'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον κύπριο υπουργό του Άκη


Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιου του Μιχάλη πρόκειται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση των TOR-M1 (Άκης Τσοχατζόπουλος) δεν εμφανίστηκαν σήμερα Πέμπτη ενώπιον των ανακριτών. Οι δύο άνδρες είχαν κληθεί σε απολογία με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Αυτή αφορά παράνομες αμοιβές περίπου δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία φέρονται να διακίνησαν με τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας των ΤΟR-M1 από το υπουργείο Άμυνας.
Στο ανακριτικό γραφείο μετέβη η δικηγόρος των δύο κατηγορουμένων Ελίζα Βόζενμπεργκ, η οποία δήλωσε στους ανακριτές πως οι πελάτες της είναι αθώοι και πως θα ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει η ελληνική και η κυπριακή νομοθεσία. Η ίδια, μάλιστα, πρόσθεσε πως ο πρώην υπουργός κι ο γιος του γνωρίζουν τις συνέπειες της απόφασής τους να μην προσέλθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχουν προκύψει στοιχεία για την υπεράκτια εταιρεία «BEESTON», μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα δέκα εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του, στην Κύπρο. Σε αυτήν την οφσόρ κατευθύνθηκαν εμβάσματα με φερόμενο ως απεσταλμένο τους το σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ιδιοκτήτη της υπεράκτιας εταιρείας «Drumillan», όπως έχει γράψει το HOT DOC από το πρώτο του τεύχος. Εκπρόσωπος της «Drumillan» εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβριο του 2012.

Για την εμπλοκή του πρώην υπουργού της Κύπρου είχε καταθέσει ο εξάδελφος και συγκατηγορούμενος του Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως ο Ντίνος Μιχαηλίδης είχε μεταφέρει τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα, τα οποία προέρχονταν από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.
Διαβάστε το πρώτο τεύχος του HOT DOC.
 http://www.koutipandoras.gr/38841

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου