'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΕΙΧΑ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΡΗΞΗ

Varoufakis-sapen-guidos031bdd287338361883Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης λίγη ώρα μετά το πράσινο φως που άναψε το Eurogoup ανέφερε σε ενημέρωση στο ΥΠΟΙΚ ότι τους τέσσερις επόμενους μήνες θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας.
Ο ίδιος εξήγησε πως η εντολή που είχε ήταν διαπραγμάτευση για συμφωνία και όχι για ρήξη και εμφανίστηκε απολύτως ικανοποιημένος για την έγκριση από το Eurogroup.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών «στρατηγική της ελληνικής πλευράς ήταν ο διαχωρισμός της δανειακής σύμβασης από το Μνημόνιο» και προσπάθεια να αλλάξουν οι όροι.
Για τις αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ

«Άκουσα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακούσαμε τον Μανώλη Γλέζο και άλλες αντιδράσεις. Η δική μου εντολή, η εντολή που εγώ εισέπραξα από την κυβέρνηση, ήταν να διαπραγματευτούμε με στόχο τη συμφωνία. Όχι με στόχο τη ρήξη, αλλά με στόχο τη συμφωνία».
Ερωτηθείς τι έχει κερδίσει η Ελλάδα από τη συμφωνία, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «αυτό το κείμενο θα μετατραπεί σε κείμενο αξιολόγησης του Απριλίου. Όπως είπα και στη συνέντευξη μετά το Eurogroup, είναι ένα βήμα μόνο, αλλά ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».
Απαντώντας εμμέσως και στην κριτική της αντιπολίτευσης ανέφερε «ακυρώνεται το mail Χαρδούβελη, ακυρώνεται η μείωση συντάξεων και η αύξηση ΦΠΑ και ουσιαστικά για το μέλλον είναι εκπεφρασμένη η άποψη να μην συνεχιστεί η λιτότητα που επέβαλε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%».

πηγή: thetoc.gr
 http://kartesios.com/?p=183315#more-183315

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου