'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΤ

Συνελήφθη ο Κώστας Βασιλάκος, πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού γραμματέα του οργανισμού Νίκου Καραχάλιου, και τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση και συμμορία. Αναζητείται και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία, σύσταση και συμμορία σε βαθμό κακουργήματος, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή.
Πώς στήθηκε η απάτη
Σύμφωνα με την αστυνομία ο πρώην μετακλητός ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ, το οποίο είχε πάρει από το ταμείο του Οργανισμού προφασιζόμενος εσωτερικό έλεγχο. Στις 17 Δεκεμβρίου από το συγκεκριμένο μπλοκ επιταγών έκοψε επιταγή και ζήτησε να εισπραχθεί Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 μεσημέρι.


Μία κοπέλα πήγε σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος την ώρα που το κατάστημα έκλεινε, με την εν λόγω επιταγή του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ, για δήθεν οφειλές σε ξενοδοχείο της Σύρου. Η υπάλληλος κατά τη συνήθη επιβεβαίωση επικοινώνησε με τον ΕΟΤ όπου διαπιστώθηκε ότι η οφειλή είναι ανύπαρκτη και ζητήθηκε από την Τράπεζα να κρατήσει και να μπλοκάρει την επιταγή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς μετέβη στο τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής και υπέβαλλε μήνυση κατ’ αγνώστων για απάτη.
Κακοστημένη απάτη
Ο χρόνος που επέλεξε ο Κώστας Βασιλάκος να προβεί στην απάτη δεν ήταν τυχαίος. Αφενός γιατί εκείνη την Παρασκευή το μεσημέρι η τράπεζα ετοιμαζόταν να κλείσει και στη συνέχεια μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο και γιορτές και αφετέρου γιατί πριν μόλις δυο 24ωρα πριν άλλαξε η διοίκηση του οργανισμού αφού ο Νίκος Καραχάλιος είχε υποβάλλει την παραίτησή του, και στη θέση του ανέλαβε καθήκοντα ως γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ο Πάνος Λειβαδάς.
Ο κ. Λειβαδάς σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αποφάσισαν να αναθέσουν την υπόθεση στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθησε επιδρομή αστυνομικών, το κτίριο «σφράγισε» και κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου έπαιρναν καταθέσεις από τους υπαλλήλους.
Το κλιμάκιο των αστυνομικών που ανέλαβε την υπόθεση αναζήτησε την συγκεκριμένη κοπέλα, ταξίδευσε έως τη Σύρο, πήγε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, και επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε οφειλή του ΕΟΤ για λογαριασμό τους. Στη συνέχεια εντοπίστηκε η μητέρα της και τελικώς, χθες, και η ίδια.
Πολλοί στο «κόλπο»
Εκείνη είπε ότι την επιταγή την πήρε από έναν φίλο της, ο οποίος και εκείνος εντοπίστηκε. Από πρόσωπο σε πρόσωπο τελικά οι αστυνομικοί έφθασαν σε έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου. Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως από τις αρχές Δεκεμβρίου προσεγγίστηκε από τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ Κώστα Βασιλάκο, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε πως έχει στην κατοχή του μπλοκ επιταγών του Οργανισμού. Του ζήτησε μάλιστα να αναζητήσει «αεριτζίδικες» εταιρείες προκειμένου να κόψουν επιταγές και να πάρουν οι ίδιοι τα χρήματα. Μάλιστα, ο επιχειρηματίας υποστήριξε, πως γι’ αυτή την «υπηρεσία» του θα λάμβανε αμοιβή 4.000 ευρώ.
Αναζητείται ο Νίκος Καραχάλιος
Οι αστυνομικοί αναζητούν τον κ. Καραχάλιο προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις για το θέμα, ενώ αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η υπογραφή της συγκεκριμένης επιταγής που φέρεται να είναι του κ. Καραχάλιου, δείχνει πλαστογραφημένη κάτι που θα πιστοποιηθεί πλήρως στα εγκληματολογικά εργαστήρια μετά από γραφολογική εξέταση με την γνήσια.
πηγή: iefimerida.gr
 http://kartesios.com/?p=107290#more-107290

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου