'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Λίστα Λαγκάρντ: Με ψήφο ΔΗΜΑΡ απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την κλήση Βενιζέλου


Απορρίφθηκε τελικά με επτά ψήφους κατά και έξι υπέρ το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για την κλήση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή και μάλιστα με ψήφο του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Οικονόμου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπέρ της απόρριψης του αιτήματος ψήφισαν βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και ο κ. Οικονόμου, ενώ την υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πιο απλά εάν η ΔΗΜΑΡ δεν είχε συνταχθεί με τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τότε ο κ. Βενιζέλος θα είχε κληθεί εκ νέου.
Στη συνεδρίαση σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση. Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι κανένα νέο στοιχείο δεν προέκυψε από την πραγματογνωμοσύνη της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών. Η αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη, καταγγέλλοντας μεθόδευση των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν για να κλείσει η υπόθεση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί εκ νέου ο κ. Βενιζέλος διότι φέρεται να άνοιξε τη λίστα πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία που ο ίδιος παραδέχτηκε επίσημα κατά την κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή, δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση. Τα ψεύδη Βενιζέλου αποδεικνύονται από την επίσημη εργαστηριακή έκθεση της ΕΛ.ΑΣ πάνω στο USB, τα οποία είχε αποκαλύψει σε παλιότερο τεύχος το HOT DOC.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ, το USB φέρεται να ανοίχτηκε από τέσσερις διαφορετικούς χρήστες. Οι ονομασίες τους ήταν “Windows User”, “S0113601”, “userv” και “sofia”.
O χρήστης “Windows User”, άνοιξε το USB σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Η πρώτη, ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου 2010. Πρόκειται για την ημέρα εκείνη που η λίστα φτάνει στα χέρια του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, την οποία παρέλαβε αρχικά η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Χρύσα Χατζή. Ο χρήστης άνοιξε 24 αρχεία από τις 00:28:53 έως και τις 00:54:10. Επομένως σύμφωνα με τη λογική απόρροια των στοιχείων ο χρήστης “Windows User” είναι κάποιος υπολογιστής του υπουργικού γραφείου στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο ίδιος χρήστης ανοίγει το USB, άλλες δύο φορές. Η πρώτη, στις 28 Φεβρουαρίου 2011, όταν στη θέση του υπουργού Οικονομικών εξακολουθεί να βρίσκεται ο κ. Παπακωνσταντίνου και η δεύτερη την 1η Ιουλίου 2011. Όταν πλέον στη θέση του υπουργού Οικονομικών βρίσκεται ο κ. Βενιζέλος.
Και εδώ ακριβώς είναι το στοιχείο που ανατρέπει όλα όσα έχει καταθέσει επίσημα ο κ. Βενιζέλος και που δίνει νέα τροπή στην υπόθεση. Ο κ. Βενιζέλος έχει υποστηρίξει ότι παρέλαβε το USB από τον Ιωάννη Διώτη τον Άυγουστο του 2011. Τα στοιχεία όμως από την εργαστηριακή εξέταση της ΕΛ.ΑΣ δείχνουν ότι το αρχείο ανοίχτηκε από το χρήστη του υπουργικού γραφείου στο ΥΠΟΙΚ ένα μήνα νωρίτερα.
Ο κ. Βενιζέλος όμως φέρεται να άνοιξε τη λίστα άλλες δύο φορές. Η πρώτη, την 1η Οκτωβρίου 2012, από το χρήστη “sofia”. Πρόκειται για τη μέρα που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε τις περίφημες δηλώσεις στους Financial Times που έβαλαν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και που σύμφωνα με τα όσα έχει παραδεχτεί επίσημα ο κ. Βενιζέλος η λίστα βρίσκεται ακόμη στα χέρια του.
Η δεύτερη, από τον ίδιο χρήστη μία μέρα μετά και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου 2012. Σημαντική λεπτομέρεια; Είναι η μέρα που ο κ. Βενιζέλος αναγκάζεται από το ντόρο που έχει δημιουργηθεί να παραδώσει τη λίστα στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Η επανάκληση του κ. Βενιζέλου κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι ο κ. Βενιζέλος οφείλει να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που δημιουργούν τα επίσημα εργαστηριακά αποτελέσματα της έκθεσης της ΕΛ.ΑΣ.
 http://www.koutipandoras.gr/38812

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου