'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αρχαία Ολυμπία: Ο ανάδοχος, το ντοκιμαντέρ και το στεγνοκαθαριστήριο


Του Μάκη Νοδάρου
Μια απίστευτη ιστορία που δείχνει τον προκλητικό τρόπο με τον οποίον οι τοπικοί «άρχοντες» χειρίζονται το δημόσιο χρήμα…
Στην Αρχαία Ολυμπία του πολιτισμοί… και της Δημοκρατίας, ιδιώτης ανέλαβε με απ ευθείας ανάθεση να φτιάξει ντοκιμαντέρ για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και το τηλέφωνο που έδωσε ως έδρα της επιχείρησης ανήκε σε…στεγνοκαθαριστήριο στο Ρέθυμνο της Κρήτης!
Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν εκ νέου με τα κονδύλια που διέθεσε ο δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας, για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.
Στεγνοκαθαριστήριο (!) στην Κρήτη εμφανίζεται ως έδρα εταιρείας από το Ρέθυμνο που ανέλαβε να δημιουργήσει ντοκιμαντέρ για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας με 12.300 ευρώ.
Μετά το ρεπορτάζ που έκανε το IONION FM, δειγματοληπτικά στους αναδόχους που ανέλαβαν διάφορες εργασίες για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας με προϋπολογισμό 133.223 ευρώ (χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, δημοτικά έσοδα Αρχαίας Ολυμπίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας) και επικοινωνώντας στο τηλέφωνο που είχε δηλώσει η εταιρεία ανάδοχος για το ντοκιμαντέρ, απάντησε υπάλληλος στεγνοκαθαριστηρίου στην Κρήτη.
Συγκεκριμένα στο συμφωνητικό ανάθεσης εργασίας που υπέγραψε στις 9/05/2012 ο κ.Ευάγγελος Τζιβολιάς, με το δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, αναγράφεται τηλέφωνο, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία για την έδρα της εταιρείας που ανήκει σε στεγνοκαθαριστήριο! Μετά το ρεπορτάζ τηλεφώνησε στο IONION FM, ο κ. Νίκος Λώλος, από το γραφείο Τύπου του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας και αφού παρέδωσε το κινητό του αναδόχου για το ντοκιμαντέρ, ζήτησε από τον σταθμό να επικοινωνήσει για διευκρινίσεις.

Το IONION FM, τηρώντας τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας επικοινώνησε με τον Ευάγγελο Τζιβολιά, που παραδέχθηκε ότι το τηλέφωνο που είχε δηλώσει ως έδρα της εταιρείας του ανήκε στον γαμπρό του, που διατηρεί στεγνοκαθαριστήριο στο Ρέθυμνο και το έκανε για να εξυπηρετείται. Όταν ρωτήθηκε για τον τρόπο ανάληψης του έργου αν έγινε με διαγωνισμό ή απευθείας ανάθεση, ή πως πληροφορήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να απαντήσει. Τέλος παραδέχθηκε δημόσια , ότι αυτή την στιγμή η εταιρεία του στο Ρέθυμνο, δεν έχει έδρα, ούτε κάποια τηλέφωνα επικοινωνίας.
Σημειώνεται ότι η έρευνα του σταθμού για την διάθεση των κονδυλίων της Ολυμπιακής Φλόγας από το δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας τον Ιούνιο του 2012, κρατάει αρκετούς μήνες και χρειάστηκε η επανειλημμένη παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για να «πειστεί» ο δήμος να παραδώσει τα στοιχεία στους δημοσιογράφους του σταθμού, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο, που μέχρι τον Μάρτιο το 2013, παρέμενε στο σκοτάδι. Μετά από απλή δειγματοληπτική έρευνα προκύπτουν νέα ερωτηματικά, σχετικά με τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων και την διαφάνεια των πεπραγμένων, από την παρούσα δημοτική αρχή της Ολυμπίας.
Ακούστε το ηχητικό στο apokalypseis.com
 http://www.koutipandoras.gr/38324

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου