'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Τι σημαίνει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ;


Λίγες ώρες έχουν περάσει από την ανακοίνωση των ονομάτων που αποτελούν πλέον τη νέα συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τι είναι όμως η νέα κυβέρνηση; Την απάντηση έχει δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ένα χρόνο πριν, λέγοντας ότι είναι μια κυβέρνηση ομηρίας η οποία θα συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα.
Ήταν 4 Μαίου 2012 και το πολιτικό θερμόμετρο είχε ανέβει στα ύψη. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν προ των πυλών της εξουσίας και το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα πριν την πτώση του. Στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία είχε αρχίσει να κυκλοφορεί ένα σενάριο: Αυτό της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς όμως το απέρριπτε κατηγορηματικά ενώ επιτίθονταν στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Βενιζέλο με βαρείς χαρακτηρισμούς.
Δείτε το βίντεο


«Δε συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ, για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε “Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής. Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε συνεχώς ισορροπίες, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μεγάλα άλματα. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα, ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση για να φύγουμε μπροστά. Συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρά κόμματα, για να την καταγγείλουν».
Παράλληλα ο σημερινός πρωθυπουργός αποδοκίμαζε με κάθε τρόπο το σημερινό κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο.
“Ο κ. Βενιζέλος έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός. Του απαντώ: αν ήθελα να γίνω πρωθυπουργός με κάθε τίμημα, θα τον άφηνα να διαλύσει τη χώρα πέρυσι το Νοέμβριο και θα έβγαινα με 60%».
Ένα χρόνο μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει ραγδαία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ετοιμάζονται να συγκυβερνήσουν , ενώ Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος πορεύονται πλέον χέρι χέρι. Είναι προφανές ότι ο μόνος λόγος για τη συγκυβέρνηση αυτή, ήταν η ανάγκη παραμονής στην εξουσία. Και όσο για το στίγμα της; Το έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς ένα χρόνο πριν.
 http://www.koutipandoras.gr/38570

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου