'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ιταλός Οικονομολόγος Τ. Σαπέλι: "Η Ελλάδα ράγισε τη δικτατορία της Λιτότητας"

24 Φεβρουαρίου
«Παρά την εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναγκάσθηκαν να δώσουν στην Ελλάδα άλλους τέσσερις μήνες για να επεξεργασθεί ένα σχέδιο διάσωσης. Η δε ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που δεν είναι εκείνες που ευχόταν ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».
Αυτά τονίζει σε άρθρο του, στην Il Messaggero, ο Ιταλός Οικονομολόγος Τζούλιο Σαπέλι, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως η Ευρώπη αφήνει πίσω της τον «μυθολογικό μονόκερο» της λιτότητας λόγω της Ελλάδας.
Επισημαίνει ακόμα πως: «Οι Γερμανοί, και στη διαπραγμάτευση αυτή, δεν δίστασαν να φορέσουν αμέσως το προσωπείο του μονόκερου και να στείλουν αμέσως το τελεσίγραφο: ισχύουν οι συμφωνίες με την τρόικα», αλλά κατά την εκτίμηση του αρθρογράφου «το παλιό αυτό προσωπείο αποσυντίθεται, ο κύκλος ζωής του έχει τελειώσει».
Προσθέτει δε πως «μέχρι την ελληνική εξέγερση, γιατί γι’ αυτό πρόκειται, ο πολιτικός κύκλος δεν υπήρχε, είχε παγώσει από τον οικονομικό και από τη στήριξη της γερμανικής τεχνοκρατικής ολιγαρχίας».
Καταλήγει δε πως η Αθήνα έχει στο σχέδιό της «κάθε άλλο παρά ένα σχέδιο αιματηρών θυσιών και περικοπών, όπως θα ήθελε ο μονόκερος».

 http://www.koutipandoras.gr/article/134106

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου