'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΠΟΤΑΜΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟΥ

kartesios2806151
«Για να μη μπερδεύεστε, έχετε έναν άνθρωπο μπροστά σας που μόνο δούλευε χωρίς να παίρνει λεφτά από το κράτος ή από το κόμμα του…», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής κι έπεσαν από τα γέλια μέχρι και οι πολυέλαιοι στα σπίτια των Μπομπολαίων.
Τα λεφτά που πληρωνόταν από την ΕΡΤ όταν έκανε τους «Πρωταγωνιστές», ποιος τα έδινε αν όχι το Κράτος; Δηλαδή από το λέγε – λέγε ψέματα θα πειστεί μέχρι και ο ίδιος ο Θεοδωράκης ότι δεν πέρασε ποτέ από την ΕΡΤ.
Όταν του την έπεσαν για τα χοντρά ποσά που πήρε από την ΕΡΤ, έσπευσε να τον υπερασπιστεί – ποιος άλλος; – ο Κωνσταντίνος Ζούλας από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» μεταφέροντας την απάντηση «στενών συνεργατών του Στ. Θεοδωράκη». Διαβάστε, σας παρακαλώ: «Σχολιάζοντας, τέλος, τα κατά καιρούς δημοσιεύματα στον Τύπο ότι “η εκπομπή του Θεοδωράκη στοίχιζε 20.000 ευρώ” εξηγούσαν ότι “το ποσό αυτό περιελάμβανε το σύνολο των αμοιβών των δημοσιογράφων και των τεχνικών, το μοντάζ, τα γραφεία, τις εκτός Αθηνών αποστολές και όλα τα έξοδα παραγωγής”.
Να θυμηθούμε εδώ ότι η εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη στη ΝΕΤ δεν είχε εξωτερικά γυρίσματα, αλλά επρόκειτο για στεγνό μπλα – μπλα σε στούντιο. Ε, αυτά! Καταλαβαίνετε τώρα για ποια κατάσταση αλήθειας μιλάμε.
Είπε επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής: «Θα έχετε δει, ή τέλος πάντων θα έχετε ενημερωθεί, ότι τις τελευταίες ώρες χιλιάδες αγόρια και χιλιάδες κορίτσια που μέχρι χθες δεν είχαν καμία σχέση με την πολιτική βγαίνουν σήμερα μπροστά και λένε το δικό τους “ως εδώ”. Είναι η γενιά του Erasmus. Είναι η γενιά που έχει μάθει να κοιτάει τον χάρτη και να μη βλέπει σύνορα. Τι θα πούμε, λοιπόν, σε όλα αυτά τα παιδιά; Ότι χάνουν την Ευρώπη αλλά τους μένουν τα Βαλκάνια;».
Είναι γνωστό ότι τον Στ. Θεοδωράκη τον χαρακτηρίζει μία … ελαφρότητα ας το πω. Ελαφρότητα σκέψης, γνώσεων και λόγου. Αν δεν χαρακτηριζόταν από αυτή την ευκολία εκτόξευσης παπαριών, θα γνώριζε ότι η Ισλανδία την έφτυσε την Ε.Ε. κι όμως μια χαρά συμμετέχουν στο Erasmus οι καθηγητές και φοιτητές της χώρας.
Θα γνώριζε επίσης, ως γνήσιος ευρωπαϊστής όπως αυτοσυστήνεται, ότι και ο νορβηγικός λαός έχει πει δυο φορές όχι στην Ε.Ε., μέσω δημοψηφισμάτων (φτου κακά). Τα επιχειρήματα υπέρ του «όχι» ήταν ότι η προσχώρηση θα ήταν μια απειλή για την εθνική κυριαρχία της Νορβηγίας, καθώς οι τομείς της αλιείας και της γεωργίας θα αντιμετώπιζαν προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά, οι φοιτητές και οι καθηγητές της χώρας συμμετέχουν κανονικότατα στο Erasmus.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους φοιτητές και καθηγητές του Λιχτενστάιν. Ναι, Σταύρε, το ξέρω ότι τώρα το μαθαίνεις αλλά ούτε το Λιχτενστάιν είναι μέλος της Ε.Ε. Επίσης στο Erasmus συμμετέχουν κανονικά οι φοιτητές και καθηγητές της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας. Να, δες, στα έχω και σε πίνακα.

erasmus
Άσε δηλαδή που ένα σωρό χώρες από άλλες ηπείρους συμμετέχουν στο Erasmus, αλλά αυτό δεν στο αναλύω για να ψάξεις και κάτι μόνος σου.
Ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης και στην περίπτωση εκείνη όπου εξ αιτίας του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος θα χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ. Λογική η ανησυχία, αν σκεφτεί κανείς ότι οι κατασκευαστικές του αφεντικού του είναι οι μεγαλύτερες ρουφήχτρες των ΕΣΠΑ. Κι εδώ ξαναρχόμαστε στο κρατικό χρήμα από το οποίο δηλώνει ότι δεν πληρώθηκε ποτέ ο Στ. Θεοδωράκης. Τα θαλασσοδάνεια του MEGA που εμείς φορτωθήκαμε, η απουσία φορολόγησης των διαφημίσεων του MEGA που από τα κρατικά ταμεία έλειψαν, τα έσοδα από την άδεια εκπομπής του MEGA που ποτέ δεν αποδόθηκαν στο κράτος είναι χρήματα από τα οποία πληρωνόταν ο Στ. Θεοδωράκης για τις εκπομπές του στο MEGA.
Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ που πληρώθηκε ήταν χρήματα κρατικά. Χρήματα που θα έπρεπε να έχουν μπει στα ταμεία του κράτους κι όμως στο δρόμο μπήκαν στις τσέπες των μεγαλοδημοσιογράφων των τηλεοπτικών σταθμών. Μια ζωή με κρατικό χρήμα πληρωνόταν ο Στ. Θεοδωράκης, αλλά και από κομματικό όταν δούλεψε στον «902 αριστερά στα FM». Μια ζωή, λοιπόν, ο Στ. Θεοδωράκης πληρωνόταν με λεφτά του κράτους και του κόμματος.
«Αν ο στόχος σας ήταν να διχάσετε τον ελληνικό λαό τα έχετε ήδη καταφέρει» είπε ο Στ. Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής. Προσωπικά γέλασα. Πολλοί θύμωσαν και δικαίως. Διότι τον διχασμό προσπάθησαν να τον φέρουν τα κανάλια, οι μεγαλοδημοσιογράφοι του κρατικού χρήματος και οι ομιλίες του Στ. Θεοδωράκη, του Αν. Σαμαρά, της Φώφης Γεννηματά και του Ευ. Βενιζέλου. Ξέρουν ότι μόνο από τον διχασμό μπορούν να έχουν κέρδος. Διότι ένας λαός ενωμένος ποτέ δεν θα πει «νερό κι αλάτσι» ξεχνώντας το τεράστιο «ΝΑΙ» στη δουλοπρέπεια και την εξαθλίωση που θέλει να μας επιβάλει ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και το ΔΝΤ. Αυτά τα «ναι» δε θα συγχωρεθούν ποτέ στους εκπροσώπους της διαπλοκής, της διαφθοράς, της καταστροφής και της υποτέλειας. Κλείνοντας, στον Σταύρο Θεοδωράκη και στο μερκελικό του παραμάγαζο ολόψυχα εύχομαι όλα τα καλά της πορείας του Τζήμερου να έχει.
 http://kartesios.com/?cat=28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου