'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σύνταγμα «α λα καρτ» για την κυβέρνηση


Ο σεβασμός της κυβέρνησης στο Σύνταγμα είναι επιλεκτικός. Από τη μια καταργεί εν μια νυκτί την ΕΡΤ, και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Από την άλλη, επικαλείται το άρθρο 73 παρ. 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας του, προκειμένου να μη συζητηθεί η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κι Ανεξάρτητων Ελλήνων για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ.
Ύστερα από την επίκληση του παραπάνω συνταγματικού άρθρου από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, Σταύρο Καλαφάτη, κι αφού προηγήθηκαν σφοδροί διαξιφισμοί, αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς υποστήριξε πως την ώρα που η μνημονιακή συγκυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ίδια στιγμή, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αρνήθηκε να αποδεχθεί για συζήτηση και ψήφιση την τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού
Περιεχομένου και της κοινής Υπουργικής απόφασης που διαλύουν την ΕΡΤ, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη Βουλή και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

 http://www.koutipandoras.gr/38372

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου