'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΘΡΑΚΕΣ Η ΔΟΣΗ 34,3 ΔΙΣ! ΘΑ ΤΗΝ "ΦΑΝΕ" ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!


ΔΟΣΗ 34,3 ΔΙΣ: ΤΑ 16 ΔΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΑ 11,3 ΔΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ!
Η Ευρωζώνη, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, αποφάσισε θετικά, όπως αναμενόταν, για την εκταμίευση της δόσης "καρμανιόλα" -συνολικά 49 δισ. ευρώ, έως τον Μάρτιο- με βασικό στόχο, δήθεν, να περιοριστεί το χρέος της χώρας στο επίπεδο του 124% του ΑΕΠ, το 2020.
Tα χρήματα θα αποδεσμευτούν τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου. Από το συνολικό ποσό, τα 16 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 7 δισ. ευρώ θα δωθούν για τις ανάγκες του Προϋπολογισμού και την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών και 11,3 δισ. ευρώ θα διατεθούν για την επαναγορά των ελληνικών ομολόγων. Όπως είναι φανερό, τα χρήματα της δόσης θα αποτελέσουν ένα ακόμα δώρο των ελλήνων πολιτών στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους.
Μόνο τα 7 δισ. ευρώ για τον Προϋπολογισμό και την εξόφληση οφειλων θα είναι σε μετρητά και τα υπόλοιπα θα είναι σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια.
Μάλιστα,σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup, τα κεφάλαια για την κάλυψη της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού θα εκταμιευθούν σε τρεις υπο-δόσεις που θα συνδέονται με την εφαρμογή συγκεκριμένων οροσήμων του μνημονίου κατανόησης η οποία θα συμφωνηθεί με την τρόικα, επιτείνοντας, έτσι, το "ελληνικό δράμα" και το "μαρτύριο της σταγόνας" για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Σημειώνεται ότι το ποσό που προοριζόταν αρχικά για την επαναγορά ήταν 10 δισ. ευρώ. Τελικώς, ανήλθε στα 11,3 δισ. ευρώ, οπότε το επιπλέον 1,3 δισ. ευρώ καλύπτεται από τον EFSF.

Μέχρι τα 49,1 δισ. ευρώ, απομένει ποσό 14,8 δισ. ευρώ, εκ των τα μισά θα καταβληθούν τον Ιανουάριο (για τις τράπεζες) και τα υπόλοιπα σε τρεις δόσεις με προϋποθέσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.
«Tο EFSF είναι έτοιμο να εκταμιεύσει 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ώς το Μάρτιο - τα 34,3 δισ. άμεσα» σχολίασε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρένγκλινγκ. Την ελπίδα πως το Eurogroup θα ενέκρινε την εκταμίευσης της δόσης για την Ελλάδα εξέφρασε νωρίτερα η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.
Αισιόδοξος είχε εμφανιστεί και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη λήψη μίας απόφασης που θα «αφαιρέσει τις αμφιβολίες που κρέμονται πάνω από την Ελλάδα».
Σε δηλώσεις του σε έλληνες δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, 'Ολι Ρεν ανέφερε ότι για την εκταμίευση των χρημάτων το 2013 αποτελεί προαπαιτούμενο η ψήφιση της φορολογικής μεταρρύθμισης-λαιμητόμου..Σε ο,τι αφορά τα 34,3 δισεκατομμύρια, 7 δις. θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, 11,3 για τη χρηματοδότηση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων και τα υπόλοιπα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επιβεβαιώνοντας τις παραπάνω πληροφορίες. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα ολοκληρωθεί το 2013 όταν και θα εκταμιευθεί και το υπόλοιπο της δόσης των 49,1 δισεκατομμυρίων.
«Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Η εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας έγινε δεκτή», είπε εκπρόσωπος του προέδρου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε και άλλα μέτρα για τη μείωση του ελληνικού χρέους», φέρεται να δήλωσε ο κ. Γιούνκερ μετά τη λήψη της απόφασης, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 49,1 δισ. ευρώ ευρώ από τώρα μέχρι τον Μάρτιο.

Η ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP
«Το Eurogroup χαιρετίζει το αποτέλεσμα του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, το οποίο θα οδηγήσει σε ουσιαστική μείωση του ελληνικού χρέους.

Το Eurogroup επιβεβαίωσε ότι αυτό (το πρόγραμμα), μαζί με τις πρωτοβουλίες που συμφωνήθηκαν από το Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου και την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα επαναφέρουν το ελληνικό δημόσιο χρέος σε βιώσιμο δρόμο, στο 124% του ΑΕΠ το 2020.

Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης είναι έτοιμες να λάβουν επιπλέον μέτρα, εάν είναι απαραίτητο, για να διασφαλίσουν ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Σε αυτή τη βάση, τα κράτη μέλη εξουσιοδότησαν το EFSF να εκταμιεύσει την επόμενη δόση για ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ. Η εκταμίευση θα γίνει σε αρκετές δόσεις, 34,3 δισ. ευρώ θα καταβληθούν στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί το πρώτο τρίμηνο του 2013. Πρώτον, ένα επιπλέον ποσό για την κάλυψη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τα κόστη εκκαθάρισης θα καταβληθούν τον Ιανουάριο του 2013. Δεύτερον, τα κεφάλαια για την κάλυψη της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού θα εκταμιευθούν σε τρεις υπο-δόσεις που θα συνδέονται με την εφαρμογή συγκεκριμένων οροσήμων του μνημονίου κατανόησης η οποία θα συμφωνηθεί με την τρόικα.

Το Eurogroup είναι πεπεισμένο ότι οι συνεχιζόμενες δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις, που θα βασίζονται στην ισχυρή προσήλωση που έχει επιδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν και στις ευρείες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί, θα επιτρέψουν στην Ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μονοπάτι, με υψηλότερη απασχόληση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο προς ένα μέλλον ευημερίας.

Παροτρύνουμε ισχυρά τους Έλληνες πολίτες να διατηρήσουν τις προσπάθειές τους και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Στη συνέχεια παραθέτουμε ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ
Την εκταμίευση συνολικού ποσού 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αποφάσισαν πριν από λίγο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην έκτακτη συνεδρίασή τους στις Βρυξέλλες.
«Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Η εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας έγινε δεκτή», δήλωσε αρχικά ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει στη σωστή τροχιά», επισήμανε λίγα λεπτά αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ. «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε διάφορα μέτρα για να παραμείνει έτσι, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της», πρόσθεσε, ανακοινώνοντας πως τα πρώτα χρήματα θα εκταμιευθούν την επόμενη εβδομάδα.
Σημείωσε επίσης πως δεν είναι ακόμη σίγουρο αν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Το Eurogroup έχει θέσει ως βασικό στόχο τον περιορισμό του χρέους στο 124% επί του το 2020.
Σε αυτή τη βάση οι χώρες του Eurogroup επέτρεψαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ. Η εκταμίευση θα γίνει σε δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,3 δισ. ευρώ θα χορηγηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Όπως είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, το EFSF θα αποδεσμεύσει το ποσό των 49,1 δισ. προς την Ελλάδα τμηματικά, από τώρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Ο κ. Γιούνκερ διευκρίνισε πως στο πρόγραμμα βοήθειας θα συμμετάσχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Αντ. Σαμαράς: Καινούρια μέρα για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Την ικανοποίησή του για την έγκριση της εκταμίευσης της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η σημερινή απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι η αλληλεγγύη στην Ε.Ε. «είναι ζωντανή».
«Η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πήγαν χαμένες», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. «Σήμερα δεν είναι μόνο μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα, είναι μια καινούργια μέρα για την Ευρώπη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν υφίσταται θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ.
Γ. Στουρνάρας: Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια
«Είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η προσπάθεια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup. «Το ταξίδι τώρα ξεκινά. Είναι (η απόφαση) περίπου ό,τι αναμέναμε, δεδομένου του κόστους της επαναγοράς» πρόσθεσε. «Πρέπει τώρα να υλοποιήσουμε πολλές αλλαγές, για το καλό της ελληνικής οικονομίας» τόνισε.
Χαιρετίζει η Λαγκάρντ την απόφαση του Eurogroup
Την απόφαση του Eurogroup να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας για επαναφορά της οικονομίας της σε τροχιά χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια του Δ.Ν.Τ. Κριστίν Λαγκάρντ.
«Χαιρετίζω την απόφαση του Eurogroup να στηρίξει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της Ελλάδας και τις διαβεβαιώσεις για παροχή πρόσθετων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, εφόσον χρειαστεί, και υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτύχει πρωτογενές έλλειμμα το 2013», αναφέρει η ανακοίνωση.
« Τα βήματα αυτά θα διασφαλίσουν τη μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 124% επί του ΑΕΠ ως το 2020 και την υποχώρησή του σε βιώσιμα επίπεδα κάτω του 110% έως το 2022», εκτιμά η επικεφαλής του ΔΝΤ
«Σε αυτό το πλαίσιο, σκοπεύω να εισηγηθώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ την ολοκλήρωση της πρώτης έκθεσης για το ελληνικό πρόγραμμα. Πιστεύω ότι η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο», καταλήγει η κ. Λαγκάρντ.
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου