'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μήνυση κατά της ΕΕΤΤ για το αυθαίρετο κλείσιμο της nerit.gr

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατά παντός υπεύθυνου στελέχους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), κατέθεσε η εφημερίδα “Το ΧΩΝΙ”. Και αυτό διότι στις 14 Ιουνίου η ΕΕΤΤ προχώρησε στο αυθαίρετο κλείσιμο της ιστοσελίδας nerit.gr.
Η υπόθεση έφτασε και στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο βουλευτής, η ηλεκτρονική διεύθυνση στο Διαδίκτυο (Internet domain name)
www.nerit.gr κατοχυρώθηκε από ιδιώτη (blog μεγάλης επισκεψιμότητας) στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις 12 Ιουνίου 2013.
Η διδικασία ολοκληρώθηκε δίχως το παραμικρό πρόβλημα και από εκείνη τη μέρα ο εν λόγω ιδιώτης ανέβασε στο Διαδίκτυο τη σελίδα nerit.gr, μέσω της οποίας -σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού-αναμετέδιδε το κομμένο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Παράλληλα προσέθετε ταυτόχρονα και επικριτκά σχόλια για τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Δύο μέρες μετά την κατοχύρωση του ονόματος, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε αίτημα στην ΕΕΤΤ προκειμένου να κλείσει το site. Ως αποτέλεσμα η ΕΕΤΤ με απαόφαση του προέδρου της την Παρασκευή την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013), απαγόρευσε την πρόσβαση στο όνομα χώρου nerit.gr, χωρίς να ρωτήσει, να καλέσει σεαπολογία ή έστω να ενημερώσει τον ιδιώτη στον οποίο ανήκε, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη.
Ο συγκεκριμένος ιδιώτης λίγες μέρες μετά όμως το nerit.gr στην εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ». Έκτοτε, η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ και ο αρχικός κάτοχος του ονόματος (blog troktiko.eu) άρχισαν να μέμφονται την κυβέρνηση για λογοκρισία. Και αυτό διότι η ιστοσελίδα αποδείκνυε απλά την επικίνδυνη προχειρότητα της κυβέρνησης καθώς επίσης και το ψευδές των επιχειρημάτων της.
Μάλιστα στην ερώτησή του ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για ολιγωρία της κυβέρνησης στο θέμα της nerit.gr, η οποία “έχει προκαλέσει σε βάρος της αξιοπιστίας σας σκωπτικά σχόλια από παγκόσμιας εμβέλειας ΜΜΕ”.
 http://www.koutipandoras.gr/38914

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου