'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΣΕΙΣ!

2083689-2-untitled-sad-clown-at-the-park2
Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να κυβερνήσει με τη δικαιολογία ότι έχει στραμμένη την προσοχή της στις «διαπραγματεύσεις», παράγονται ασταμάτητα και στα μουλωχτά ΦΕΚ με διορισμούς συριζόπουλων σε κάθε τρύπα του Δημοσίου που μπορεί να φανταστεί κάποιος κατασκευάζοντας το νέο κομματικό κράτος. Θα το βρούμε μπροστά μας χτισμένο μόλις τελειώσουν όλα αυτά τα «ηρωικά» των Βρυξελλών. Παλαιοπασοκισμός της αναγούλας.
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαλαλεί ότι δίνει τη μάχη του ήθους με τους δανειστές, στέλνει τον Λαφαζάνη να κωλοτρίβεται με τη Μόσχα, παρουσιάζοντάς μας τη Ρωσία ως μια αγγελική χώρα, ως το αντίπαλο δέος του κακού. Λες και δεν ξέρουμε ότι σήμερα η Ρωσία είναι η Άγρια Δύση του καπιταλισμού όπου ο μόνιμος εξουσιαστής Πούτιν δολοφονεί πολιτικούς αντιπάλους, όπου η άρχουσα τάξη αποτελείται από τους νικητές του πολέμου των συμμοριών μετά την κατάργηση της ΕΣΣΔ, όπου οι επιχειρηματίες λύνουν τις διαφορές τους με καλάσνικοφ, όπου η φτώχεια και η πείνα του λαού θυμίζει χειμώνες των Τσάρων. Και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η Ρωσία θα σταθεί εμπόδιο στους τοκογλύφους της Δύσης.
Όλα Δύση είναι. Στη μεγάλη μας δύση. Των ελευθεριών και των διαφορετικών. Νυχτώνει. Και η Κίνα οικονομικά, Δύση είναι. Με αυτούς συναγελάζεται η «Αριστερά» της Ελλάδας. Με τον ναύαρχο Τσανγκ Τσουανσού. Πού είναι άραγε η σεισάχθεια; Αντ’ αυτής, η «Αριστερή» κυβέρνηση συνομιλεί με τον Σάλλα και ο Τσίπρας υποδέχεται στο Μαξίμου τον Prem Watsa, Chairman και CEO της FAIRFAX Financial Holdings, που είναι ο βασικός μέτοχος της Eurobank. Αντί της σεισάχθειας, η «Αριστερή» κυβέρνηση δίνει κίνητρα σε όσους έβγαλαν αδήλωτα χρήματα στο εξωτερικό, κανονίζει χαριστικές δόσεις για μεγαλο-οφειλέτες, χαρίζει πρόστιμα στον Ιβάν Σαββίδη και τρομοκρατεί τους κατεστραμμένους ότι θα τους βρει μεγάλο κακό αν δεν ενταχθούν στις 100 δόσεις και στα παπάρια της Βαλαβάνη αν ο άλλος δεν έχει ούτε καν αυτά τα χρήματα για τις δόσεις.
Ποιους άραγε τρομοκρατεί ο Τσίπρας και η «Αριστερή» κυβέρνηση με όλο αυτό το θεατρικό θρίλερ της πιθανής πτώχευσης; Μήπως τρομάζει το ΔΝΤ; Μήπως τρομάζει τη Μέρκελ; Ας σοβαρευτούμε. Τρομάζει αυτούς που τρόμαζε και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους μεροκαματιάρηδες, τους περιπτεράδες. Αυτοί σηκώνουν πάλι το βάρος της αγωνίας και του τρόμου, απαραίτητες προϋποθέσεις για να κάνουν δεκτό με ανακούφιση έναν ακόμη συμβιβασμό εναντίον τους.

Προσπαθεί η «Αριστερή» κυβέρνηση να ταΐσει με εθνική υπερηφάνεια τους τρομαγμένους. Πως; Με το να διοργανώνει το κόμμα συγκεντρώσεις υποστήριξης της κυβέρνησης; Εντάξει, τουλάχιστον κάτι διδάχθηκε από τις πρακτικές του Πούτιν. Πώς ταΐζεις με εθνική υπερηφάνεια τους τρομαγμένους σου, όταν αφήνεις τον υπουργό Γιάννη Πανούση να δηλώνει πως «Αν δεν έχουμε συμφωνία θα πάμε σε εθνική κρίση» και «Εγώ πιστεύω ότι τα κόμματα που βρίσκονται σε μία, ας πούμε, διαρκή αυτάρκεια, βλέπε “Ποτάμι”, πρόσωπα των κομμάτων αυτών, βλέπε ΠΑΣΟΚ, πολλοί θα ήθελαν να βοηθήσουν αυτή την κυβέρνηση που στρίβει λίγο στα κεντροαριστερά»;
Φτάνει ρε σεις. Έλεος! Φτιάξε τον γαμημένο κομματικό στρατό σας κι εσείς, εξυπηρετείστε αυτούς που θέλετε, αλλά μη γαμάτε τον κόσμο και τον φοβίζετε κι άλλο. Λυπηθείτε τον λίγο. Κάντε αυτό που έχετε συμφωνήσει εξ αρχής με τους συνεταίρους σας κι αφήστε τους απλούς πολίτες να ησυχάσουν λίγο. Είναι δυνατόν «Αριστερή» κυβέρνηση να ταυτίζει το αποτέλεσμα πιθανής ρήξης με την Αλβανία του Ενβέρ Χότζα;
Ναι ρε, ο Πανούσης το είπε και αυτό, σήμερα στον Real: «Η Ελλάδα όταν είναι, ιστορικά δηλαδή αυτό, όταν βρίσκεται, ένα μέτρο πριν από τον γκρεμό πηδά και τραγουδάει πένθιμα και ηρωικά τραγούδια. Τελειώσαμε με αυτό. Δεν υπάρχει ρήξη, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουμε από την Ευρώπη, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουμε μόνοι μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε συμμάχους, να έχουμε άλλο νόμισμα, τον Ενβέρ Χότζα επί Αλβανίας».
Εντάξει, χρήσιμοι είναι οι Πανούσηδες, οι Παπαδημούληδες και οι λοιποί της «συνιστώσας του ρεαλισμού» . Κάνουν τους προπομπούς. Παλιό κι αυτό το κόλπο. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου το έκανε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ήταν όμως άλλες εποχές. Τώρα, ως «Αριστερή» κυβέρνηση στέλνετε στην παράκρουση μια ολόκληρη κοινωνία. Τουλάχιστον, αν σας έχουν μείνει λίγα αριστερά αρχίδια ακόμη, σκύψτε το κεφάλι και μη μας κοιτάτε στα μάτια. Φτάνει ρε σεις. Λίγη ντροπή με τις μαλακίες σας.
 http://kartesios.com/?cat=28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου