'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Κώστα Καραμανλή, σε έπιασα!

29 Ιουνίου
Του Πιτσιρίκου
Ξαφνικά, μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, εμφανίστηκε ο Κώστας Καραμανλής. Ο Κώστας Καραμανλής, ο πρωθυπουργός ο οποίος οδήγησε με την πενταετή του διακυβέρνηση την χώρα στην χρεοκοπία -αν και διαβεβαίωνε τους Έλληνες πως η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη- έκανε δηλώσεις για «άφρονες επιλογές που εξωθούν την χώρα σε περιπέτειες», και αναλαμβάνει τώρα πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση.
Ο Κώστας Καραμανλής εξαφανίστηκε μετά τις εκλογές του 2009, δεν μιλούσε, ο εισαγγελέας δεν τον κάλεσε, και το έπαιζε χρυσή εφεδρεία.
Μιμήθηκε τον θείο του, Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έφυγε στο Παρίσι, για να μην αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για τις εκλογές βίας και νοθείας του 1961, αλλά και τα οικονομικά σκάνδαλα που αφορούσαν μέλη της κυβέρνησής του και της οικογένειάς του, περιμένοντας τη χούντα να τον φέρει πίσω σαν σωτήρα.
Άλλωστε, αυτός ήταν ο σκοπός της χούντας: να πάει την ηττημένη Δεξιά από το 30% στο 54%, πετώντας από την κυβέρνηση την Ένωση Κέντρου. Και το πέτυχε αυτό η χούντα. Γιατί η χούντα ήταν δεξιά, κι ας ντρέπονται κάποιοι δεξιοί.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Παρίσι, ο Κώστας Καραμανλής στη Ραφήνα.
Διαβάζοντας την δήλωση του Κώστα Καραμανλή για «άφρονες επιλογές», το μυαλό μου άρχισε να χτυπάει.
Κάτι μου θύμιζε αυτό. Αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ τι ήταν αυτό.
Μέχρι που χτες το μεσημέρι, το θυμήθηκα!
«Άφρονες» ήταν ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούσε πολύ συχνά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε χαρακτηρίσει «άφρονες» τους χουντικούς της δικτατορίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου, σε μια από τις ελάχιστες συνεντεύξεις που είχε δώσει στο Παρίσι.

Όποιος νομίζει πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε καταδικάσει τους χουντικούς κάνει μεγάλο λάθος. Άλλωστε, για αυτόν δούλευαν, όσο αυτός ήταν στο Παρίσι. Ετοίμαζαν την επιστροφή του στη χώρα και στην κυβέρνηση. Και το πέτυχαν. Άλλο αν το Πολυτεχνείο και η χούντα του Ιωαννίδη -που ακολούθησε- χάλασαν τη συμφωνία της ομαλής μετάβασης.
«Άφρονες» λοιπόν οι δικτάτορες της επταετίας, κατά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Κουβέντα για τα βασανιστήρια και τους πολιτικούς κρατούμενους.
Κουβέντα για τη CIA και το NATO.

Λες «άφρονες» αυτούς που επέβαλαν δικτατορία στη χώρα σου, κάνεις την πάπια, και επιστρέφεις μετά από μερικά χρόνια ως εθνάρχης, ενώ έφυγες κρυφά για να αποφύγεις την καταδίκη σου.
Αυτή είναι η ιστορία της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Και δεν είναι δημοκρατία.
Αν ο Κώστας Καραμανλής νομίζει πως είναι σώφρων και πως το να χρησιμοποιεί τον αγαπημένο χαρακτηρισμό του θείου του θα τον φέρει πάλι στο πολιτικό προσκήνιο, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Ο Κώστας Καραμανλής έχει τεράστιες ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας, και θα ήταν έξυπνο, εκ μέρους του, να σωπάσει.
Εκτός αν είναι άφρων.
(Πρέπει να τελειώνουμε με τους Καραμανλήδες, τους Παπανδρέου, τους Μητσοτάκηδες και τους άλλους καρκίνους της ελληνικής δημοκρατίας. Αν θέλουμε η χώρα να αλλάξει, πρέπει να τους τελειώσουμε οριστικά.)

Φωτογραφία: eurokinissi

Πηγή: pitsirikos.net
 http://www.koutipandoras.gr/article/144535

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου