'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

(Σάββ. 07/02/15 – 12:46)
Κάτι παραπάνω από τελεσίγραφο απευθύνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Νταίσελμπλουμ προς την Ελλάδα και την ελληνική κυβέρνηση.
Το δίλημμα Νταίσελμπλουμ αλλά και της Γερμανίας είναι ρητό: Αποδεχθείτε παράταση του μνημονίου και επομένως συνομιλίες για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του είτε κόβουμε τη χρηματοδότηση της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως επιπτώσεις.
Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού σταμάτησε να αποδέχεται ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα, απέρριψε ελληνικό αίτημα για έκδοση επιπλέον εντόκων γραμματίων ύψους 4,5 δις. προς χρηματοδότηση της χώρας.
Προφανώς οι κυρίαρχοι κύκλοι της ευρωζώνης και πρώτα απ΄όλα το Γερμανικό κατεστημένο, θέλει να επαναλάβει με την Ελλάδα το εκβιαστικό εγχείρημα που δοκίμασε στην Κύπρο και υποχρέωσε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να υποκύψει δουλοπρεπώς ταπεινωμένη.
Η Ελλάδα, όμως, δεν πρέπει και δεν θα γίνει δεύτερη Κύπρος του Ν. Αναστασιάδη.
Η Ελλάδα αυτήν την ώρα δεν είναι απομονωμένη. Αντίθετα δίνει μια ιστορική μάχη και έχει μαζί της, στραμμένους πάνω της με ελπίδα, όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Κανένας δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι με ελληνικές αναδιπλώσεις και πισωγυρίσματα θα καταπραϋνθούν οι ιέρακες της ευρωζώνης, που θεωρούν την τελευταία χώρο κηδεμονίας της Γερμανίας και του χρηματιστικού κεφαλαίου και πεδίο άσκησης νεοαποικιακών πολιτικών.
Αντίθετα κάθε βήμα πίσω από τη χώρα μας, στο όνομα ενός «έντιμου συμβιβασμού», θα εκλαμβάνεται και εκλαμβάνεται, από την άλλη πλευρά ως ένδειξη αδυναμίας και ως επιβεβαίωση ότι η κλιμάκωση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση.

Αυτήν την ώρα μια και μόνο επιλογή υπάρχει: η εφαρμογή μέχρι τέλους του ριζοσπαστικού προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός, η στήριξη γι' αυτό σε νέους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες και στην αγωνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης και ασφαλώς η στήριξη στη λαϊκή κυριαρχία με τις πιο άμεσες μορφές της.
Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση διαθέτει βιώσιμες εναλλακτικές διεξόδους απέναντι στον εκβιασμό που θα θίξουν θεμελιώδη και ζωτικά συμφέροντα των πιστωτών και της Γερμανικής ευρωζώνης.
Αυτός, που είναι απολύτως αδιέξοδος είναι ο δρόμος που ακολουθούν οι κυρίαρχοι της ευρωζώνης και πρώτα απ΄όλα το Γερμανικό κατεστημένο.
ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΟΣ
Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2015
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου