'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μίλησε ο Πάκης και φοβηθήκαμε

Από ΒΑΘΥ , Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 | 4:56 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175

Όταν γράφαμε για την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, είχαμε πει πως ο νεοδημοκράτης μνημονιακός πολιτικός "θα την έφερνε" στο κυβερνών κόμμα με την πρώτη ευκαιρία. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα γίνει τόσο γρήγορα. Το άγαλμα λοιπόν μίλησε και είπε "Δεν θα ανεχθώ να είμαι πρόεδρος σε μία χώρα εκτός ευρώ".

Δε θα το ανεχτεί; Τώρα φοβήθηκα! Θα ζωθεί τα άρματα ο "Ράμπο" της πολιτικής; Θα αρπάξει το ρόπαλο ο Ηρακλής της ΝΔ; Θα κουνηθεί επιτέλους από τη θέση του, μετά από χρόνια ακινησίας;
Τι θα κάνεις ρε Πάκη στην υποθετική περίπτωση που βγούμε από την παγίδα; Θα μας δείρεις; Θα κάνεις απεργία πείνας; Θα κόψεις τις φλέβες σου; Θα κάνεις πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια; Θα κρατήσεις την ανάσα σου; Θα μας κάνεις μάγια; Ή μήπως θα παραιτηθείς; Αυτό το τελευταίο θα μπορούσε να γίνει υπό προϋποθέσεις, που θα δούμε παρακάτω.

Ο Παυλόπουλος πιέζει και παίζει πολύ βρώμικο παιχνίδι. Λέει εμμέσως πλην σαφώς πως θα γίνουν εκλογές, αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει. Εκλογές σε κατασκευασμένο κλίμα διχασμού, τρομοκρατίας και οικονομικού πολέμου. Δεν αποκλείεται να παραιτηθεί, (αν κι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα) αφού ήδη έχει εξασφαλίσει την επανεκλογή του με την υποστήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, που θέλουν Ευρώ "πάση θυσία".

Δε χρειάζεται καν η ΝΔ να βγει πρώτο κόμμα, απλά να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ την πλειοψηφία. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε αποστασία και κυβέρνηση - Φραγκενστάιν με συμμετοχή όλων των μνημοναικών και με πρόσχημα την παραμονή στο Ευρώ.

Είναι άδειασμα προς το ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει πως η άποψη του δεξιού δεν έχει σχέση με το πρόσωπο. Σε τι διαφέρει άραγε αυτό που λέει ο Παυλόπουλος από αυτό που έλεγε ο Άδωνης πριν τις εκλογές, ότι αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφευγε από τη χώρα παιρνοντας τα λεφτά του; Εκβιασμό κι απειλή δεν κάνει ο "υπερκομματικός"; Ο Άδωνης έλεγε τέτοια για το ΣΥΡΙΖΑ ο Πάκης για την εξοδο από το Ευρώ.

Όλα τα παραπάνω στην υποθετική περίπτωση μιας ρήξης. Κάτι που είναι ελάχιστα πιθανό. Άλλωστε σε περίπτωση εκλογών με αφορμή τη ρήξη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κερδίσει την αυτοδυναμία μόνος του και μάλιστα με πολύ υψηλό ποσοστό. Πράγμα που θα του λύσει τα χέρια, αν φυσικά εννοεί αυτά που λέει.

Υπάρχει όμως κι η άλλη εκδοχή πιο πιθανή: Ο Προκόπης σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πάνε να μας πείσουν πως είναι καλύτερα μέσα στο Ευρώ και με συνέχιση των αιματηρών ανθρωποθυσιών χωρίς τέλος, από το να φύγουμε από την Ευρωζώνη. Χρησιμοποιεί δηλαδή το κύρος που του προσφέρει η θέση του, για να κάνει φτηνή προπαγάνδα υπέρ των τοκογλύφων, ώστε να δώσει άλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ για νέες υποχωρήσεις. Πράγμα που μακροπρόθεσμα θα διαλύσει την κυβέρνηση και τα κόμματα που την αποτελούν. Όπως και να 'χει, θέλει να τρέξει κι άλλο αίμα στο βωμό των δανειστών. Ο κατα τα άλλα "μετριοπαθής".

Πάκη, ας μην το ανεχτείς δεν πειράζει. Το που θα μείνουμε, το κανονίζει η πλειοψηφία σε μια δημοκρατία κι όχι ένας άνθρωπος. Άμα θες να φύγεις, φύγε, άμα θες να κλάψεις, κλάψε, που λέει και το τραγουδάκι, δε θα στενοχωρηθούμε καθόλου, αντίθετα μάλιστα.

Το θετικό από όλα αυτά είναι η ανασφάλεια και ο πανικός των δοσίλογων και των αφεντικών τους. Για να έχουν τέτοια ταραχή, σημαίνει, πως ο κόσμος έχει φτάσει στο σημείο να τους δώσει πέντε φάσκελα. Θα κάνουν λοιπόν ότι μπορούν για να παραμείνουμε μέσα στο σφαγείο της Ευροζώνης.
Αλέξη, αν δεν του είπες εσύ να τα πει αυτά, αν δεν παίζεις κι εσύ θέατρο σε βάρος μας, να τον χαίρεσαι. Πρόσεχε μην του γυρίσεις ποτέ την πλάτη..
 http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/06/blog-post_707.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου