'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η νέα κυβέρνηση: Δικέφαλο φρικιό με 42 πόδια


γράφει ο Μάξιμος
Τα πήρε όλα τελικώς ο Βενιζέλος, όπως προκύπτει από μια ματιά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον Σίμο Κεδίκογλου. Κυβέρνηση Σαμαρά-ΠΑΣΟΚ την αποκαλούν ήδη στη ΝΔ, όπου βασιλεύει κατήφεια τόσο για το δυσανάλογο σε σχέση με την εκλογική του επιρροή κομμάτι της πίτας που εξασφάλισε το ΠΑΣΟΚ, όσο και για το γεγονός ότι ο Σαμαράς βόλεψε τους δικούς του στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αφήνοντας έξω «πιστά παιδιά» του κόμματος.
Ιφιγένεια πάντως που θυσιάστηκε για να πνεύσει ούριος άνεμος στη συνεργασία Βενιζέλου-Σαμαρά είναι χωρίς καμιά αμφιβολία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Παρά το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, σε τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, ο Σαμαράς τον διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις πιέσεις Βενιζέλου, τελικώς έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Βενιζέλο. Και για να ολοκληρώσει την ταπεινωτική καρατόμηση του δευτέρου τη τάξει στη ΝΔ, υποχώρησε και στην απαίτηση του Βενιζέλου να είναι ο μόνος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και άφησε τον Αβραμόπουλο μόνο με το υπουργείο Άμυνας, ενώ τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα τον όριζε τουλάχιστον αντιπρόεδρο.
Η νέα κυβέρνηση πάντως, με 42 υπουργούς και υφυπουργούς, κέρδισε τον χαρακτηρισμό δικέφαλο φρικιό πριν ακόμα ορκιστεί, καθώς αποτελεί ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα που καθρεφτίζει μάλλον τις φιλοδοξίες του Βενιζέλου και του Σαμαρά, παρά τη σύνθεση που τόσο διαφημίζεται από τα μεγάλα ΜΜΕ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
• Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει το νεκραναστημένο υπουργείο πολιτισμού. Χρειάζονται σχόλια;
• Ο Παντελής Καψής αναλαμβάνει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στο θέμα της ΕΡΤ. Από το μαγαζί του Μπόμπολα, μεγαλομετόχου του MEGA, κατευθείαν στην «εξυγίανση» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης!
• Ο γνωστός Μιχελάκης αναλαμβάνει το υπουργείο εσωτερικών. Η πίστη αμείβεται.
• Ο Κεδίκογλου παραμένει στη θέση του, παρά το γεγονός ότι ο Σαμαράς δέχτηκε πολλές εισηγήσεις να τον αντικαταστήσει. Προφανώς υπερίσχυσε η άποψη όταν αν άλλαζε τον Σίμο θα ήταν σαν να παραδεχόταν ότι τα έκανε μούσκεμα στην υπόθεση της ΕΡΤ.

• Στην κυβέρνηση μπαίνει ο Άκης Γεροντόπουλος, ο οποίος διαθέτει ένα και μόνο προσόν: Είναι άνθρωπος του Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης.
• Ο Άδωνις, μετά τη σύντομη δοκιμαστική του πτήση στο υπουργείο ναυτιλίας, τώρα αναβαθμίζεται σε υπουργό υγείας. Στην υγειά μας!
• Ο Κυριάκος παίρνει επιτέλους υπουργείο -και τι υπουργείο! Διοικητικής μεταρρύθμισης, δηλαδή απολύσεων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Ο γόνος της γνωστής οικογενείας δε μασάει τα λόγια του -έχει μιλήσει δημοσίως για ¨ακομπλεξάριστες» απολύσεις στο Δημόσιο. Ορισμένοι λένε ότι ο Σαμαράς του έδωσε τη θέση του Μανιτάκη για να τον κάψει… Ο Βενιζέλος βόλεψε πάντως δίπλα στον Κυριάκο την Εύη Χριστοφιλοπούλου, γνωστή από το έργο της στο υπουργείο Παιδείας.
• Ο Χρυσοχοΐδης μόνο λίγο καιρό ξαπόστασε τελικώς και επανέρχεται. Υποδομές και Μεταφορές -δηλαδή μεγάλα έργα και μεγάλοι εργολάβοι.
• Μετά την Αλίκη στο ναυτικό τώρα έχουμε και την Φώφη στο Πεντάγωνο!
• Φυσικά παραμένει στη θέση του το οικονομικό επιτελείο -Στουρνάρας και σία.
• Κι ακόμα πιο φυσικά παραμένει στη θέση του ο Δένδιας. Στέκεται τέτοια κυβέρνηση αν δεν πίπτει ράβδος όπου δεν πίπτει λόγος;
 http://www.koutipandoras.gr/38582

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου