'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τα μυστικά του βάλτου και τα φανερά του Μαξίμου


Ορισμένοι φοβούνται κάποιο πολιτικό δράμα, άλλοι όμως κάνουν λόγο για πολιτική κωμωδία. Το βέβαιο είναι ότι η ενδοκυβερνητική κόντρα για την ΕΡΤ προκάλεσε απώλειες και στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Και φυσικά στην κυβέρνηση, η οποία έχει υποτίθεται να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά προβλήματα για να επιτρέπει στον εαυτό της εμφύλιες διαρροές, σκληρές δηλώσεις και τη δημιουργία κλίματος εκλογών και πολέμου μέσα στο καλοκαίρι.
Στην τελευταία συνάντηση πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι τρεις αρχηγοί κάπνισαν την πίπα της ειρήνης. Οι εταίροι δέχτηκαν να ξεχάσουν για άλλη μια φορά τις κόκκινες γραμμές, όπως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Επί της ουσίας η τύχη της ΕΡΤ και των εργαζομένων της ανατέθηκε στους κυρίους Σαμαρά, Κεδίκογλου, Μουρούτη και σια, με κάποια παζάρια που αφορούν στο νέο φορέα ο οποίος πρόκειται να δημιουργηθεί. Πόσοι θα προσληφθούν, πώς, με ποια κριτήρια, ποια κατεύθυνση θα έχει το νέο «μαγαζί» -αυτά είναι ακόμα στο τραπέζι και παζαρεύονται. Η ΕΡΤ όμως όπως την ξέραμε έχει τελειώσει και για τους τρεις εταίρους. Και έχει γίνει αποδεκτή και η απόλυση όλων των εργαζομένων σ” αυτή.
Οι Κουβέλης και Βενιζέλος έδωσαν εν ολίγοις χείρα βοηθείας στον Σαμαρά, ο οποίος ήταν με την πλάτη στον τοίχο εξαιτίας του ανόητου πραξικοπήματος που επεχείρησε. Ξεχνώντας από χτες βράδυ ακόμα και το όνομα της ΕΡΤ, ξεχνώντας επίσης την τύχη των εργαζομένων σ” αυτή, ξεχνώντας τέλος τα σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας που ανέδειξε η κίνηση Σαμαρά. Και διεκδικώντας τι ως αντάλλαγμα για την «εποικοδομητική» στάση τους; Την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης, αν πιστέψουμε τις διαρροές από τα επιτελεία τόσο της ΔΗΜΑΡ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται για μια προσπάθεια να «συμμαζέψουν» όσο γίνεται τον Σαμαρά, ο οποίος τον τελευταίο καιρό τους εξέθεσε πάνω από μια φορά και τους ρεζίλεψε κυριολεκτικά ως εταίρους στην ιστορία της ΕΡΤ. Αλλά και για ένα παζάρι που αφορά σε κυβερνητικές καρέκλες -τα μισά από όσα ακούγονται να είναι αλήθεια, τότε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ απαιτούν ένα δυσανάλογα μεγάλο μέρισμα από την κυβερνητική εταιρία. Με το επιχείρημα ότι πληρώνουν και οι ίδιοι πολιτικό κόστος για τα σκληρά μέτρα, και άρα θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πιο ενεργά στη χάραξη και στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Ο τζάμπας πέθανε, όπως είπε χαρακτηριστικά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Για το ΣΥΡΙΖΑ και γενικώς για την αντιπολίτευση όλο αυτό το κυβερνητικό παζάρι είναι μια ανήθικη και σχεδόν μακάβρια τράμπα -σκοτώστε την ΕΡΤ, αλλά κάτι να κερδίσουμε κι εμείς. Για τους ρεαλιστές τύπου ΔΟΛ είναι ένας αναγκαίος συμβιβασμός, κατά τον οποίο όλοι ρίχνουν νερό στο κρασί τους -αν και ρίχνουν στον Καιάδα σχεδόν τρεις χιλιάδες ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο από τη στιγμή που το πραξικόπημα της ΕΡΤ περάσει και οι άλλοι δυο εταίροι εμφανιστούν να κάνουν δεκτό το «νταηλίκι» του Σαμαρά, έναντι μάλιστα απολύτως απτών και διαβλητών ανταλλαγμάτων, όπως κυβερνητικές καρέκλες.

Κι αυτό σημαίνει ότι ενόψει μάλιστα πολύ κρίσιμων εξελίξεων, όπως η νέα μαύρη τρύπα των 4 δις που φέρνει κοντά το εφιαλτικό ενδεχόμενο νέων μέτρων, η κυβέρνηση θα είναι αδύναμη και ευάλωτη. Πολύ περισσότερο αν επικρατήσει ως κοινή πεποίθηση ότι πάμε για κάλπες τον Οκτώβρη, άποψη που ήδη κερδίζει έδαφος μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Και συνεχιστεί το κύμα αντιδράσεων που αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση, γιατί κατεβάζει στην πολιτική «στο πεζοδρόμιο» -κι εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο στοιχείο του…
 http://www.koutipandoras.gr/38352

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου