο Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος
Υπουργείο Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης
Αναπληρώτρια υπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Παντελής Καψής
Υπουργείο Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράολγου
Κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Σίμος Κεδίκογλου

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Για ανακύκλωση στα πρόσωπα που «δεν μπορεί να δώσει τεχνητές αναπνοές σε μια κυβέρνηση που καταρρέει» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θεωρεί «κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα».

«Το νέο υπουργικό συμβούλιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μνημονιακά μέτρα και αντίστοιχο των σχεδίων της κυβέρνησης για κλιμάκωση της πολιτικής λεηλασίας των εισοδημάτων και ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει, δε, ότι «η ανακύκλωση στα πρόσωπα, όχι μόνο δεν μπορεί να κρύψει την καταστροφική αποτυχία του μνημονίου, όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει τεχνητές αναπνοές σε μια κυβέρνηση που καταρρέει, αλλά σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της».

«Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και η νέα προγραμματική συμφωνία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με την ανοχή της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού και των εργαζομένων, μέσα από τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που είναι προ των πυλών» σχολίασε νωρίτερα το ΚΚΕ.
«Ο λαός έχει πλούσια πείρα για να διαπιστώσει ότι δε μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες, για την αντιμετώπιση της δικής του σκληρής πραγματικότητας, στις διάφορες μεταμφιέσεις της κυβέρνησης ή σε κάποια άλλη κυβέρνηση που θα υποκλίνεται στον καπιταλιστικό «μονόδρομο» και την ΕΕ.
»Σήμερα είναι ακόμη πιο αναγκαία η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η στήριξη της ενωτικής του πρότασης και η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση» συμπληρώνει το ΚΚΕ.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν ασχολούνται με τα ονόματα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό.
«Όσο συνεχίζουν να υπάρχουν επίτροποι της τρόικας οι οποίοι ασκούν την εξουσία που προβλέπεται από το Σύνταγμα για τους Υπουργούς και το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν έχει σημασία ποιο όνομα αναγράφεται στον ανασχηματισμό» είπε ο Π. Καμμένος.
Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου