'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Αδικείται ο ΣΥΡΙΖΑ ...

Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015 | 6:17 μ.μ.

 Του Γιώργου Αλεξάτου
Διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Μιλάει, μάλιστα, για "νέα τείχη" που υψώνουν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, δηλαδή η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, τον τίτλο της οποίας αγνοούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης διαμαρτυρίας και σε δύο, μάλιστα, σημεία την αναφέρουν ως "Αντιρατσιστική Κίνηση".
Ναι! Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ υψώνουν νέα τείχη. Σαν τον φράχτη του Έβρου, ένα πράγμα. Αυτόν που, ως γνωστόν, γκρέμισε η κυβέρνηση του κόμματος που θέλει να εμφανίζεται και σαν αντιρατσιστικό.

Αυτή η κυβέρνηση που έχει αφήσει στη μοίρα τους και στη φροντίδα των απλών πολιτών τους πρόσφυγες, που συναποφασίζει την ενίσχυση της περιφρούρησης του Αιγαίου σε συνεργασία με την Τουρκία, που αρνείται επίμονα και προκλητικά να καταγγείλει το Δουβλίνο ΙΙ, Αυτή η κυβέρνηση που διατηρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

Αδικείται ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αποκλεισμό του από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Κανονικά θα έπρεπε να κληθεί να συμμετάσχει και να φέρει και τον Γιάννη Πανούση ως ομιλητή, για να εξηγήσει στον κόσμο τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν για τη χώρα και την Ευρώπη οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.
___________

Έστω ότι αύριο γίνεται μια αντιμνημονιακή διαδήλωση και η κυβέρνηση εξαπολύει τους ένστολους φονιάδες για να μακελέψουν τον κόσμο, όπως έγινε στις 15 Ιουλίου, απ' όπου και η φωτογραφία.

Έστω ότι, στη συνέχεια, κινηματικές συλλογικότητες οργανώνουν εκδήλωση για την καταγγελία της κυβερνητικής-αστυνομικής βαρβαρότητας, αποκλείοντας, όπως είναι λογικό, τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν.

Τι θα λένε οι συριζαίοι; Πώς αποκλείστηκε το κόμμα τους από "αριστεριστές" και "σταλινικούς" που μονοπωλούν τους αγώνες; Θα αναφέρονται σε παλιότερους αντικατασταλτικούς αγώνες του κόμματός τους και θα μιλάνε για μεροληπτική αντιμετώπιση;

Ή μήπως θα είχαν και την απαίτηση να προσκληθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να συμμετάσχει στην εκδήλωση;
 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/10/blog-post_67.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου