'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης (official video)

Στίχοι: Λεωνίδας Μπαλάφας. Μουσική: Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης. Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης Παραγωγή Indigo View 2015 https://www.youtube.com/watch?v=AufQINNTbNc

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Η φαρσοκωμωδία της Επιτροπής Δικαιοσύνης – προχώρησαν σε ψηφοφορία με 3 βουλευτές στην αίθουσα (βίντεο)


Με κωμικοτραγικό τρόπο έκλεισε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής σχετικά με τον Δικηγορικό Κώδικα. Η ψηφοφορία έλαβε χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι και σήμερα η ένταση δεν έχει καταλαγιάσει.
Ο προεδρεύων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, παρακάμπτοντας τη λεπτομέρεια της μη ύπαρξης βουλευτών στην αίθουσα, καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν μόλις τρεις παρόντες (!), ξεκίνησε την ανάγνωση των άρθρων, λέγοντας στο τέλος κάθε άρθρου πως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Οι τρεις βουλευτές ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε να φωνάζει ότι δεν γίνεται ψηφοφορία με τρεις βουλευτές, ενώ οι βουλευτές της πλειοψηφίας τηρούσαν σιγήν ιχθύος.
Ο πρόεδρος συνέχισε να διαβάζει τα άρθρα επικαλούμενος το τεκμήριο της πλειοψηφίας και να λέει ότι εγκρίνονται κατά πλειοψηφία ενώ η κυρία Κωνταντοπούλου δυνάμωνε τις φωνές, κατηγορώντας τον κ. Βιρβιδάκη ότι κάνει ψηφοφορία-παρωδία που δεν είναι έγκυρη.
Μόλις αντελήφθη πως ο προεδρεύων την αγνοούσε επιδεικτικά, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να φωνάζει μόνη της «όχι» σε κάθε άρθρο που ο Βιρβιδάκης έλεγε ότι εγκρίνεται κατά πλειοψηφία.
Μέσα σε αυτό το τραγελαφικό σκηνικό ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τον κώδικα δικηγόρων και όταν ο κ. Βιρβιδάκης ανακοίνωσε ότι ο κώδικας ψηφίστηκε κατά άρθρο και στο σύνολό του η κυρία Κωνσταντοπούλου τον προειδοποίησε να μην τολμήσει να φέρει τον κώδικα στην ολομέλεια γιατί όλη η διαδικασία είναι παράνομη και πλαστή.

«Η συνεδρίαση έληξε καλό σας απόγευμα» απάντησε ο κ. Βιρβιδάκης. Ο κ. Κεφαλογιάννης με την κυρία Τζάκρη έφυγαν μαζί, αφού πρώτα πήγαν να χαιρετίσουν τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, που ήταν στην αίθουσα και παρακολουθούσε όλη τη διαδικασία.
Δείτε το βίντεο

Απάντηση Βιρβιδάκη
Ο πρώην δήμαρχος Χανίων, έπειτα από την εξωφρενική κίνηση στην οποία προέβη, απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Σε ότι αφορά την κυρία Κωνσταντοπούλου οι αιτιάσεις της θα απαντηθούν αρμοδίως στην βουλή. Σε ότι αφορά τους υβριστές η ποιοτητά τους είναι δεδομένη».

Η συνέχεια στην ολομέλεια αναμένεται «εκρηκτική».
 http://www.koutipandoras.gr/42806

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου